17 / 05 / 2024

su kaynakları tesis projeleri

su kaynakları tesis projeleri

Türkiye'de 4 yılda enerji sektöründe yapılacak yaklaşık 50 milyar dolar yatırımın aslan payını, 15,7 milyar dolarla su kaynakları tesisleri alacak. Hidrolik tesisler için yaklaşık 16 milyar dolarlık yatırımda bulunulacak.

İstanbul'da kuraklık tehdidi: İSKİ son dakika vererek uyardı!

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) Genel Müdürü Şafak Başa, İstanbul'un kuraklık tehdidi altında olduğunu ve özellikle Avrupa Yakası'nın su kaynaklarının azaldığını açıkladı. 

İstanbul Barajlarında Endişe Verici Düşüş: Su Seviyeleri Felaket Derecesinde Azaldı!

İstanbul'da yaşanan aşırı sıcaklar, barajlardaki su seviyelerinde ciddi düşüşlere yol açtı. Bugün yapılan ölçümlerde, İstanbul'un ana su kaynaklarından olan barajların doluluk oranı alarm verici bir seviye olan yüzde 39.84 olarak tespit edildi.

Tesis Yönetimi sektörünün pazar payı 76,3 milyar dolara ulaşarak her yıl yüzde 12,6 büyüyecek!

MarketsandMarkets tarafından yayınlanan verilere göre dünya çapında tesis yönetimi pazarının 2026 senesine kadar yıllık yüzde 12,6’lık büyüme oranıyla 76,3 milyar dolara ulaşacağı tahmin ediliyor. Senyonet CEO’su Mehmet Yıldızdoğan'dan konuya ilişkin önemli açıklamalar...

Madran dağındaki 4 su kaynağı 5 yıllığına kiraya veriliyor! 17 Ocak 2023’teki ihaleyi kaçırmayın!

Aydın Valiliği Madran dağındaki su kaynaklarını 5 yıllığına kiraya veriyor. 17 Ocak 2023’teki ihalenin muhammen kira bedeli 2 milyon 161 bin 882 Türk Lirası.

Bakan Murat Kurum açıkladı! İklim dostu yeşil binaların yapımına öncelik verilecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yaptığı açıklamada su kaynaklarını koruyacak ve atık su miktarını azaltacak iklim dostu yeşil binaların yapımına öncelik verilmesi ve bu kapsamda teşviklerin artırılmasını karar verdiklerini dile getirdi.

İzzet Öztürk: Kanal İstanbul su kaynaklarında krize yol açmayacak!

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) İnşaat Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İzzet Öztürk, Kanal İstanbul projesiyle ilgili "Kanal İstanbul'un su kaynaklarında krize yol açması mümkün değil" açıklamasında bulundu. 

Kanal İstanbul Projesi'nin su kaynaklarına etkisi meclis gündeminde!

Kanal İstanbul Projesi'nin su kaynaklarına etkisi meclis gündemine taşındı. CHP'li Gündoğdu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Yeni yapılacak binalarda zorunlu oldu!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, doğal su kaynaklarının korunması için, 2 bin metrekarenin üzerindeki parsellere yapılacak binalarda yağmur suyu toplama sisteminin zorunlu yapıldığını duyurdu.

İzmir'deki deprem faylarında sıcak su ve gaz çıkışı tespit edildi!

İzmir'de meydana gelen depremden sonra Tuzla ve Gülbahçe fayı üzerinde sıcak su kaynakları, gaz çıkışları ve sıvılaşmaya dair izlere rastlandı.

Nemrut Dağı kraterindeki yapılaşmaya ilişkin suç duyurusu!

Bitlis sınırlarındaki Nemrut Dağı Krater Gölü ve Kalderası’na ‘tuvalet’ ve ‘sosyal tesis’ adı altında yapılan betonarme inşaat çalışmalarına ilişkin DEVA Partisi Bitlis İl Başkanlığı suç duyurusu yaptı. 

Ekrem İmamoğlu'ndan Kanal İstanbul paylaşımı!

Kanal İstanbul projesinin yapılması halinde kentin su kaynaklarının üçte birinin yok olacağını söyleyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Kanal İstanbul bu işten ihale alacak malum şirketler için rüya gibi bir proje" diye konuştu.

Tekfen Holding 'Türkiye İklim ve Su Liderleri' ödülünü aldı!

Tekfen Holding, iklim değişikliğinin etkilerini düşürmek ve doğal kaynakların koruması amacıyla iş dünyasının işleyişini değiştirmeyi planlayan CDP İklim Değişikliği ve Su Güvenliği Programlarında ayrı ayrı “A (-)” bandında derecelendirilerek “Türkiye İklim ve Su Liderleri” ödülünün sahibi oldu.

Kanal İstanbul İstanbul'un su kaynakları zarar verecek mi?

Kanal İstanbul Projesi ile İstanbul'un su kaynaklarını kaybedeceğine dair iddialar meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

su kaynakları tesis projeleri Haberi

su kaynakları tesis projeleri

Kalkınma Bakanlığı koordinasyonunda 10. Kalkınma Planı çalışmaları kapsamında oluşturulan  Enerji Güvenliği ve Verimliliği Özel İhtisas Komisyonu,enerji alanında önümüzdeki yıllarda oluşacak mali yük ve finansman konularında değerlendirmelerde bulundu.


Komisyonun raporunda, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından yapılan bir iç çalışmada dikkate alındı. Elektrik iletim ve dağıtım sektörlerinin yanı sıra kaynak bazında elektrik üretim sektörüne yönelik yapılması gereken yatırımların ortaya konulduğu iç çalışmada, yatırımların devreye girdiği tarihteki yatırım büyüklüğü yerine yatırımların inşaatlarına başlanılan yıldan itibaren harcanacak miktarlar değerlendirildi. İnşaat sürelerinin doğalgaz ve rüzgar santralleri için 2 yıl, kömür ve hidroelektrik santralleri için 3 yıl, nükleer için 6 yıl süreceği varsayımıyla hareket edilen çalışmaya göre, Türkiye'de 2015-2018 yıllarını kapsayan 4 yılda enerji sektöründe 49,73 milyar dolar yatırım yapılacak.


Aslan payı su kaynaklarına yönelik tesislerde


Enerji...