02 / 05 / 2024

Subay ve astsubay alımı için başvuru şartları açıklandı! İşte 2023 MSÜ başvuru ekranı!

Subay ve astsubay alımı için başvuru şartları açıklandı! İşte 2023 MSÜ başvuru ekranı!

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM, 2023 yılı için subay ve astsubay alımları başvurularını almaya başladı. Geç başvuru süreci de online olarak başlatıldı. Alınacak olan subay ve astsubaylar için gerekli detaylar haberimizin devamında yer alıyor.



2023 senesi MSÜ subay-astsubay başvuruları başladıktan sonra alımlara ilişkin detaylarda merak edilmeye başlandı. Harp Okullarına (HO) kadın ve erkek, Astsubay Meslek Yüksekokullarına (Asb. MYO) sadece erkek öğrencinin alınacağına ilişkin açıklanan detaylar şöyle...

 Subay ve astsubay alımı için başvuru şartları açıklandı! İşte 2023 MSÜ başvuru ekranı!

Subay-Astsubay alımı için adaylardan istenen şartlar

2023 yılı Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları için subay ve astsubay alımları başladı. Başvuru yapacak adayların dikkat etmeleri gereken bazı kriterler bulunmaktadır.

Harp Okulları için başvuru yapacak erkek ve kadın adayların 2023-YKS'nin 1. Oturumu olan Temel Yeterlilik Testine (TYT) sınavına girerek puan almalıdır. Ayrıca, Harp Okulları için 2. Oturum olan Alan Yeterlilik Testlerine (AYT) girmeleri de zorunludur.

Astsubay Meslek Yüksekokulları için başvuru yapacak erkek adayların da TYT'ye girmeleri gerekmektedir.
Başvuru yapacak adayların boy ve kilo kriterlerine de dikkat etmeleri gerekmektedir. Erkek askeri öğrenci adayları için asgari boy sınırı 165 cm, kadın askeri öğrenci adayları için ise asgari boy sınırı 160 cm olarak belirlenmiştir. Hava Harp Okulu adayları için uygulanacak boy-kilo sınırları ise 165 cm ile 190 cm (dâhil) arasında olacaktır.


Geri Dön