15 / 05 / 2024

Subay ve astsubay alımı için başvuru şartları açıklandı! İşte 2023 MSÜ başvuru ekranı!

Subay ve astsubay alımı için başvuru şartları açıklandı! İşte 2023 MSÜ başvuru ekranı!

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM, 2023 yılı için subay ve astsubay alımları başvurularını almaya başladı. Geç başvuru süreci de online olarak başlatıldı. Alınacak olan subay ve astsubaylar için gerekli detaylar haberimizin devamında yer alıyor.



 Subay ve astsubay alımı için başvuru şartları açıklandı! İşte 2023 MSÜ başvuru ekranı!

2023 MSÜ askeri personel alımı için genel şartlar

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Türk vatandaşlarından Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokullarına subay ve astsubay alımı için başvuruların kabul edildiğini duyurdu. Başvuru yapacak adaylar en fazla 20 yaşında olmalıdır ve 01 Ocak 2003 tarihinden sonra doğmuş olmalıdır. Astsubay Meslek Yüksekokullarına başvuracak adaylar en fazla 21 yaşında olmalıdır.

2023 yılı için lise ve dengi okulların son sınıfında okuyan adaylar, Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokullarının kesin kayıt işlemlerinin son tarihine kadar mezun olmalı veya 2021 ve 2022 yıllarında mezun olmuş olmalıdır. Adaylar ayrıca, sözleşmeli erbaş/er veya adayı iken sözleşmesi idarece feshedilmemiş olmalı, devlet memurluğundan veya kamu görevinden herhangi bir nedenle çıkarılmamış olmalı, kendisinden sorumlu bir kanuni temsilci gösterebilmeli, silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli olmamalı ve güvenlik soruşturması ile arşiv araştırması olumlu sonuçlanmalıdır.

2023 MSÜ kapsamında astsubay ve subay alımları için adaylar, başvurularını online olarak ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak internet üzerinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması aracılığıyla yapabilirler. Başvuru süreci 1 Mart ile 6 Mart 2023 tarihleri arasında gerçekleşecektir. Başvuru sınav ücreti 130 TL olarak belirlenmiştir. Başvuru kılavuzu ve başvuru ekranı ise ÖSYM'nin web sitesinde mevcuttur.

Asker olmak isteyen gençlere son dakika müjdesi! 2023 MSÜ subay-astsubay alımları başladı!

Jandarma Genel Komutanlığı subay ve astsubay adayı 912 öğrenci alacağını duyurdu! Subay astsubay alımı 2022 ne zaman?

 


Geri Dön