29 / 04 / 2024

Sulama Projelerinde Enerji Giderleri AR-GE

Sulama Projelerinde Enerji Giderleri AR-GE

Devletin yaptığı ve faaliyete geçen en büyük Güneş Enerji Sistemi (GES) Projesinin geçici kabulü yapıldı. Tarım kenti Adıyaman’ı ’ırgat kent’ olmaktan kurtaracak devletin yaptığı en büyük güneş enerji projesi, hayata geçirildi.

1. Uluslararası Enerji, İnşaat ve Ziraat Mühendisliği Sempozyumu başladı!

Karabük Üniversitesi (KBÜ) ile Özbekistan'dan Taşkent Sulama ve Ziraat Mühendisliği Enstitüsü ve Polonya'dan Krakow Teknoloji Üniversitesi iş birliğiyle gerçekleştirilen 1. Uluslararası Enerji, İnşaat ve Ziraat Mühendisliği Sempozyumu online şekildebaşladı.

Mint Yapı 2020 yılına kadar 1.500 daire inşa edecek!

Mint Yapı hayata geçirdiği projelerinde enerji verimliliğini ilk sıraya koyan bir firma. Mint Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altıoğlu enerji cimrisi dairelerden 2020 yılına kadar 1.500 adet yapmayı planladıklarını ifade etti. 

Güneş Enerji Santrali üretime hazır!

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan "Güneş Enerji Santrali"nin üretime hazır hale geldi. Yıllık 2 milyon 700 bin kilovatsaat elektrik üretecek tesisle Türkiye'de ilk kez tarımsal sulama birliklerinin elektrik ihtiyacı güneşten karşılanacak.

Türkiye'deki barajların doluluk oranı yüzde 8,5 arttı!

Son 80 yılın en sıcak yazının yaşanması beklenen Türkiye'de, içme, sulama ve enerji alanında hizmet veren barajların doluluk oranı geçen yıla göre yüzde 8,5 arttı.

Maltepe'de kentsel dönüşümde enerji verimliliği konuşuldu!

Maltepe Belediyesi, Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde “Kentsel Dönüşüm Projelerinde Bina Enerji Verimliliği ve Finansman Modelleri” konulu bir çalıştay düzenlendi.

Ahmet Dördüncü: Enerji projelerinde kuru dikkate almak yanlış!

Akkök Holding İcra Kurulu Başkanı Ahmet Dördüncü, enerji yatırımlarının uzun vadeli projeler olduğunu belirterek, "Enerjide yapılan yatırımları bugünkü kurlara göre hesaplarsanız çok yanlış bir iş yaparsınız'' dedi.

Sulama tesislerine 11.2 milyar TL'lik yatırım yapıldı!

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: ''DSİ Genel Müdürlüğü sulama, enerji, içmesuyu ve taşkın koruma tesislerine 2014 yılında yaptığı 11,2 milyar liralık yatırım ile tarihi bir rekora imza attı'' dedi.

GAP projesinin yüzde 100 Türk kamu malı olması için çalışmalar başladı!

Güneydoğu Anadolu Projesi'nin (GAP) en önemli ayaklarından olan sulama projelerinde, İsrail'in de dahil olduğu yabancı ülkelerle yaptığı anlaşmaları iptal etti. Ankara, Suriye'ye her zaman olduğu gibi, 500 metreküp su göndermeye de devam edecek...

Makel Smarthome güvenli ve enerji verimli çözümler sunuyor!

Aydınlatmadan, ses-görüntü ve bahçe sulama sistemlerine kadar birçok fonksiyonu KNX tabanlı sistemlerle kontrolünü sağlayan Makel Smarthome Akıllı Bina Otomasyon Sistemleri, akılcı, güvenli ve enerji verimli çözümler sunuyor.

DEDAŞ, borcu olan çiftçilere enerji vermeyecek!

Abone olmayan ve borcu bulunan çiftçilere, tarımsal sulama tesislerine enerji verilmeyeceği belirtildi. Kurumun bilgisi dışında enerji alan tarımsal sulama elektrik tesisleri hakkında suç duyurusunda bulunulacak...

İlbank'tan yenilenebilir enerji projelerine hızlı çözüm!

Ortaya çıkan enerji sorununa katkı sağlama noktasında önemli adımlar atan İller Bankası, enerjide daha az dışa bağımlı bir ülke hedefi ile belediyelerin yenilenebilir enerji projelerinde öncü olmayı sürdürüyor

İlbank'tan yenilenebilir enerji projelerine hızlı çözüm!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın talimatıyla İlbank, yenilenebilir enerji projelerinde yerel yönetimlere öncülük etmeye ve destek olmaya devam ediyor. Banka, yenilenebilir enerji alanında 74 proje talebini değerlendirmeye aldı...

Ağaoğlu Grubu tüm projelerinde yüzde 100 temiz enerji kullanmayı hedefliyor!

Dünya üzerinde azalan enerji kaynaklan gerçeğine bağlı olarak insanların çevre koruma ve 'yeşil' bilinci yükseliyor. Çevreci vizyonuyla hareket eden Ağaoğlu Şirketler Grubu da, 2012 yılı içerisinde bu tip binaları artırmak istiyor

Sulama Projelerinde Enerji Giderleri AR-GE Haberi

Sulama Projelerinde Enerji Giderleri AR-GE

Adıyaman’da DSİ Genel Müdürlüğü tarafından ilk ve tek, devletin yaptığı en büyük güneş enerji projesinin geçici kabulü yapıldı.

DSİ’nin "Sulama Projelerinde Enerji Giderleri AR-GE" kapsamında yapılan ve faaliyete geçen Güneş Enerjisi Santrali’nin geçici kabulü yapıldı.

DSİ Genel Müdür Yardımcısı Yakup Başoğlu, İşletme ve Bakım Daire Başkanı Mevlüt Pehlivan, Jeoteknik ve Yeraltı Suları Daire Başkanı Kemal Karakuş, DSİ. 203. Şube Müdürü Hakan Kaya ve beraberindeki heyetin incelemelerinin ardından geçici kabul yapıldı.

Firma yetkilileri, DSİ yetkililerine paneller, invertörler, elektriğin nakli ve uzaktan izleme gibi sistemler hakkında detaylı bilgi verirken, GES’in sabah 06:30 civarlarında faaliyete geçtiği ve akşam saat 16:30’a kadar (güneş batış saatine kadar) elektrik üretimi yaptığı aktarıldı.

Adıyaman merkeze bağlı Doyran Köyü sınırları içerisinde GES için 38 bin metrekarelik alanda 8 bin 800 adet...