28 / 04 / 2024

Su Temin projesi açılışı yapıldı

Su Temin projesi açılışı yapıldı

Türkiye'den Kıbrıs'a su taşıyacak 1.6 milyar liralık projenin açılış töreni Mersin'de yapıldı. Dünyada ilk kez gerçekleşen asrın projesinde vanalar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katıldığı açılış töreniyle açıldı.

Ertuğrul Günay: Ilısu Baraj projesi baştan yanlıştı!

Hasankeyf'teki Ilısu Barajı projesi hakkında dönemin Kültür ve Turizm Bakanı olan Ertuğrul Günay açıklama yaptı. Günay, projenin Hasankeyf'e zarar vereceğini belirtti...

Dubai Su Kanalı projesi 735 milyon dolara mal oldu!

Türkiye'nin gündeminde Kanal İstanbul projesi tartışılırken, Dubai 2013’te yapımına başlanan Dubai Su Kanalı'nı 2016 yılında hizmete açtı...

TOKİ Afyonkarahisar Dinar Suçıkan başvuruları başladı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Afyonkarahisar Dinar Suçıkan projesi için başvuru dönemi başladı.

Düzce Melen Su Park Projesi'ne çelik köprü!

Melen Su Park Projesi kapsamında Melen Çayı üzerinde yapılması planlanan Çelik köprü için hafriyat çalışmalarının yanı sıra diğer çevre ve yol bağlantılarında da çalışmalar başladı.

KKTC Su Temin Projesi dört yılda tamamlandı!

KKTC Su Temin Projesi kapsamında Ada'ya ulaşan suyun dağıtımı için inşa edilen Girne ve Dipkarpaz Bölgesi İçme Suyu İsale Hatlarını tamamladı. Türkiye'den iletilen içme suyu Ada'nın her noktasına ulaştı.

Düzbağ İçmesuyu Temini Projesi’nin inşaat ihalesi yapıldı!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in 2014 yerel seçimlerinde söz verdiği projelerde birisi olan Türkiye’nin en büyük “İçmesuyu Temin Projesi”nin ihalesi gerçekleşti.

Düzce Melen Su Park'a ödül!

Düzce Belediyesi’nin en önemli projelerinden biri olan Melen Su Park Projesi Uluslar arası ATRAKS 2016 Fuarı kapsamında ödüle layık görüldü.

KKTC'ye elektrik 2017'de verilecek!

Türkiye’nin geçtiğimiz yıl Ekim ayında hayata geçirdiği ‘KKTC Su Temin Projesi’nin yankıları sürerken, KKTC’ye deniz altından kablo ile Türkiye’den elektrik götürülmesi projesi dikkatleri yeniden adaya çevirdi.

Gülenyaka'nın su sorunu çözülüyor!

MASKİ Genel Müdürlüğü, Alaşehir Gülenyaka Mahallesi’ne yeterli su temin etmek için mahallede yürüttüğü sondaj çalışmasını tamamlayarak, su numune alımını gerçekleştirdi.

Gazze'ye 300 milyon dolarlık su temin projesi geliyor!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Gazze'de denizden su arıtacak yaklaşık 300 milyon dolar maliyetli su temin projesi planladıklarını anlattı.

Türkiye'den KKTC'ye Su Temini Projesi!

KKTC Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, "Türkiye'den KKTC'ye Su Temini Projesi" kapsamında adaya ulaşan suyun yarından itibaren üç gün boyunca Lefkoşa ve Gazimağusa'ya verileceğini açıkladı.

Trabzon Kanuni Su Parkı projesinde son durum!

Kanuni Su Parkı projesi adı altında proje hazırlamıştık. Yalnız icraat alanımız Büyükşehir Belediyesi sınırlarında olduğu için Büyükşehir'e gönderdik. Fakat Büyükşehir bunu uygun görmedi.

Melen Barajı’nın yüzde 53’ü tamam!

İstanbul’un 2071 yılına kadar su ihtiyacını karşılayacak Türkiye’nin en büyük içme suyu temin projesi olan Melen Barajı’nın yüzde 53’ü tamamlandı. Tamamı bittiğinde ise baraj kente 1 milyar 77 milyon metreküp su temin edebilecek.

Su Temin projesi açılışı yapıldı Haberi

Su Temin projesi açılışı yapıldı

Büyük açılışın KKTC'de gerçekleşen bölümüne de katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Güneydekiler bu sudan istifade etmek istiyorlarsa adını barış suyu koyar onlara buradan su veririz" dedi.


KKTC’de bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan Girne’de Geçitköy barajının açılışında “Güneydekiler bu sudan istifade etmek istiyorlarsa adını barış suyu koyar onlara buradan su veririz. Bizim için önemli olan insandır ve biz hep bana değil hep bize diyoruz özelliğimiz bu” dedi.


KIbrıs sorunuyla ilgili de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Kıbrıslı kardeşlerimizin maruz kaldıkları mağduriyetlerin giderilerek, dünyada hak ettikleri yeri almaları yönündeki çabalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Bunu, hafta içinde Sayın Obama ile de görüşmemiz oldu, Kıbrıs'ı konuştuk, geçen hafta Brüksel'deki liderlerle Kıbrıs'ı konuştuk, derdimiz Kıbrıs"  ifadelerini kullandı.


Türkiye'den KKTC'ye su taşıyacak proje tamamlandı. Proje, Mersin'de düzenlenen törenle hizmete alınıyor. Cumhurbaşkanı Recep...