18 / 05 / 2024

stopaj indirimi 2021

stopaj indirimi 2021

2020 yılının Ekim ayında mevduat faizinde stopaj indirimi getirilerek Türk Lirası'nın çekiciliğini artırmaya yönelik adımlar atıldı.

Kur Korumalı Mevduat'ta stopaj indirimi süresi uzatıldı!

Türk lirası mevduatları ve katılım hesaplarında stopaj indirimi süresinin uzatılmasına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı. 

KDV ve iş yeri kira stopaj oranı indirimi bugün sona eriyor!

Mevduat stopaj indiriminin son durumu merak ediliyor. KDV ve iş yeri kira stopaj oranı indirimi bugün sona eriyor. 

Son dakika! Türk lirası mevduata stopaj indirimi süresi uzatıldı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzası ile Resmi Gazete'de yayınlanan karar doğrultusunda Türk lirası mevduata stopaj indiriminde süre tekrar uzatıldı.

Bankada parası olanlar dikkat! Bu haber size!

2020 yılının Ekim ayında mevduat faizinde stopaj indirimi getirilerek Türk Lirası'nın çekiciliğini artırmaya yönelik adımlar atıldı.

Emlak Konut GYO 2021'de erken ödeme indirimi yapacak mı?

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı her sene projelerinden konut satın alanlar için indirim kampanyası yapıyor. Peki Emlak Konut GYO 2021'de erken ödeme indirimi yapacak mı?

Sektörden kira ödemelerindeki stopaj indirimi değerlendirmesi!

İş dünyası, Kovid-19 salgınından etkilenen ekonomiye destek için başlatılan ve 31 Mayıs itibariyle sona eren vergi indirimlerinin 2021'in sonuna kadar uzatılmasını talep ediyor.

Kira stopaj indirimi resmen süresi uzatıldı!

Kira stopaj oranı ve KDV indirim hakkında devam kararı çıktı. Alınan karara göre indirim süresi 31 Temmuz tarihine kadar uzatıldı. 

TSKB GYO, AVM'lerinde sabit kira indirimi uygulayacak!

TSKB GYO'nun AVM'lerin Nisan-Haziran 2021 döneminde sabit kira indirimi uygulanması ve uygulanacak olan indirim oranlarının belirlenmesi hususlarında Şirket Genel Müdürlüğü yetkili kılındı. 

TOKİ erken ödeme indirimi hesaplama 2021!

TOKİ'nin borcunu erken ödeyerek tapusuna kavuşmak isteyen konut ve iş yeri alıcıları için daha önce düzenlenen yüzde 20 indirim kampanyası Mayıs ayı sonunda gün sonra sona eriyor. İşte TOKİ erken ödeme indirimi hesaplama 2021...

Düğün salonları işletmecilerinden kira stopajı vergisi açıklaması!

Bir yıldır faaliyet gösteremeyen düğün davet mekanlarının işletmecileri iflasın eşiğine geldiklerini belirtti ve "Artık yeter" dedi. İşletmeciler, 2021 yılı sonuna kadar düğün davet salonlarından kira stopajı vergisinin alınmamasını talep etti.

Bankada parası olanlar dikkat! Süre uzatıldı!

Mevduat hesabı faizleri ile kar paylarından yapılan stopaj indirimi için süre 31 Mayıs'a kadar uzatıldı. Karar Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Kira sertifikalarında stopaj indirimi uzatıldı!

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan Cumhurbaşkanı kararına göre, bugün sona erecek olan stopaj indiriminin süresi 31 Mayıs’a kadar uzatıldı.

2021 kira stopaj hesaplama!

2020 yılı içerisinde iş yerini kiraya vererek istisnadan yüksek oranda gelir elde eden kimseler kira stopajı vergisi ödüyor. Peki kira stopajı ne kadar 2021? İşte 2021 kira stopaj hesaplama...

stopaj indirimi 2021 Haberi

stopaj indirimi 2021

2020 yılının Ekim ayında mevduat faizinde stopaj indirimi getirilerek Türk Lirası'nın çekiciliğini artırmaya yönelik adımlar atıldı. Buna göre, mevduat faizi için stopaj indirimi 6 aya kadar vadeli hesaplarda yüzde 15'den yüzde 5'e 1 sene kadar olanlardan da yüzde 12'den 3'e, 1 seneden uzun vadelerde de yüzde 10'dan sıfıra çekildi. Stopaj indirimi için son tarih 30 Eylül. Peki mevduat faizi için stopaj indirimi uzatılacak mı?

Buna göre, mevduat faizi stopajı 6 aya kadar vadeli mevduatlar için yüzde 15'ten yüzde 5'e, 1 yıla kadar vadeli mevduatlar için yüzde 12'den yüzde 3'e ve  1 yıldan uzun vadelerde yüzde 10'dan yüzde sıfıra düşürüldü. Stopaj indirimi için son tarih 30 Eylül. 

Mevduat faizinde  uygulanan stopaj indirimi için yarın son gün. Elinde TL olan vatandaşlar mrvduat faizi...