15 / 05 / 2024

Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği 2013

Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği 2013

Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği 31 Aralık 2004 tarihinde 25687 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik, su kirlenmesinin önlenmesini sürdürülebilir kalkınma hedefleriyle uyumlu bir şekilde gerçekleştirmek üzere gerekli olan hukuki ve teknik esasla

İstanbul'da bazı ilçelerde su kesintisi yapılacak! İşte uzun süreli yapılacak su kesintisi ve saatleri...

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) tarafından yapılan duyuru ile beraber İstanbul'da bugün su kesintisi yaşayacak ilçeler bildirildi. Uzun süreli yapılacak su kesintisi için vatandaşlar önlem almaları için uyarıldı. İşte haberin detayları...

Has İnşaat mağdurlarının bitmeyen hukuk serüveni! Suç duyurusu için hazırlanıyorlar!

Has İnşaat mağdurları, içinde oturamadıkları evlerinin şimdi de kentsel dönüşüme gireceği iddiasını gündeme getirerek, kara para aklamak iddiasıyla suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.

BİSU'dan ilk siparişinizde 1 damacana su 1 TL! Sakın kaçırmayın! İşte 12 Mayıs 2022 fiyat listesi...

HOPİ üyesi olan ve BİSU'dan daha önce su siparişi vermemiş kişilere özel damacana sularda büyük kampanya başladı! İlk siparişinizde 1 damacana su 1 TL! Peki, BİSU'da damacana su fiyatları ne kadar? İşte 12 Mayıs 2022 fiyat listesi...

Su abonelik iptali para iadesi 2022 ne kadar? Su aboneliği nasıl iptal edilir?

Taşınma ya da iş yeri değişikliği gibi çeşitli sebeplerle su aboneliğini iptal ettirmek isteyenler su aboneliği nasıl iptal edilir? Su abonelik iptali para iadesi 2022 ne kadar? gibi soruların yanıtlarını araştırıyorlar. İşte tüm merak edilenler...

Su aboneliği başvurusu nasıl yapılır? Su aboneliği ücreti 2022 ne kadar?

Yeni bir ev satın alanların, kiraya çıkacakların ya da iş yeri açacakların öncelikli olarak elektrik, su ve doğalgaz aboneliklerini açtırmaları gerekiyor. Peki, Su aboneliği başvurusu nasıl yapılır? Su aboneliği ücreti 2022 ne kadar? İşte tüm detaylar...

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği'ne su tasarrufu düzenlemesi!

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği'nde su tasarrufu içeren düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı. Gerçekleştirilen düzenlemelerle evlerde lavabo musluk debilerine sınırlama gelecek, sıcak su re-sirkülasyon pompası kullanımı zorunlu tutulacak.

Kiracı su aboneliği ücreti 2022 ne kadar? Neler gerekli?

Bir mesken ya da işyeri kiralamalarında, kiracının abonelikleri de üzerine alması gerekiyor. Bu abonelikler arasında su aboneliği yer alıyor. Peki, kiracı su aboneliği ücreti 2022 ne kadar? Neler gerekli?

Su aboneliği başlatırken nelere dikkat edilmeli?

Ev sahibi olacaklar ve iş yeri açacaklar ya da kiraya çıkacak vatandaşların su aboneliklerini başlatırken nelere dikkat etmeli?

Nur Fettahoğlu'na imar kirliliği suçlaması!

Oyuncu Nur Fettahoğlu ve kardeşinin başı dedesinden kalma binalarıyla dertte. Fettahoğlu ve kardeşi yurt olarak kullanılan binayı imar affından yararlanarak tadilat ettirdi. Sonrasında ise kız kardeşler imar kirliliğine neden olmak suçundan ihbar edildi.

Türkiye'nin ünlü koylarında imar kirliliği!

Dünyanın En Güzel Koyları Birliği'nin 2012-2015 yılı Başkanı olan ve şu anda da genel sekreter görevini üstlenen Galip Gür (59), önemli açıklamalarda bulundu. Gür, Türkiye'de ve turizmde önde gelen ülkelerin koylarının rant, imar kirliliği ve betonlaşma tehlikesinde olmasının altını çizdi.

İstanbul'da imar kirliliği ve kaçak yapılaşma engellenmeli!

İstanbul'un birçok yerinde ciddi bir imar kirliliği ve kaçak yapılaşma bulunuyor. Peki İstanbul'da kentsel dönüşüm nasıl yapılacak? İmar kirliliği nasıl engellenecek?

Uzmanlar uyarıyor: Deprem üfürükçüleri bilgi kirliliği yaratıyor!

Elazığ’daki depremin ardından uzman olmayan kişiler tarafından bilgi kirliliği yaratan açıklamaları yayılmış durumda. Ortaya atılan bu açıklamaları bilim insanları yorulmadı ve uyarılarda bulundu.

Marmaris'te gecekondu ve moloz kirliliği tepkisi!

Muğla'nın Marmaris bölgesinde gecekondu tarzı yapılar ve inşaat molozları görüntü kirliliği oluşturduğu iddia edilerek tepkilere neden oldu.

Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği 2013 Haberi

Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği 2013

SU KİRLİLİĞİ KONTROLÜ YÖNETMELİĞİ!

BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar


Amaç ve Kapsam

Madde 1 - Bu Yönetmeliğin amacı, Ülkenin yeraltı ve yerüstü su kaynakları potansiyelinin korunması ve en iyi bir biçimde kullanımının sağlanması için, su kirlenmesinin önlenmesini sürdürülebilir kalkınma hedefleriyle uyumlu bir şekilde gerçekleştirmek üzere gerekli olan hukuki ve teknik esasları  belirlemektir.


Bu Yönetmelik su ortamlarının kalite sınıflandırmaları ve kullanım amaçlarını, su kalitesinin korunmasına ilişkin planlama  esasları ve yasaklarını, atıksuların boşaltım ilkelerini ve boşaltım izni esaslarını, atıksu altyapı tesisleri ile ilgili esasları ve su kirliliğinin önlenmesi amacıyla yapılacak  izleme ve denetleme usul ve esaslarını kapsar.


Hukuki Dayanak

Madde 2 - (Değişik:RG-13/2/2008-26786)

Bu Yönetmelik, 9/8/1983 tarihli ve 2872 sayılı Çevre Kanununun 8, 9, 11, 12, 15 ve 20 nci maddeleri ile 1/5/2003 tarihli ve 4856...