07 / 05 / 2024

subay şehtliği harabeye döndü

subay şehtliği harabeye döndü

Kahramanlık destanlarının yazıldığı Çanakkale'de şehit olan subayların bulunduğu mezarlık harap durumda. Mezar taşları parçalanmış, kabirler otlar içinde kaybolmuş. Şehitliği anlatan yazı da bir mezarın üstüne gelişigüzel koyulmuş

TSK'dan subay alımı ilanı! İşte aranan şartlar ve başvuru tarihi

TSK subay alımı yapıyor. 2023 Türk Silahlı Kuvvetleri, KPSS’siz subay alımını açıkladı. TSK subay olarak istihdam edilmek üzere farklı alanlarda subay alımı yapacak. Peki “TSK subay şartları ve başvuru detayları neler?” İşte aranan şartlar...

Jandarma Genel Komutanlığı duyurdu! 770 personel alımı yapılacak! Subay ve astsubay olmak isteyenler hemen başvursun!

Jandarma Genel Komutanlığının muvazzaf subay ve astsubay ihtiyacının karşılanması amacıyla toplamda 770 personel alımı yapacağını açıkladı. Peki Subay ve astsubay olmak için gerekli şartlar neler? Kimler başvuru yapabilir? İşte ayrıntılar...

Subay ve astsubay alımı için başvuru şartları açıklandı! İşte 2023 MSÜ başvuru ekranı!

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM, 2023 yılı için subay ve astsubay alımları başvurularını almaya başladı. Geç başvuru süreci de online olarak başlatıldı. Alınacak olan subay ve astsubaylar için gerekli detaylar haberimizin devamında yer alıyor.

ABD'li yönetmen Elia Kazan'ın Kayseri'deki evi harabeye döndü!

2003 yılında hayatını kaybeden ABD'li yönetmen Elia Kazan'ın Kayseri'deki evinin hali yürek burkuyor. Kayseri'nin Melikgazi ilçesi Germir Mahallesi'ndeki ev, yıllar içinde harabeye döndü.

Gaziantepspor’un tesisleri çürümeye terk edildi!

Yüklü miktarda yatırım yapılan Celal Doğan Tesisleri çürümeye terk edildi. Sahalar tarlaya, tesisin içi harabeye döndü.

Cem Uzan’ın el konulan lüks işletmesi harabeye döndü!

Uzanlar Grubunun, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından el konulan Antalya’daki lüks işletmesinin son hali gören herkesi şaşırttı. 

İzmir Efes Artemis Tapınağı harabeye döndü!

Dünyanın 7 Harikası'ndan biri olan İzmir Selçuklu'daki Efes Artemis Tapınağı harabeye döndü. bakımsızlık ve ilgisizlikten bataklığa dönen yapıt için güvenlik önlemleri alınmıyor.

Diyarbakır Sur'daki işyerlerinin restorasyonunda sona gelindi!

PKK’nın harabeye çevirdiği Diyarbakır’ın Sur ilçesinde restorasyon çalışmaları sürüyor. Vali Hüseyin Aksoy, görünümü tek tip olacak işyerlerinin önümüzdeki günlerde tamamlanacağını belirtti

Erzurum'daki tarihi konak harabeye döndü!

Mustafa Kemal Atatürk'ün 3-9 Temmuz 1919 tarihleri arasında Milli Mücadele'nin başlatılması için Erzurum'a geldiğinde kullandığı ve askerlikten istifa dilekçesini yazdığı tarihi konak harabeye döndü.

Harabeye dönüşen kentlerin yeniden inşasına kadınlardan yardım!

Batman Kadın Platformu tarafından çatışmalarda harabeye dönüşen kentlerin yeniden inşa edilmesi için düzenlenen kermes 2. gününde devam etti.

Keçiören'de kısmi kentsel dönüşüm!

Keçiören’de, 3 dükkan ve 8 dairenin bulunduğu Yüksel Apartmanı, bir müteahhitin kendisine ait 4 dairede başlattığı kentsel dönüşüm sonrası harabeye döndü. Mahalleli hırsızlıkların artmasından korkuyor

Bitlis Tatvan'da afet konutlarına 15 yılda bir kişi taşındı!

Bitlis’in Tatvan ilçesinde hak sahipleri tarafından taşınılmayan afet konutları harabeye döndü. Yaşadıkları selde evleri yıkılan köy halkı için başka bir bölgeye yapılan 110 konuta 15 yılda sadece bir kişi taşındı.

Gaziantep Araban'daki harabeye dönen stat yardım bekliyor!

Gaziantep’in Araban ilçesindeki stadyum, tahrip edilen ve bakımsızlık nedeniyle kötü görüntüye neden olurken, oynana maçlar hem taraftarlar hem de futbolcular için adeta işkenceye dönüşüyor. Harabeye dönen ilçe stadı, bakım ve onarım yapılmasını bekliyor.

subay şehtliği harabeye döndü Haberi

subay şehtliği harabeye döndü

Çanakkale Savaşları'nın yaşandığı, bugünkü Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı içinde çok sayıda şehitlik bulunuyor.

Bunların bir kısmı şehitlerimize yakışır şekilde düzenlenmişken bir kısmının durumu içler acısı. Kötü durumda olan şehitliklerden biri Yalova köyü yakınındaki 1915 Çanakkale Savaşları Yalova Zabitan Meşhedi (Subay Şehitliği). Savaştan sonra, her mezarın mermerden yapılmış, başına da Osmanlıca isim ve rütbelerinin yazılmıştı. Şimdi bakımsızlıktan harap durumda.


Tarihi zaferin kazanılmasında önemli paya sahip subayların gömüldüğü şehitlik, savaştan sonra düzenlendi. Her şehidin mezarı mermerden yapıldı, başına da Osmanlıca isim ve rütbelerinin yazıldığı taşlar dikildi. Etrafı duvarla çevrili şehitlik, kendi haline bırakılınca zamanla tahrip olmaya başladı. Şu anda şehitliği çevreleyen duvarların taşları düşmüş, mezar taşlarının bazıları yamulmuş, bazıları kırılmış, bazıları da çevreye yayılmış durumda. Bazı mezarlar ise otlardan ve topraktan görülmüyor...