30 / 04 / 2024

stfa grubu

stfa grubu

1985 yılında İkinci Boğaziçi Köprüsü ve 216 kilometre uzunluğundaki ekspres yolların yapımını Sezai Türkeş-Fevzi Akkaya firması kazanmış. Japon firmaların bulunduğu konsorsiyumda yer alan STFA Grubu, 551.2 milyon dolarla en düşük teklifi vermiş.

Tomris Taşkent kimdir?

Tomris Taşkent, 2013 Vergilendirme Dönemi Gelir Vergisi Türkiye Geneli ilk 100 sıralamasında 14. sırada yer alıyor. Peki Tomris Taşkent kimdir? İşte Sezai Türkeş'in kızı Tomris Taşkent...

Tatlıcı Ailesi, STFA Grubu'na arazi davası açtı!

Tatlıcı Ailesi ve STFA Grubu'na, Nova Baran Plaza’nın hemen bitişiğinde bulunan arazi için dava açtı.

Recep Çimen, STFA İnşaat Grubu Genel Müdürü oldu!

11 Temmuz 2019 tarihi itibariyle STFA İnşaat Grubu Genel Müdürlüğü görevine Recep Çimen atandı... 

STFA Yatırım Holding'in yeni icra başkanı Aslan Uzun olacak!

STFA Yatırım Holding İcra Başkanı (CEO) Yetik Kadri Mert, görevini STFA Grubu Enerji Grup Başkanı Aslan Uzun’a devrediyor. Yetik Kadri Mert, kendi isteği ve vizyonu doğrultusunda değişik projelerde yer almayı hedeflerken, STFA Grubu şirketlerinin Yönetim Kurullarındaki görevlerine devam edecek.

Uğur Koyunoğlu: STFA inşaat'ın önemli coğrafyalarda imzası var!

Temelleri 1938 yılında atılan STFA inşaat, Türkiye’nin saygın kuruluşların arasında yer alıyor. STFA İnşaat Grubu Başkanı Uğur Koyunoğlu "STFA inşaat'ın önemli coğrafyalarda imzası var" dedi.

Uğur Koyunoğlu, STFA İnşaat Grup Başkanı oldu!

STFA İnşaat Grubu Başkanlığı’na atanan Uğur Koyunoğlu, 12 Temmuz 2017 tarihi itibariyle görevine başladı.

Yetik Kadri Mert kimdir?

Yetik Kadri Mert, STFA Grubu CEO’luk görevine atandı. Peki, Yetik Kadri Mert kimdir? Yetik Kadri Mert, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? İşte Yetik Kadri Mert...

STFA Grubu CEO'su Yetik Kadri Mert oldu!

STFA Grubu CEO’luk görevine Yetik Kadri Mert getirildi. STFA Grubu’ndan yapılan açıklamaya göre Yetik Kadri Mert, yeni görevine 1 Nisan 2016 itibariyle başlayacak.

STFA, inşaat sektöründe 77 yıllık köklü deneyime sahip!

STFA Grubu, 77 yıllık köklü bir geçmişe ve küresel boyutta bir deneyime sahip. Gerek yurt içi gerek yurt dışında başta inşaat olmak üzere, faaliyet gösterdiği sektörlerin önemli aktörlerinden olmaya da devam ediyor.

STFA Grubu'nun CEO'su Mehmet Ali Neyzi görevinden ayrılıyor!

2011 yılından bu yana STFA Grubu CEO’luk görevini yürüten Mehmet Ali Neyzi, 17 Ağustos 2015 tarihi itibariyle görevinden ayrılıyor. Neyzi, Osmanlı Tarihi konusunda yüksek lisans yapmak üzere Beyrut Amerikan Üniversitesi’ne devam edecek.

1992 yılında Galata Köprüsü hizmete açılmış!

1992 yılında yeni Galata Köprüsü Başbakan Süleyman Demirel tarafından hizmete açılmış. STFA Grubu tarafından yapılan ve yapımı 5 yıl süren köprünün bir şeridi de tramvaya ayrılmış.

1992 yılında tarihi Galata Köprüsü mahkemelik olmuş!

1992 yılında tarihi Galata Köprüsü'nün Eminönü Yakası'ndaki bölümü sulara gömülmüş. Köprüyü kimin batırdığı ve kimin çıkaracağı İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile STFA Grubu arasında mahkemelik olmuş.

1988 yılında 3. Boğaziçi Köprüsü yapımına 4 firma talip olmuş!

1988 yılında İstanbul Belediyesi'nin Bağlarbaşı ve Ortaköy arasında yaptıracağı 3. Boğaziçi Köprüsü'nün yapımına 4 firma talip olmuş. Yap-işlet-devret modeliyle yaptırılacak köprüye en uygun teklifi 171 milyon dolarla STFA Grubu vermiş.

1988 yılında İstanbul'un ilk gökdelenleri Zincirlikuyu'da inşa edilecekmiş!

1988 yılında İstanbul'un ilk gökdelenleri Zincirlikuyu Kavşağı'nda inşa edilecekmiş. STFA Grubu tarafından 42 katlı olarak inşa edilecek gökdelenler için hazırlanan projeler, Belediye Başkanı Bedrettin Dalan'ın imzasından sonra uygulanacakmış.

stfa grubu Haberi

stfa grubu

En düşük teklifle, büyük yarışı kazandı


Köprü'yü ST-FA yapacak


İkinci Boğaziçi Köprüsü için ihaleye 551.2 milyon dolarlık teklif götüren Sezai Türkeş-Fevzi Akkaya firma grubu yarışmayı önde bitirirken, Köprü temelinin de 29 Mayıs tarihinde atılacağı açıklandı.


ANKARA, ÖZEL


   KARAYOLLARI Genel Müdürü Atalay Coşkunoğlu, dün bir basın toplantısı düzenleyerek, İkinci Boğaziçi Köprüsü ve toplam uzunluğu 216 km. olan ekspres yolların yapımını Sezai Türkeş-Feyzi Akkaya firması grubunun kazandığını açıkladı. 

   Dört kesim halinde ihaleye çıkartılan proje için ST-FA firma grubu, toplam 551.2 milyon dolarla en düşük fiyatı vermişlerdi. İhaleyi kazanan konsorsiyumda, Sezai Türkeş-Feyzi Akkaya İnşaat A.Ş., Ishikawajima - Harima Heavy Ind. Co. Ltd, Mitsubishi Heavy Ind. Ltd., Nippon Kokan K.K., Impregilo S.P.A. bulunuyor. 

   Karayolları Genel Müdürü Atalay Çoşkunoğlu, kredilerin yapım maliyetinin altında kalması durumunda...