28 / 04 / 2024

St.Pierre Kilisesi

St.Pierre Kilisesi

Sabah Gazetesi Yazarı Sinan Özdencik, St.Pierre Kilisesi hakkında Antakyalı işadamı Necmi Asfuroğlu ve mimar Emre Arolat ile konuştu. İşte o yazı!

Sent Antuan Kilisesi'nin satışı iptal oldu!

İstiklal Caddesi'ndeki St. Antuan Kilisesi ile avlunun önünde bulunan 6’şar katlı 2 apartman ve 4 işyerinin başkalarına satılmamasıyla ilgili ihtiyati tedbir kararı veren mahkeme, davalı İtalyan Kraliyet Ailesi’nin 15 vârisinin karara itirazına red cevabı verdi.

Hatay Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi göz kamaştırıyor!

Anadolu’da yapılan ilk cami Habib-i Neccar ve dünyadaki ilk mağara kilisesi olan ST. Pierre'e ev sahipliği yapan medeniyetler şehri Hatay, 442 yıldır topraklarında bulundurduğu tarihi Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi ile de göz kamaştırıyor.

Trabzon Mimarlar Odası, Ayasofya Kilisesi için dava açtı!

Trabzon’daki Ayasofya Kilisesi müzeyken camiye dönüştürüldü. 800 yıllık fresklerin üstü örtüldü, bir kısmı kırıldı. Mimarlar Odası Trabzon Şubesi, caminin rölöve projesinin iptali için Kültür Bakanlığı'na karşı dava açtı.

Şirince St. John Kilisesi'ndeki restorasyonda sona gelindi!

Birçok yerli ve yabancı turistin uğrak yeri olan ve ünü tüm dünyaya yayılmış Selçuk'a bağlı Şirince mahallesinde bulunan St. John Kilisesi restorasyon çalışmasında sona geliniyor.

Şirince St. John Kilisesi restore ediliyor!

Selçuk ilçesindeki Şirince St. John Kilisesi'nin çökmüş haldeki kubbe bölümünün özgün malzeme ve teknik çalışmayla aslına uygun olarak restorasyonunun tamamlandığı, iç bölümdeki çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Bursa’daki 700 yıllık kilise 1 milyon dolara satışta!

Bursa Mudanya'da 13’üncü yüzyılın sonlarında yaptırıldığı tahmin edilen, mübadele sonucu özel mülkiyete alınan St.John Kilisesi, sahibi tarafından 1 milyon dolara satışa çıkarıldı. İşte ayrıntılar...

İsveç Stockholm'de tarihi St. Paul Kilisesi satıldı!

İsveç'in başkenti Stockholm'de 140 yıllık tarihi bir kilise, cemaati olmadığı gerekçesiyle 3.5 milyon erouya satıldı. St. Paul Kilisesi'nin Stockholm Büyükşehir Belediyesi'ne satıldığı bildirildi.

Dünyanın ilk mağara kilisesi 500 bin turist hedefliyor!

Hristiyanlar için hac yeri olarak kabul edilen ve bazı kaynaklarda dünyanın ilk mağara kilisesi olduğuna yer verilen St. Pierre Kilisesi'nde, yeni görünümüyle yılda ortalama 500 bin ziyaretçi hedefleniyor.

Şirince St. John Kilisesi restore edilecek!

Selçuk ilçesine bağlı, turistlerin uğrak yeri Şirince Mahallesindeki St. John Kilisesinin restorasyonuyla ilgili 24 Şubat'ta ihaleye çıkılacağı bildirildi. St. John Kilisesi'nin restorasyonuna önümüzdeki günlerde başlanacak.

Dünya'nın ikinci büyük müzesi Başbakan Davutoğlu tarafından açıldı!

Ahmet Davutoğlu, Hatay Arkeoloji Müzesi'ne geçerek müzenin ve restorasyonu tamamlanan Saint Pierre Kilisesi 'nin açılışını yaptı. Mozaik sergileme alanı bakımından dünyanın ikinci büyük müzesi açıldı.

Bartholomeus Kilisesi inanç turizmine açıldı!

Van'ın Başkale İlçesi'ne bağlı Albayrak Köyü'ndeki konuşlu 3. Hudut Tabur Komutanlığı, çözüm süreci kapsamında köy dışına taşınınca St. Bartholomeus Kilisesi, inanç turizmine açıldı...

Van'da St. Bartholomeus Kilisesi açıldı!

Van'ın Başkale ilçesine bağlı Allbayrak köyündeki 3. Hudut Tabur Komutanlığının çözüm süreci kapsamında köy dışına taşınmasıyla daha önce askeri alan içinde bulunan St. Bartholomeus Kilisesi, inanç turizmine kazandırıldı...

Drakula romanının geçtiği kilisenin altından kemikler çıkıyor!

Ünlü Drakula romanının geçtiği İngiltere St. Mary Kilisesi'nin yağan yağmur sonucunda altından kemikler çıktı...

St.Pierre Kilisesi Haberi

St.Pierre Kilisesi



Antakyalı işadamı Necmi Asfuroğlu örneğine çok az rastlanır bir yatırıma hazırlanıyor. Hıristiyan dünyasının önemli hac noktalarından biri olan St.Pierre Kilisesi'nin yakınındaki arazisine 5 yıldızlı bir otel dikiyor. Ne var bunda demeyin. Çünkü otel bildiğiniz sıradan 5 yıldızlı bir otel değil. Tıpkı bir müze gibi. İşadamı projeye 100 milyon dolar ayırmış. Arazide uzun zamandır çalışılıyor. İşe önce arkeologlar başlamış. Tarihi eserlere zarar verilmesin diye birçok kazı elle yapılmış. Arazide Türkiye'deki türlerinin en büyüğü kabul edilebilecek 850 metrekarelik mozaik ve 2 bin parça tarihi eser bulunmuş. İşadamı yanına ünlü mimar Emre Arolat'ı alarak bu tarihi eserleri sergileyecekleri bir otel projesine girişmiş. Otel demir kazıkların üzerine inşa edilecek. Tarihi eserlerin görülmesi için otelin zemini camdan yapılarak ve her kattan bu eserlerin görülmesi...