05 / 05 / 2024

St. Petersburg Tünel ve Köprü Projesi

St. Petersburg Tünel ve Köprü Projesi

Türk müteahhitleri, birçok ülkenin altyapısını baştan sona kuruyor, dev iş merkezleri ve stadyumlar kuruyor. Türk müteahhitler yurt dışında toplam 22.5 milyar dolarlık projeleri üstlendi..

Türk müteahhitlerden yurt dışında 22.5 milyarlık projeler!

Türk müteahtitlerinin geçen yıl yurt dışında 22.5 milyar dolarlık proje üstlendiklerini belirten Bakan Zeybekci “Müteahhitlik sektörümüz en önemli hizmet ihraç kalemlerimizden biridir. Cari açığın azaltılmasına önemli katkı sağlamaktadır” dedi.

St. Petersburg Yüksek Hızlı Batı Çevreyolu açıldı!

Türk firması IC İçtaş’ın ana yüklenicilerinden olduğu, St. Petersburg Yüksek Hızlı Batı Çevreyolu’nun açılışını, Rusya Devlet Başkanı Putin yaptı.

Muğla Gökova Kavşağı'na viyadük yerine tünel yapılacak!

Gökova Kavşağı'na yapılması düşünülen; Muğla 2 No'lu Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu'nun olumsuz kararı üzerine iptal edilen viyadüğün yerine, 200 metre ilerisindeki Akyaka Mahallesi giriş ve çıkışına tünel yapılması için çalışma başlatıldı.

Trabzon Çömlekçi'de 3. tünel çalışması yapılacak!

Trabzon Özel İmperial Hastanesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Çelebi, “Çömlekçi’de 3. tünel çalışması yapılacak. Tünele entegre olarak yeni otopark da halı sahanın alt kısmına inşa edilecek” dedi

Zile Dereboğazı İçme Suyu Barajı'nda tünel çalışmaları başladı!

Zile'nin içme suyunu karşılayacak olan Zile Dereboğazı içme suyu barajı yapım çalışması hızla devam ediyor. Baraj çalışmasında 350 metre uzunluğundaki tünel çalışmasında şuana kadar 200 metrelik tünel kazıldı.

Gazze'de tünel çöktü!

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın 2 mensubunun tünel çalışmaları sırasında hayatını kaybettiği bildirildi.

Osmaniye Demiryolu çift tüp geçit projesi'nde tünel kazma işlemi başladı!

Bahçe ile Nurdağı ilçelerini birbirine bağlayacak, her biri 10 bin 200 metre uzunluğunda olması öngörülen 'Demiryolu çift tüp geçit projesi'nde tünel kazma makinesi devreye girdi

Aziz Kocaoğlu'ndan İzmir'e tünel ve akvaryum müjdesi!

Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, Doğal Yaşam Parkı'na akvaryum, Gültepe'ye 2.5 kilometrelik tünel, Kadifekale ile Agora arasına yürüyen yol yapılacağını, kazılara da 3.5 milyon liralık kaynak ayrılacağını açıkladı .

Binali Yıldırım: 13 yılda bitirdiğimiz tünel miktarı 267 kilometre!

Bizim karayolları olarak 13 yılda bitirdiğimiz tünel miktarı 267 kilometre. Bunun üzerine 100 kilometre de demiryolları tüneli var. Bu ne anlama geliyor, İstanbul'dan Ankara'ya tünel demek.

Ekrem Demirtaş'tan Çin'e liman ve tünel daveti!

Çin'in Ankara Büyükelçisi Yu Hongyang, İzmir Ticaret Odası (İTO) Başkanı Ekrem Demirtaş'ı ziyaret etti. Demirtaş "Alsancak Limanı bu yıl özelleşecek. Ayrıca 2.5 kilometrelik tünel projesi var. Bu projelerde sizleri de görmek isteriz" dedi.

Alacasu-Phaselis arasına 1.300 metrelik tünel geliyor!

Kemer İlçesi'nde Alacasu mevkii ve Phaselis Antik Kenti arasındaki karayolu üzerinde yapılacak tünel için çalışmalar başladı. Üraz, "Çalışan tüm arkadaşlarımıza kolaylıklar diliyorum" dedi.

AKÜ'de Tünel Açma Yöntemleri ve Galeri Açma Makinaları Konferansı yapıldı!

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Mühendislik Fakültesi Maden Mühendisliği Bölümü tarafından “Tünel Açma Yöntemleri ve Galeri Açma Makinaları” konulu bir konferans düzenlendi.

İstanbul'a 3 yeni tünel inşa edilecek!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 2016 projelerini açıkladı. Bunlardan en dikkat çekenleri İstanbul'a inşa edilecek 3 yeni tünel.

İstanbul'a 3 yeni tünel daha yapılacak!

İBB tarafından yeni yılda yapılması planlanan projelerin bütçesi de hazır. 3 yeni tünel ile Eminönü-Alibeyköy tramvayı en dikkat çekenler arasında.

St. Petersburg Tünel ve Köprü Projesi Haberi

St. Petersburg Tünel ve Köprü Projesi

1972 yılında Libya'da bir liman projesiyle başlayan yurt dışı müteahhitlik sektörünün 2014'ü başarılı şekilde tamamladığını, 42 yıl içinde 104 ülkede toplam değeri 300 milyar doları aşan 7 bin 684 proje üstlendiğini ifade eden Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 2014'te en fazla proje üstlenilen ilk 5 ülkenin, Türkmenistan, Rusya Federasyonu, Cezayir, Katar ve Kazakistan olduğunu söyledi. Zeybekci, “Polonya'daki Varşova Metro Projesi, Katar'daki Doha Metro Projesi, Türkmenistan'daki Aşkabat Uluslararası Havaalanı, Etiyopya'daki Awash-Weldia Demiryolu Projesi, Ekvator Ginesi'ndeki ENR tarafından 2013 yılında 'Kültür Alanında Küresel En İyi Proje' seçilen Sipopo Kongre Sarayı, Azerbaycan'daki Bakü Ulusal Stadyumu ve Rusya Federasyonu'ndaki St. Petersburg Tünel ve Köprü Projesi, en prestijli olanlardan bazıları” diye konuştu. Zeybekci, Türk müteahhitlerinin en fazla iş aldığı ilk 10 ülkenin ise Rusya Federasyonu,...