19 / 07 / 2024

Süleymaniye tarihi yapı

Süleymaniye tarihi yapı

UNESCO Dünya Miras Alanı olan Süleymaniye’de KİPTAŞ’ın satın aldığı 143 yapının hiçbiri on yıldır restore edilmedi. Tarihi evler yıkıma terk edilirken, semt sakinleri yıllardır dönüşüme direniyor

2023 1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği sınav tarihi açıklandı: Bekçi sınavı ne zaman, saat kaçta yapılacak? 

Bu yıl 1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği yazılı sınav tarihi belli oldu. Polis Akademisi Başkanlığı, sınavın tarihini ve saatini açıkladı. İşte başvuru detaylarına ilişkin tüm merak edilenler...

Bekçi alımı sınav tarihi açıklandı! Bekçilik sınavı ne zaman yapılacak? Son dakika açıklaması! 

'Bekçilik yazılı sınavı ne zaman yapılacak?' sorusunun yanıtı merak ediliyordu. Bekçi alımı sınav tarihi açıklandı. İşte o tarih ve ayrıntılar...

Sinan Genim: Süleymaniye Camii ve çevresindeki yerleşim alanına mimari düzenleme şart!

Milliyet Gazetesi köşe yazarı Sinan Genim, bugünkü yazısında Süleymaniye ve çevresi için mimari düzenlemelerin yapılmasına ilişkin önerilerini kaleme aldı.

İBB, Süleymaniye’nin silüetini bozan yurt inşaatını mühürledi!

İstanbul Fatih'te tarihi Süleymaniye semtinde İlim Yayma Vakfı'nca yapılan inşaat İBB tarafından bugün saat 16.00 sıralarında inşaat mühürlendi.

Mahir Polat'tan Süleymaniye'deki tepki çeken inşaata ilişkin açıklama!

Kamuoyunda tepkilerle karşılaşan İstanbul'da Tarihi Yarımada’daki Mimar Sinan'ın eseri Süleymaniye Camii'nin önünde yapılan İlim Yayma Vakfı'nın yurt inşaatında resmi süreç sürüyor. Sürecin nasıl işleyeceğiyle ilgili İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat'tan açıklama geldi.

İlim Yayma Vakfı'ndan Süleymaniye'deki tepki çeken inşaata ilişkin açıklama!

İlim Yayma Vakfı, tarihi Süleymaniye Camii'nin çevresindeki yurt binası inşaatına ilişkin tepkilerin gelmesi üzerine yazılı bir açıklama yaptı ve geri adım attı.

İBB'den Süleymaniye'deki tepki çeken inşaat için acil durdurma talebi!

Süleymaniye camii'nin yakın çevresinde yapım aşamasında olan yurt binasının İBB onay vermeden inşaatına başlanması gerekçesiyle kültür varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’na başvuruda bulunuldu.

İBB, Süleymaniye’nin silüetini bozan bina projesinin iptali için harekete geçti!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, Süleymaniye Camii'nin önüne yapılan binayla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Projeyi iptal etmeleri için kurula gidiyoruz" dedi.

Süleymaniye yenileme projesine İBB'den dur kararı!

İstanbul’un UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde bulunan tarihi Süleymaniye Mahallesi’nde tarihi yapıların yıkımına sebep olan ve bölgeyi taklit yapılarla inşaat alanı haline getiren yenileme projesi, İBB tarafından durduruldu.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarihi yapıların restorasyonunda hız kesmiyor!

Tarihe tanıklık etmiş yapıları yeniden kente kazandıran Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 18 tarihi yapıda restorasyona devam ederken 6'sı için proje çalışmalarını da tamamladı. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, konuya ilişkin konuştu.

İstanbul'un tarihi yapıları risk altında!

Dünya Hava Kirliliği Raporu'nda Türkiye, 106 ülke arasında 46'ncı sırada yer aldı. Uzmanlar, bu durumun tarihi yapılara zarar verdiğini söyledi.

Ahmet Misbah Demircan Malatya'da hasar gören tarihi yapıları inceledi!

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Malatya'da depremde hasar gören tarihi yapılarda incelemeler yaptı.

Süleymaniye Camisi'ndeki hatalı restorasyon iddiasına yalanlama!

İstanbul Vakıflar 1. Bölge Müdürü Mürsel Sarı, Süleymaniye Camisi'ndeki restorasyon çalışmalarında yanlışlık yapıldığı yönündeki haberlerin asılsız olduğunu kıbleye göre sol harim giriş kapısında kullanılan ayetlerin sıralamasında yanlışlık olmadığını söyledi...

Süleymaniye tarihi yapı Haberi

Süleymaniye tarihi yapı

İstanbul Tarihi Yarımada’da Osmanlı mimarisinin sayılı örneklerinden cumbalı ahşap ve kâgir evlerin yer aldığı Süleymaniye… UNESCO Dünya Mirası alanı olan bu tarihi semt bugün kentin ortasında bir savaş alanından farksız. Semte gelenleri yıkık dökük evler, harabeye dönmüş tarihi binalar karşılıyor. Kentsel dönüşüm kapsamında evlerini KİPTAŞ’a satmak zorunda kalanlar çoktan mahallelerini terk etti, ancak kalanlar yıkılan evlerin molozları arasında yaşamlarını sürdürmeye çalışıyor.


Hasan Pala semtin 15 yıllık sakini. Kiracı oldukları manav dükkânı dört yıl önce kamulaştırılıp yıkılınca iki bina ötede yeni bir dükkân kiralamışlar, ama şimdi bu binanın da yıkılması gündemde. “Eskiden karınca gibiydi burada insanlar” diyor, yıkıntıya dönen arsayı gösterip: “Şu gördüğün yerde çay ocağı, kahvehaneler, konfeksiyonlar vardı; şimdi kuş uçmaz kervan geçmez bir yere döndü burası.”


Yıkıntı içinde yaşam

Yıkılan binaların...