04 / 05 / 2024

su kemeri restorasyonu

su kemeri restorasyonu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 2010 Kültür Başkenti kapsamında Süleymaniye’de yürütülen tescilli binaların restorasyonu sırasında 1400 yıllık Bozdoğan su kemerinin üstü önce kırmızı tuğla ile kapatıldı, daha sonra üzerine doğalgaz borusu çekild

Vefik Alp: Galata Kulesi’nin ‘Hilti’li restorasyonu büyük suçtur!

Galata Kulesi’nin ‘Hilti’li restorasyonuyla ilgili açıklama yapan Yüksek Mühendis Mimar ve Kentbilimci Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp, çalışmaların büyük bir suç olduğunu söyledi.

Gaziosmanpaşa'da kentsel dönüşüm çalışmaları sırasında 1500 yıllık su kemeri bulundu!

Gaziosmanpaşa'da başlatılan kentsel dönüşüm projesinin kazı çalışmaları sırasında Roma dönemine ait 1500 yıllık su kemeri ortaya çıktı.

Çatalca'daki 1600 yıllık Ballıgerme Su Kemeri yıkıldı!

Define avcılarının son hedefi Çatalca'da bulunan 1600 yıllık Ballıgerme Su Kemeri oldu. Define avcıları, tarihi kemerin bir çok bölümünü dinamitlerle yıktı.

Tarihi su kemerleri restore edilecek!

Dünyanın en eski su kemerlerinden biri olan Bozdoğan Kemeri (Valens Su Kemeri) onarılacak. İstanbul'un tarihi simgelerinden biri olan Bozdoğan Kemeri, İSKİ tarafından restore edilecek. 

Çengelköy Sütiş'in restorasyonu için suç duyurusu!

Koruma Kurulu, Kadir Topbaş’ın ailesine ait lokanta zinciri Sütiş’in Çengelköy şubesinin bulunduğu Abdullah Ağa Yalısı’ndaki restorasyon için suç duyurusunda bulundu. 

Kuşadası Tarihi Su Kemeri Parkı yenileniyor!

Kuşadası Belediyesi tarafından Kadınlar Denizi Mahallesi Kemer Caddesi üzerinde bulunan Tarihi Su Kemeri Parkı yenileniyor.

Emek Sineması'nın restorasyonu için suç duyurusu!

Restorasyonu kamuoyunda tartışma yaratan Emek Sineması davalık oldu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca Emek Sineması’nı yıkıp yeni yerinde onaran Kamer İnşaat yetkililerinin aleyhine iddianame hazırladı.

Mağlova Kemeri turizme açıldı!

MİMAR Sinan 'ın 450 yıl önce Alibey Deresi üzerine inşa ettiği Mağlova Su Kemeri, yeniden gün yüzüne çıkıyor. Kemerin, yerli ve yabancı turistlerin akınına uğraması bekleniyor.

Mağlova Su Kemeri dünya mirasına kazandırılacak!

Mimar Sinan’ın Alibey deresi üzerine inşa ettiği Mağlova Su Kemeri, Dünya Su Günü’nde yeniden gün yüzüne çıkıyor. Sultangazi Belediyesi sınırları içerisinde bulunan kemerlerin çok yakında yerli ve yabancı turistlerin ziyaretine açılması bekleniyor..

1988 yılında Bozdoğan Kemeri'nin restorasyonuna başlanmış!

1988 yılında Saraçhane'deki Valens Su Kemeri adıyla da bilinen Bozdoğan Kemeri'nin restorasyonuna başlanmış. Başkan Dalan tarafından başlatılan restore çalışmaları 1 yılda tamamlanacakmış ve 1.5 milyar liraya mal olacakmış.

Bozdoğan Su Kemeri'ne restoran mı yapılacak?

Şehir Plancıları Odası, Bozdoğan Su Kemeri ' ne seyir terası ve restoran projesine, " Daha sonra başka ticari işletmeler de yapılacaktır " diyerek karşı çıktı...

50 yıllık Mağlova Kemeri'nin belgeseli çekiliyor!

50 yıllık Mağlova Kemeri'nin belgeseli çekiliyor. İstanbul'un tarihi su yolu sisteminin önemli parçalarından, Mimar Sinan imzası taşıyan kemeri anlatan belgeselin çekimlerine başlandı. Belgeselin çekimlerinin yıl içerisinde bitirilmesi hedefleniyor.

Bozdoğan Su Kemeri’ne seyir terası mı yapılacak?

Şehir Plancıları Odası İstanbul Şube Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Kahraman, Bozdoğan Su Kemeri’ne seyir terası projesine karşı çıkıyor. Kahraman, “Daha sonra başka ticarî işletmeler de yapılacaktır.” diyor.

su kemeri restorasyonu Haberi

su kemeri restorasyonu

2010 Kültür Başkenti' kapsamında başlatılan restorasyon çalışmaları sırasında 1400 yıllık Bozdoğan su kemerinin üstü kırmızı tuğlayla örüldü.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 2010 Kültür Başkenti kapsamında Süleymaniye’de yürütülen tescilli binaların restorasyonu sırasında 1400 yıllık Bozdoğan su kemerinin üstü önce kırmızı tuğla ile kapatıldı, daha sonra üzerine doğalgaz borusu çekildi. İBB ile 2010 Kalkınma Ajansı tarafından ‘2010 Kültür Başkenti’ kapsamında hazırlanan Süleymaniye’deki tescilli kamu yapılarının restorasyon projesini 2009’da Vaka İnşaat şirketi aldı. Şirket, Süleymaniye’deki tarihi binaları restore ederken Roma İmparatoru Valens tarafından 4. yüzyılda yapılan Bozdoğan Kemeri’nin duvarlarını ‘yenileme ve restorasyon’ adı altında yenileme kurulu onayıyla ile kırmızı tuğlalarla kapattı. Yaklaşık beş metre uzunluğa, 3 metre genişliğe sahip su kemeri duvarının üzerine bir de doğalgaz borusu ile sayaç çekildi. 1400 yıllık tarihi...