02 / 05 / 2024

spk kripto

spk kripto

SPK Başkan Yardımcısı Ali İhsan Güngör, düzenleyici otoritenin kripto para piyasaları hakkında bazı çalışmalar yürüttüğünü belirtti. Güngör, platform kuruluşunda yapılacak denetimlerin ve varlıkların hükümlerinin tutulması konusunun düzenlemenin temel unsurlarını oluşturacağını belirtti.

Bakan Şimşek açıkladı! SPK, kripto şirketlerine lisans verecek...

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kripto varlıklar ile ilgili yasal düzenleme ile ilgili olarak, son aşamaya gelindiğini kaydetti ve "Kripto alım satım platformlarına SPK tarafından lisans verilecek" diye konuştu. İşte haberin detayları...

ABD'nin SPK'sından kripto paralar için uyarı!

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler, kripto para piyasalarını mümkün olan en üst düzeyde denetleyeceklerine dikkat çekerek Kongre'ye kripto para piyasasının regülasyonuna ilişkin daha fazla yetki ve kaynak sağlama çağrısı yaptı.

SPK’dan kripto para piyasalarına mesaj!

SPK Başkan Yardımcısı Ali İhsan Güngör, düzenleyici otoritenin kripto para piyasaları hakkında bazı çalışmalar yürüttüğünü belirtti. Güngör, platform kuruluşunda yapılacak denetimlerin ve varlıkların hükümlerinin tutulması konusunun düzenlemenin temel unsurlarını oluşturacağını belirtti.

Ünlü borsa spekülatörü Mehmet Mustafa Gürban kripto para mağduru oldu!

SPK tarafından çok kez ceza alan borsa spekülatörü Mehmet Mustafa Gürban, kripto para borsası Sitemcoin'e parasını kaptırdığını öne sürerek suç duyurusunda bulundu.

Deniz GYO esas sözleşme tadili için SPK'ya başvuru yaptı!

Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı esas sözleşmesinin 3. maddesi ve 6 maddesini içeren değişiklikler için SPK'ya başvuru yaptı.

Deniz GYO esas sözleşme tadili için SPK'ya başvuru yapacak!

Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı esas sözleşmesinin 3. maddesi ve 6 maddesini içeren değişiklikler için SPK'ya başvuru yapacak.

Sinpaş Yapı'nın Sinpaş GYO'ya devrini SPK onayladı!

Sinpaş Yapı'nın tam bölünme suretiyle sahip olduğu varlık ve yükümlülüklerinin bir bölümünün Sinpaş GYO'ya devri için hazırlanan SPK tarafından onaylandı. 

Halk GYO SPK başvurusu bildirisini yayınladı!

Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan açıklamada Halk GYO SPK başvurusu bildirisini yayınladı.

Deniz GYO SPK başvuru bildirisini yayınladı!

Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamada Deniz GYO SPK başvuru bildirisini yayınladı.

İş GYO ihraç için SPK'ya başvurdu!

İş GYO 400 milyon TL ihraç tavanı kapsamında Türk Lirası cinsinden, yurt içinde, halka arz edilmeksizin nitelikli yatırımcılara satış yöntemiyle tertipler halinde ihraç edilecek borçlanma araçlarına ilişkin SPK'ya başvuruda bulundu.

Akfen GYO Bireysel SPK Raporu'nu yayınladı!

Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Nakit Akış Tablosu, Kar veya Zarar ve Diğer Kapsamlı Gelir Tablosu'nu yayınladı. Akfen GYO 31 Mart 2017 Bireysel SPK Raporu KAP'ta yayınlandı.

İş GYO'dan bedelsiz sermaye artırımına ilişkin SPK onayı açıklaması!

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda bedelsiz sermaye artırımına ilişkin SPK onayı açıklaması yaptı.

Akmerkez GYO esas sözleşme tadili SPK onay yazısını yayınladı!

Akmerkez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamada Akmerkez GYO esas sözleşme tadili SPK onay yazısını yayınladı.

spk kripto Haberi

spk kripto

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi tarafından düzenlenen ‘Kripto Varlıklarda Düzenleme Arayışı’ başlıklı etkinlikte konuşan Sermaye Piyasaları Kurulu (SPK) Başkan Yardımcısı Ali İhsan Güngör, Konuşmasında düzenleyici otoritenin kripto para piyasaları ile ilgili bazı çalışmalar yürüttüğünü belirtti.

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi tarafından bugün ‘Kripto Varlıklarda Düzenleme Arayışı’ isimli bir online etkinlik yapıldı.  Etkinliğin konuşmacılarından biri olan SPK Başkan Yardımcısı Ali İhsan Güngör devletin düzenlemeyle ilgili bakış açısına yönelik açıklamalarda bulundu.

“DÜZENLEME TEVECCÜHÜ ARTIRIR ENDİŞESİ VARDI”

Güngör konuşmasında, “Finansal piyasalarda devlet tarafından düzenlenen bir alan olduğunda vatandaşlar tarafından bir teveccüh oluşuyor. ‘Buradaki aracılık faaliyetlerinde piyasa bozucu faaliyetler veya uyuşmazlık olursa devlet bu işleri çözer’ yaklaşımı oluşuyor. İzleme ve uluslararası kurumların raporlama süreci devam ederken devletin herhangi...