02 / 05 / 2024

St.John Kilisesi

St.John Kilisesi

Bursa Mudanya'da 13’üncü yüzyılın sonlarında yaptırıldığı tahmin edilen, mübadele sonucu özel mülkiyete alınan St.John Kilisesi, sahibi tarafından 1 milyon dolara satışa çıkarıldı. İşte ayrıntılar...

New York'taki St. John the Divine Katedrali hastane oluyor!

ABD'de koronavirüs salgını etkilerini günden güne artırıyor. New York'taki St. John the Divine Katedrali'nin 56 yataklı bir hastaneye çevrilmesine karar verildi...

Sent Antuan Kilisesi'nin satışı iptal oldu!

İstiklal Caddesi'ndeki St. Antuan Kilisesi ile avlunun önünde bulunan 6’şar katlı 2 apartman ve 4 işyerinin başkalarına satılmamasıyla ilgili ihtiyati tedbir kararı veren mahkeme, davalı İtalyan Kraliyet Ailesi’nin 15 vârisinin karara itirazına red cevabı verdi.

Trabzon Mimarlar Odası, Ayasofya Kilisesi için dava açtı!

Trabzon’daki Ayasofya Kilisesi müzeyken camiye dönüştürüldü. 800 yıllık fresklerin üstü örtüldü, bir kısmı kırıldı. Mimarlar Odası Trabzon Şubesi, caminin rölöve projesinin iptali için Kültür Bakanlığı'na karşı dava açtı.

Şirince St. John Kilisesi'ndeki restorasyonda sona gelindi!

Birçok yerli ve yabancı turistin uğrak yeri olan ve ünü tüm dünyaya yayılmış Selçuk'a bağlı Şirince mahallesinde bulunan St. John Kilisesi restorasyon çalışmasında sona geliniyor.

John Nelson: İstanbul'un finans merkezi olma şansı var!

Lloyd’s Başkanı John Nelson, İstanbul’un üstün bir bölgesel merkez ve küresel çapta etkili bir finans merkezi olma şansının olduğunu ancak bunun gerçeğe dönüşebilmesi için de piyasalarının uluslararası bir yapı kazanmasının şart olduğunu dile getirdi.

Şirince St. John Kilisesi restore ediliyor!

Selçuk ilçesindeki Şirince St. John Kilisesi'nin çökmüş haldeki kubbe bölümünün özgün malzeme ve teknik çalışmayla aslına uygun olarak restorasyonunun tamamlandığı, iç bölümdeki çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Türkiye'deki kiliseler neden özel mülk haline getiriliyor?

Emlak sitelerinde satışa çıkartılmış kiliseler, yeniden tartışılmaya başlandı. Mardin’in Artuklu ilçesinde Mor Yuhanno Kilisesi, Bursa’nın Mudanya İlçesi’ne bağlı Tirilye Mahallesi’nde tarihi Aziz Yuhanna (Saint John) kilisesi satışa çıkarıldı.

Bursa Dündarevi Klisesi 1 milyon dolara satılıyor!

Bursa'nın Mudanya İlçesi'ne bağlı Tirilye Mahallesi'nde tarihi Aziz Yuhan na (Saint John) Kilisesi 1 milyon dolara satışa çıkarıldı.

Bursa’daki 700 yıllık kilise 1 milyon dolara satışta!

Bursa Mudanya'da 13’üncü yüzyılın sonlarında yaptırıldığı tahmin edilen, mübadele sonucu özel mülkiyete alınan St.John Kilisesi, sahibi tarafından 1 milyon dolara satışa çıkarıldı. İşte ayrıntılar...

İsveç Stockholm'de tarihi St. Paul Kilisesi satıldı!

İsveç'in başkenti Stockholm'de 140 yıllık tarihi bir kilise, cemaati olmadığı gerekçesiyle 3.5 milyon erouya satıldı. St. Paul Kilisesi'nin Stockholm Büyükşehir Belediyesi'ne satıldığı bildirildi.

Dünyanın ilk mağara kilisesi 500 bin turist hedefliyor!

Hristiyanlar için hac yeri olarak kabul edilen ve bazı kaynaklarda dünyanın ilk mağara kilisesi olduğuna yer verilen St. Pierre Kilisesi'nde, yeni görünümüyle yılda ortalama 500 bin ziyaretçi hedefleniyor.

Şirince St. John Kilisesi restore edilecek!

Selçuk ilçesine bağlı, turistlerin uğrak yeri Şirince Mahallesindeki St. John Kilisesinin restorasyonuyla ilgili 24 Şubat'ta ihaleye çıkılacağı bildirildi. St. John Kilisesi'nin restorasyonuna önümüzdeki günlerde başlanacak.

Bartholomeus Kilisesi inanç turizmine açıldı!

Van'ın Başkale İlçesi'ne bağlı Albayrak Köyü'ndeki konuşlu 3. Hudut Tabur Komutanlığı, çözüm süreci kapsamında köy dışına taşınınca St. Bartholomeus Kilisesi, inanç turizmine açıldı...

St.John Kilisesi Haberi

St.John Kilisesi

1923 yılında Yunanistan ile Türkiye arasında yapılan mübadele sonucu özel mülkiyete alınan ve Mudanya Belediyesi’nin imar planlarında ‘bahçeli ev’ olarak geçen kilise, 1928 yılında Yunanistan’dan gelen ‘Giritli Ali Durak’ isimli bir aileye verildi. Kilisede, 83 yıl yaşayan aile, binayı 2011 yılında bir işadamına sattı. Bursa Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü, butik otel yapılmak istenen bina için çizilen projeyi kabul etmesine rağmen inşaata izin vermedi.


Kurul, inşaata izin verilmemesi için herhangi bir gerekçe göstermezken, konunun Kültür ve Turizm Bakanlığı’nı ilgilendirdiğini söyledi.


Cumhurbaşkanlığı, başbakanlık ve ilgili bakanlığa gönderilen yazılardan sonuç alınamayınca, kilise, sahibinden.com üzerinden 1 milyon dolarlık bedelle satışa...