18 / 05 / 2024

starbucksun çakması aptal starbucks

starbucksun çakması aptal starbucks

DÜNYACA ünlü Starbucks’ın taklidi çıktı. Taklit olan firmanın ismi ise ‘Aptal Starbucks’. Dükkanın logosu tabelası ve menüsü bile orijinal Starbucks’la aynı. ‘Dumb’ kelimesi İngilizce’de ‘aptal’ anlamına geliyor...

Uzman isim açıkladı: Konut fiyatları düşecek mi?

Artan konut fiyatları ve kredi musluklarının kısıtlı akması konut satışlarında düşüş yaşanmasına sebep oldu olurken, TÜİK verilerine göre şubatta konut satışları yüzde 18,0 azalarak 80 bin 31 oldu. Ekonomist Dr. Mahfi Eğilmez, konut fiyatlarının düşüp düşmeyeceğine ilişkin bir açıklama yaptı.

Ünlü ekonomistten KKM yorumu: Yiyin için diyorum!

KKM sahipleri hesapta biriken yaklaşık 1.5 trilyon lirasına yatırım ararken, paranın yeniden döviz hesaplarına akmasının kurlarda yeni artışı tetiklemesinden endişe ediliyor. Ekonomist Prof. Dr. Şenol Babuşcu “Bana yatırım tavsiyesi soranlara yiyin, için diyorum” dedi.

Kayseri Büyükşehir'den kavşak rekoru!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri’deki trafiğin kesintisiz akması için yaptıkları ve yapacakları katlı kavşaklarla bir rekora imza attıklarını söyledi.

Fuar İzmir'in asma tavanları çöktü!

Başkan Kocaoğlu’nun her fırsatta iftihar ettiği Gaziemir’deki Fuar İzmir’de yağışlı havalarda çatının akması sonucu asma tavanlar çöktü, havalandırma tesisatı hasar gördü.

Kayseri Büyükşehir'den ERÜ'ye üst yapı desteği!

Büyükşehir Belediyesi trafiğin daha düzenli akması için kurumlara da alt ve üst yapı desteği sunuyor. Bu kapsamda Erciyes Üniversitesi'ndeki yol düzenlemeleri Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldı.

Gayrimenkul sektöründe seçimden sonra yatırımlar artacak!

Gayrimenkul sektörü, seçimin ardından yatırıma odaklanmak istiyor. Sektör temsilcileri, siyasi ve ekonomik istikrarın sağlanmasıyla iç piyasada satışların artmasını, ve yurt dışından da “baraj kapağı açılmış su gibi” yatırım akmasını bekliyor.

1971 yılında Arnavutköy'de deniz yedi metre doldurulacakmış!

1971 yılında İstanbul Belediyesi İmar ve Planlama Müdürlüğü'nün aldığı kararla, Arnavutköy Kız Koleji ve Akıntıburnu arasındaki yolun sahil kısmı doldurularak yedi metre genişletilecekmiş, trafiğin tıkanmadan akması sağlanacakmış.

Lapseki'de altyapı çalışmaları devam ediyor!

Lapseki'de her yağmurda çeşmelerden çamurlu su akması vatandaşın tepkisini çekti. Bayramdere Barajı'ndan ilçeye su getirmek için harekete geçen Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, musluklardan içilebilir su akacağı müjdesini verdi.

Nazım Biçer: İnşaat sektörü bir kentin can damarıdır!

İMO Adana Şube Başkanı Nazım Biçer, "İnşaat sektörü bir kentin can damarı" dedi. Biçer. "Yeni alanları imara açmak sermaye gruplarının Adana'ya iş için akması demektir" dedi.

Didim Altınkum Plajı'nda oluşan kirlilik vatandaşların tepkisine yol açtı!

Aydın'ın turistik ilçesi Didim'de dünyaca ünlü Altınkum Plajı'nda oluşan kirlilik vatandaşların tepkisine yol açtı. Altınkum Plajı'ndaki yağmur suyunun dere yatağındaki makinelerin arıza yapması sonucu denize akması kirlilik oluşturdu.

Tuna Bekleviç: Nehirlerin enerji üretmesi gerekir!

Belediye Başkanı Recep Gürkan'ı ziyaret eden Edirne Gönüllüleri Dernek Başkanı Tuna Bekleviç, " Nehirlerin enerji üretmesi, sadece suyun akması değil, aynı zamanda şehrimizin bundan istifade etmesi gerektiğini düşünüyoruz. " dedi...

Dünyaca ünlü Starbucks’ın taklidi çıktı!

DÜNYACA ünlü Starbucks’ın taklidi çıktı. Taklit olan firmanın ismi ise ‘Aptal Starbucks’. Dükkanın logosu tabelası ve menüsü bile orijinal Starbucks’la aynı. ‘Dumb’ kelimesi İngilizce’de ‘aptal’ anlamına geliyor...

Bayındır’ı kurtaracak proje “imza” bekliyor!

Bayındır'a 14 kilometre uzaklıktaki Hisarlık köyünde kanalizasyon sularının evlerin bitişiğindeki dereye akmasına vatandaşlar isyan ederken İZSU'nun bölgedeki köyleri kurtaracak sistemin projesini bile tamamlayamadığı ortaya çıktı.

starbucksun çakması aptal starbucks Haberi

starbucksun çakması aptal starbucks


DÜNYACA ünlü Starbucks’ın taklidi çıktı. Taklit olan firmanın ismi ise ‘Aptal Starbucks’. Dükkanın logosu tabelası ve menüsü bile orijinal Starbucks’la aynı.


Türkiye’de ise hukuk ‘ahlaka aykırı’ isimlere isim tescili yapmıyor. Dünyaca ünlü Starbucks kahve zincirini taklit eden bir dükkan ABD Los Angeles’da ticari hayatına başladı. Starbucks ile menüleri bile aynı olan dükkanın tek farkı ismi. Çakma Starbucks’ın tabela ismi ‘Dumb Starbucks’. ‘Dumb’ kelimesi İngilizce’de ‘aptal’ anlamına geliyor.


Konuyla ilgili olarak Wall Street Journal’a konuşan orijinal Starbucks’ın yetkilisi ‘Dumb Starbucks’ın kendileriyle ilgili olmadığını fakat dükkanla ilgili olarak gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirtti. Öte yandan Starbucks’ın ‘çakma’ dükkanla ilgili olarak yasal bir girişimi olmadı. ABD hukukuna göre böyle bir haklarının da olmadığı belirtiliyor.  Avukat Gülşen Orman Çakar ise Türkiye’de böyle bir isim durumunun...