21 / 05 / 2024

su abone parası 2017

su abone parası 2017

Düzce'de ve komşu illerde su abonelerinden alınan ücretler meclis gündemine taşındı. CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Tebernüş Kireçci sordu: Parasını dolara, avroya veya altına yatırmayıp konutu tercih edenler ne suç işledi?

Türklerin yurt dışı gayrimenkul yatırımı 2023'te yüzde 163,7 oranında arttı ve rekor kırıldı. Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, X sosyal medya hesabından 'Parasını dolara, avroya veya altına yatırmayıp konutu tercih edenler ne suç işledi?' sorusunu yöneltti.

Tek su sayacı olan binalarda ödeme paylaşımı nasıl yapılır?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Binamızda tek su sayacı var. Yönetim bizlerden su parası alıyor ama neye göre hesap yaptığını bilmiyoruz. Tek su sayacı olan hallerde paylaşım neye göre yapılmalı?' sorusunu cevapladı.

VASKİ'den inşaatlara şartlı abone uygulaması!

Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Kurulu'nda inşaat ruhsatı bulunmayan yerlerde ''şartlı abone'' yapılabileceği kararı alındı.

Ankara'da su parası krizi!

Nallıhan’da ASKİ’ye su aboneliği yapan mahalleler ile suyun bedava kullanıldığı mahalleler arasında kriz yaşanıyor. Abonelik işlemlerinin ardından fatura ödemeye başlayan mahalleli, muhtarı suçluyor, muhtarlar dertli...

Melih Gökçek’in robotu için suç duyurusu!

TMMOB Mimarlar Odası, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in Atatürk Orman Çiftliği Kavşağı’na diktirdiği robot için suç duyurusunda bulundu: Robotlara harcanan paralar tüm kentlilerin parasıdır.

Fatura ödeme geciktiğinde açtırma parası ödenmeyecek!

Fatura geciktiğinde artık açtırma parası ödenmeyecek. Faturasını geciktirdiğinde elektrik, gaz, internet, su ve telefonda toplam 140 lira açma parasıyla karşılaşan tüketiciye iyi haber geldi. Artık açma parası ödenmeyecek.

1965 yılında Levent'te 2 büyük su deposu yapılacakmış!

1965 yılında Sular İdaresi, Levent ve çevresinin su ihtiyacını karşılayabilmek için, bölgeye 2 büyük su deposu inşa edilecekmiş. Aynı yıl İstanbul'da su abone sayısı ise 119 bin 371'e yükselmiş.

1959 yılında her dairede ayrı bir su saati bulunacakmış!

1959 yılında Belediye Meclisi'nin yaptığı bir toplantıda, binalarda her daire için ayrı bir su saati konulması karara bağlanmış. Böylece su parası ödenmesinden doğan ev sahibi - kiracı ihtilafı da ortadan kalkacakmış.

Aliağa Şakran Mahallesi sakinlerinin atık su parası isyanı!

Aliağa'nın Yeni Şakran Mahallesi sakinleri, sokaklarında kanalizasyon sistemi bulunmamasına rağmen İZSU 'nun tüm evlerden atık su parası almasına isyan ediyor. Yetkililerin bu yanlıştan dönmesini istiyor

1937 yılında Kadıköy Su Şirketi 400 yüz bin liraya satın alınmış!

1937 yılında Kadıköy Su Şirketi ile Nafia Vekaleti arasında müzakere yapılmış. Kadıköy Su Şirketi 400 bin liraya satın alınmış ve parası on yıl taksitle ödenecekmiş. 1 Temmuz itibariyle su şirketi belediyeye devredilecekmiş.

Muğla Belediyesi TOKİ Konutları için su deposu inşa ediyor!

Muğla Belediyesi, daha üst bölgeye yapımına başlanan 500 metreküplük yeni içme suyu deposu ile Toki konutlarında basınçlı su probleminin ortadan kalkmasını ve vatandaşların bireysel abone olmalarını sağlayacak.

Muğla Belediyesi TOKİ Konutları için su deposu inşa ediyor!

Muğla Belediyesi, daha üst bölgeye yapımına başlanan 500 metreküplük yeni içme suyu deposu ile TOKİ konutlarında basınçlı su probleminin ortadan kalkmasını ve vatandaşların bireysel abone olmalarını sağlayacak.

Kiracının ödemediği kira ve su borcu!

Posta Gazetesi yazarlarından Tamer Heper bugünkü köşe yazısında okuyucularından birinin sorunu olan iki yıl kira ve su parası ödemeyen kiracının borcu ile ilgili ne yapılabileceği konusundan bahsetti...

su abone parası 2017 Haberi

su abone parası 2017


CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Düzce'de ve komşu illerde su abonelerinden alınan ücretlere ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanal, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya iletti.


Tanal'ın sorularını

1) Düzce Belediyesi sınırlan içerisinde yeni su aboneliği ve aboneyleğişikliği için mesken ve işyeri için ayn ayn olmak üzere, alman ücret kaç Türk Lirasıdır? Abonelerden alınan bu ücretin içerisinde hangi kalem ücret vardır, alınan ücretlerin adları ayn ayn belirtilmek üzere bu ücretler kaç Türk Lirasıdır?


2) Düzce İli’ne komşu olan Adapazan, Kocaeli, Bolu, Bilecik belediyeleri ve yakın il belediyeleri sınırlan içerisinde yeni su aboneliği ve abone değişikliği için mesken ve işyeri için ayn ayrı olmak üzere, alınan ücret kaç Türk Lirasıdır? Abonelerden alman bu ücretin içerisinde hangi kalem ücretler vardır, alman ücretlerin adlan ayrı ayn belirtilmek...