27 / 04 / 2024

sulak alan koruma bölgesi sınırları

sulak alan koruma bölgesi sınırları

Resmi Gazete’de yayınlanan yönetmelikle sulak alanlar ikiye ayrıldı. Sulak alanın ‘ulusal’ değil de ‘mahalli’ sulak alan olduğuna karar verilmesi durumunda mahalli idare alanın sınırları tespit ederek alana ilişkin koruma ve kullanma esaslarını belirleyec

Çevre ve Şehircilik Bakanlığından doğal sit-nitelikli doğal koruma alanı ilanı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Bursa Nilüfer'deki Balat Kent Ormanı, "doğal sit-nitelikli doğal koruma alanı" olarak tescillendi.

Kanal İstanbul güzergahındaki sit alanlarının koruması düşürülüyor mu?

1 Nolu Koruma Kurulu'nun gündemine, Kanal İstanbul projesinin güzergahında yer alan Küçükçekmece ve Avcılar arasındaki sulak alanın birinci derece olan sit korumasının, üçe düşürülmesi teklifi getirildi.

Muğla Sığla Ormanları koruma alanı olarak tescillendi!

Muğla İli, Ortanca ve Dalaman ilçelerinde yer alan, Ortaca-Dalaman Sığla Ormanları Doğal Sit Alanı ''Doğal Sit-Nitelikli Doğal Koruma Alanı'' olarak tescil edildi.

Kayseri'deki Engir Gölü çevresinde yapılaşmaya geçit yok! 

Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi, sulak alan olarak kuşlara ev sahipliği yapan Engir Gölü çevresinde bölgenin doğal yapısını bozacak yapılaşmaya izin verilmemesi yönünde karar aldı.

4 ildeki bazı bölgeler koruma alanı kapsamına alındı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü tarafından Edirne, Antalya, Tekirdağ ve Kocaeli'nde bazı alanlar, "Nitelikli Doğal Koruma Alanı", "Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı" ve "Doğal Sit-Nitelikli Doğal Koruma Alanı" şeklinde tescillendi.

Edremit'teki sulak alan yapılaşmaya açılıyor mu?

Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği, Edremit-Zeytinli’deki sulak alanın Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılaşmaya açıldığını ve konut alanı olarak satışa sunulacağını açıkladı. Dernek başkanı Süheyla Doğan, ekosistemin zarar görmesi ve deprem riski konusunda uyardı.

4 ilin sit alanları 'koruma alanı' olarak tescillendi!

Zonguldak, Denizli, Isparta ve Konya'da bulunan bazı doğal sit alanları, doğal koruma, sürdürülebililir koruma, kontrollü kullanım ve nitelikli doğal koruma alanı olarak tescillendi.

Van Kalesi ve çevresi doğal sit-nitelikli doğal koruma alanı olarak tescillendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Van Kalesi ve çevresi, "doğal sit-nitelikli doğal koruma alanı" olarak tescillendi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığından doğal sit-nitelikli doğal koruma alanı ilanı!

Ankara Mamak'ta yer alan Kıbrıs Vadisi Doğal Sit Alanı, "doğal sit-nitelikli doğal koruma alanı" ve "doğal sit-sürdürülebilir koruma ve kontrollü kullanım alanı" şeklinde  tescil edildi.

25 ova 'büyük ova koruma alanı' olarak belirlendi!

Batman, Bayburt, Bursa, Elazığ, Kahramanmaraş, Kars, Malatya, Muş ve Niğde'de yer alan  25 ova "büyük ova koruma alanı" kapsamına alındı.

Kıyı Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi!

TBMM'ye sunulan Kıyı Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi ile Akşehir Eber Gölleri Sulak Alan Yönetim Planının kıyı kenar çizgisinin ve doğal sit alanı sınırlarının yenilenmesi, yöre halkının arazi mülkiyeti ve kullanımından kaynaklı idari ve adli sorunların çözülmesi planlanıyor.

26 ova, büyük ova koruma alanı olarak belirlendi!

Ardahan, Gaziantep, Malatya, Nevşehir, Uşak, Van'da yer alan 26 ova, "büyük ova koruma alanı" kapsamında alındı.

10 ilde bazı alanlar nitelikli doğal koruma alanı olarak belirlendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 10 şehirdeki bazı alanlar, "nitelikli doğal koruma alanı" olarak tescillendi.

sulak alan koruma bölgesi sınırları Haberi

sulak alan koruma bölgesi sınırları


RESMİ Gazete’de yayınlanan yönetmelikle sulak alanlar ikiye ayrıldı. Sulak alanın ‘ulusal’ değil de ‘mahalli’ sulak alan olduğuna karar verilmesi durumunda mahalli idare alanın sınırları tespit ederek alana ilişkin koruma ve kullanma esaslarını belirleyecek.


ORMAN ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yayınlanan yönetmelikle sulak alanlar “ulusal önemdeki sulak alanlar” ve “mahalli önemdeki sulak alanlar” olarak ikiye ayrıldı. Yapılan düzenlemeyle Türkiye genelindeki tüm sulak alanların yapılaşmaya açılabileceğini savunan çevreciler hükümetin bu düzenlemeyi İstanbul’a yapılacak Üçüncü Havaalanı’nın yapılacağı alanı imara açabilmek için yaptığını ileri sürüyor. 


TAŞRA ONAYI YETERLİ

Dünkü Resmi Gazete’de yayınlanan Sulak Alanlar Yönetmeliği önemli değişiklikler içeriyor. Düzenlemeyle koruma bölgeleri içerisinden tabii sulak alanların ekolojik karakterini ve fonksiyonlarını olumsuz yönde etkileyecek ölçüde yerüstü ve yeraltı suyu alınamayacak. Sistemi besleyen akarsularla diğer yüzey sularının yönleri izinsiz...