14 / 05 / 2024

süleymaniye camii açıldı

süleymaniye camii açıldı

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nce 2007 yılında restorasyon projelerinin ilgili Koruma Kurulunca onaylanmasının ardından başlatılan kapsamlı restorasyon çalışmaları sonucu ile Süleymaniye Camii ibadete açılmaya hazır hale getirildi...

Sinan Genim: Süleymaniye Camii ve çevresindeki yerleşim alanına mimari düzenleme şart!

Milliyet Gazetesi köşe yazarı Sinan Genim, bugünkü yazısında Süleymaniye ve çevresi için mimari düzenlemelerin yapılmasına ilişkin önerilerini kaleme aldı.

Mahir Polat'tan Süleymaniye'deki tepki çeken inşaata ilişkin açıklama!

Kamuoyunda tepkilerle karşılaşan İstanbul'da Tarihi Yarımada’daki Mimar Sinan'ın eseri Süleymaniye Camii'nin önünde yapılan İlim Yayma Vakfı'nın yurt inşaatında resmi süreç sürüyor. Sürecin nasıl işleyeceğiyle ilgili İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat'tan açıklama geldi.

İlim Yayma Vakfı'ndan Süleymaniye'deki tepki çeken inşaata ilişkin açıklama!

İlim Yayma Vakfı, tarihi Süleymaniye Camii'nin çevresindeki yurt binası inşaatına ilişkin tepkilerin gelmesi üzerine yazılı bir açıklama yaptı ve geri adım attı.

İBB'den Süleymaniye'deki tepki çeken inşaat için acil durdurma talebi!

Süleymaniye camii'nin yakın çevresinde yapım aşamasında olan yurt binasının İBB onay vermeden inşaatına başlanması gerekçesiyle kültür varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’na başvuruda bulunuldu.

İBB, Süleymaniye’nin silüetini bozan bina projesinin iptali için harekete geçti!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, Süleymaniye Camii'nin önüne yapılan binayla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Projeyi iptal etmeleri için kurula gidiyoruz" dedi.

Ordu'nun yeni otogarı hizmete açıldı!

Ordu'da modern mimariyle inşa edilen Altınordu Şehirler Arası Otobüs Terminali hizmete açıldı.

Atina'nın ilk camisi ibadete açıldı!

Yunanistan'ın başkenti Atina'nın ilk camisi, 14 yıllık plan ve inşa sürecinden sonra açıldı...

Sümela Manastırı ve Trabzon Ayasofya Camii açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sümela Manastırı 2. Etap Açılış Töreni ve Trabzon Ayasofya Camii Restorasyon Sonrası Açılış Töreni'ne video konferansla katıldı.

Türkiye Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün restore ettiği El Bab Ulu Camii açıldı!

Suriye'nin kuzeyindeki Bab ilçesinde Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restorasyonu bitirilen El Bab Ulu Camii bugün açıldı. Bab Yerel Meclisi Üyesi Mahmud Akil, "Türk halkına tarihi mirasımıza sahip çıktığı için teşekkür ederiz" dedi...

Süleymaniye Camii'nde restorasyonda hata!

Süleymaniye Camii'ndeki restorasyon çalışmalarında hata yapıldığı ortaya çıktı. Camide kıbleye göre sol harim giriş kapısında kullanılan ayetlerin sıralaması yanlış yapıldı.

4 bin 500 kişilik Gaziantep Servi Erdemoğlu Camii açıldı!

Gaziantep'te Erdemoğlu ailesi tarafından yaptırılan 4 bin 500 kişilik "Servi Erdemoğlu Camisi" düzenlenen törenle açıldı.

Hacı Mehmet Alkan Camii açıldı!

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Tayfur Sökmen Kampüsü'nde yapımı tamamlanan Hacı Mehmet Alkan Camii kompleksi hizmete açıldı.

Dünyanın en uzun çift katlı asma köprüsü trafiğe açıldı!

Dünyanın en uzun açıklığa sahip olan çift katlı asma köprüsü, Çin’in Hubei eyaletinin başkenti Wuhan’da önceki gün açıldı.

süleymaniye camii açıldı Haberi

süleymaniye camii açıldı

Hiç kuşkusuz, Kanuni Sultan Süleyman’a ‘muhteşem’ sıfatını kazandıranlardan biri de dünya kültür mirasına bıraktığı şaheserlerdir. Öte yandan, Mimarbaşı Mimar Sinan’dan yapılmasını istediği bu şaheserlerin dönemin teknolojisi ile birer mühendislik harikası olduğu da tartışılmaz bir gerçektir. Bu iki muhteşem aklın bugüne bıraktığı eserlerden en önemlileri arasında sayabileceğimiz Süleymaniye Cami inşa edildiği tarihten bugüne kadar milyonlarca yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edilen, hem Osmanlı mimarisinin en başarılı örneklerinden biri, hem de İslam dünyasının en büyük ve en güzel ibadet mekanlarından biri olmuştur.


Vakıflar Genel Müdürlüğünce 2007 yılında başlatılan ve geçtiğimiz günlerde tamamlanan kapsamlı restorasyon çalışmaları sonucunda tüm ihtişamı ile gelecek nesillere, gelecek yüzyıllara ulaşacak.


1550 – 1557 yılları arasında, dönemin padişahı Kanuni Sultan Süleyman’ın Mimar Koca Sinan’a yaptırdığı Süleymaniye Külliyesi, sanatla politik...