02 / 05 / 2024

stadyum okul projesi

stadyum okul projesi

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, boş stadyumlara meslek liseleri açmaya hazırlanıyor. OSB’leri gezen Selçuk, “Hangi sektörde nasıl bir insan kaynağına ihtiyaç var, rapor hazırladık” diyor..

Ali Sami Yen Otel projesi iptal mi edildi?

Ali Sami Yen Stadyumu'nun yer aldığı alanda bugün; 5 yıldızlı otel, ofis ve rezidansların yer aldığı bir proje bulunuyor. Eskiden stadyum burada bulunurken; yan tarafında da bir Galatasaray Store mağazası mevcuttu. Buraya da Ali Sami Yen Oteli projesi yapılmıştı. Peki projede son durum ne?

Üsküdar Kirazlıtepe Kentsel Dönüşüm Projesi’nin 3. Etap ihalesi yapıldı!

Üsküdar ilçesi Kirazlıtepe Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi'nin 666 konut, 20 adet ticari bağımsız birim, 24 derslikli okul, bilgi evi, muhtarlık ve aile sağlığı merkezi gibi sosyal donatı alanlarına sahip 3'üncü etabı Turgut A.Ş tarafından hayata geçirilecek. 

Niğde 5 Şubat Stadı'nın yerine yapılacak yeni stadyum meclis gündeminde!

Niğde'de bulunan 5 Şubat Stadı'nın yerine yapılacağı duyurulan yeni stadyum projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

TOKİ'den Manisa'ya 3 yeni okul projesi!

Manisa İli Selendi İlçesi 8 Derslikli Rahmanlar İlkokulu, Salihli İlçesi 12 Derslikli Yılmaz Şehit Hüseyin Arı Ortaokulu ve Turgutlu İlçesi 8 Derslikli Çıkrıkçı Yaşar Kazimet Aybars Ortaokulu ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İnşaatı İşi ihalesi 18 Mart 2021 tarihinde saat 14:00'te yapılacak.

Kırşehir'de 76 yıllık meslek lisesi yenileniyor!

Kırşehir'de 76 yıldır teknik eleman ve sanatkar yetiştiren meslek lisesi, Milli Eğitim Bakanlığının "Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi" ile yenileniyor.

Devlet Bahçeli'nin Karabağ'da yaptıracağı okulun projesi tamamlandı!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ bölgesinin Şuşa kentinde yaptıracağı okulun projesi tamamlandı. Okul projesinin mimarı Yusuf Ziya Günaydın, projenin detaylarını paylaştı...

Esta'dan Rusya'ya özel okul projesi!

Esta, bu defa öksüz ve yetim çocukların eğitim ve yaşam kampüsünü tamamladı. Kampüste yetim ve öksüz çocuklar son teknoloji ile eğitim alırken,özel seçilmiş koruyucu aileler ile kampüste yer alan villalarda yaşamlarına devam edecekler. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 5 şehirde 12 okul inşa edecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının başlattığı "Hazine Taşınmazları Karşılığında Okul Yaptırılması Projesi" (AKOY) kapsamında 5 şehirde, 201 derslik kapasiteli toplam 12 okul yapılacak.

Sakarya'daki Yaşayan Stadyum sporcuları ağırlamak için bekliyor!

Sakarya'da inşa edilen "Yaşayan Stadyum" projesi yeni dönemde sporcuları ağırlamak için bekliyor...

Uşak'ta yeni stadyum projesi meclis gündeminde!

Uşak ilinde yeni bir stadyum yapılıp yapılmayacağı meclis gündemine taşındı. CHP'li Yalım, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kayseri Uğurevler'e yeni okul inşa edilecek!

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar yaptığı açıklamada, kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Uğurevler Mahallesi’ne okul kazandıracaklarını söyledi

Elazığ'da yapılacak stadyum projesine ilişkin 4 soru mecliste!

Elazığ'da yapılacak stadyum projesi meclis gündemine taşındı. İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Çelik, projenin ne zaman tamamlanacağını sordu..

37 stadyum projesinden 18'i tamamlandı!

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdür Yardımcısı Dursun Türk, "Türkiye'de şu an yürüttüğümüz 37 stadyum projesi var, bunların 18'ini tamamladık." diye açıklama yaptı. 

stadyum okul projesi Haberi

stadyum okul projesi

Sabah gazetesi yazarlarından Şelale Kadak bugün köşesinde "Stadyumlara meslek liseleri geliyor" başlıklı yazısına yer verdi. İşte yazının detayları;

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile önceki gün buluştuk. Öğrendik ki, yılın büyük bir bölümü boş duran stadyumların içinde de meslek liseleri açılacak. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile görüşme halinde olduklarını anlatan Ziya Selçuk, "Stadyumlar maç dışında boş duruyor, oysa ki rahatlıkla bu tesislerde meslek liseleri eğitim görebilir. Spor liselerimiz var. Voleybolla ilgili federasyonla bir protokol imzaladık ve sadece İstanbul'da lisanslı öğrenci sayısı yüzde 200 arttı. Şimdi illerdeki stadyumlarda eğitim yapılması için çalışma başlattık" diyor.

DÖRT BİR YANDAKİ OSB'LERİ DOLAŞTI

Meslek liselerinde son bir yılda yaşanan değişimi Bakan Ziya Selçuk'tan dinledik. Türkiye'deki eğitim sistemini ekonomi ile doğrudan buluşturmayı hedeflediklerini anlatan Selçuk, işe meslek liselerinin...