02 / 05 / 2024

Sultan Ali Dinar Kasrı

Sultan Ali Dinar Kasrı

Osmanlı Padişahı V. Mehmed Reşad'ın cihat çağrısına uyarak İngilizlerle savaşarak şehit olan Darfur Sultanı Ali Dinar'ın kasrı, savaşa ve zamana meydan okuyor.

TOKİ Afyonkarahisar Dinar'da teslimler yıl sonunda!

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, Dinar ilçesinde yapımı süren TOKİ konutlarının yıl sonunda teslim edileceğini söyledi.

Afyonkarahisar Dinar Devlet Hastanesi'nde son durum!

Afyonkarahisar Dinar Kaymakamı Mustafa Sahin'i ziyaret eden AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, '150 Yataklı Yeni Dinar Devlet Hastanemizde ise yapım çalışmaları devam ediyor. Yeni hastanemize kısa sürede kavuşacağız" ifadelerini kullandı.

Ali Özkaya'dan TOKİ Afyon Dinar Konutları'na gelen zam açıklaması!

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya, TOKİ tarafından Dinar ilçesinde dar gelirli vatandaşlar için yaptırılan toplu konutlardaki fiyatların arttığı yönündeki iddiaları yanıtladı. Özkaya, "Kamuoyu yanlış bilgilendiriliyor.

Ali Özkaya Dinar'daki yatırımları anlattı!

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, Dinar için çalışmaya devam edeceğini söyledi. "Eski cezaevinin bulunduğu yere 200 kişilik kız öğrenci yurdu yapacağız. İlçemize 4 yıllık bir okul kazandırmak için ne gerekiyorsa yapacağız" dedi.

TİKA, Sultan Ali Dinar Kasrı'nı restore edecek!

Osmanlı Padişahı V. Mehmed Reşad'ın cihat çağrısına uyarak İngilizlerle savaşarak şehit olan Darfur Sultanı Ali Dinar'ın kasrı, savaşa ve zamana meydan okuyor.

Ali Baba Sultan Cemevi ve Kültür Merkezi açıldı!

Ertuğrul Gazi Mahallesi'nde Sivas'ın tarihi değerlerinden Ali Baba Sultan'ın ismini yaşatacak olan Cemevi'nin inşası, Ali Baba Türbesini Koruma, Yaptırma ve Yaşatma Derneği'nin talebi üzerine Pendik Belediyesi tarafından tamamlandı...

Ali Paşa Sarayı aslına uygun yeniden inşa edilecek!

Tarihi yarımada, Topkapı'dan sonra yeni bir saraya daha kavuşuyor. Sultan Abdülaziz tarafından 1865'te Balyan kardeşlere yaptırılan, 1911'de bir yangınla kül olan ve şu an yerinde otopark bulunan Ali Paşa Sarayı, aslına uygun olarak tekrar inşa edilecek

Ali Paşa Sarayı ve Zekiye Sultan Yalısı yeniden yapılacak!

İstanbul’un önemli tarihi eserlerinden yanarak kül olan Beyazıt Mercan Yokuşu’ndaki Ali Paşa Sarayı ve Ortaköy’deki Zekiye Sultan Yalısı, yeniden aslına uygun olarak yapılacak

Zekiye Sultan Yalısı otel olacak

Zekiye Sultan Yalısı eski fotoğraflarından yararlanılarak yeniden inşa edilecek ve otel olarak değerlendirilecek

Ali Ağaoğlu: İstanbul'daki yapıların yüzde 70'i yenilenmeli

Bu yıl, Forbes Dergisi'nin en zenginler listesinde 6. sırada yer alan Ali Ağaoğlu, “Geleceği Tasarla, İnşa Et, Yaşa” ba&

Ali Sami Yen'e en yüksek teklif Nurol-Aşçıoğlu'ndan!

Ali Sami Yen Stadyumu arsasının satışında en yüksek teklif Nurol-Aşçıoğlu Ortak Girişim Grubu'ndan geldi

Ali Sami Yen Stadı'nın 3'te birine park yapılacak!

Ali Sami Yen Stadı'nın arsasının satış ihalesi yarın yapılacak

TMMOB: Ali Sami Yen'in satışına 'dur' denmeli!

TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi, Ali Sami Yen'in satışıyla ilgili basına ve kamuoyuna duyuru yaptı

Sultan Ali Dinar Kasrı Haberi

Sultan Ali Dinar Kasrı

Birinci Dünya Savaşı'nda 35'inci Osmanlı Padişahı V. Mehmed Reşad'ın cihat çağrısı üzerine İngilizlerle savaşarak şehit olan Darfur Sultanı Ali Dinar'ın kasrı, savaşa ve zamana meydan okuyor.


Sudan'ın batısındaki Kuzey Darfur eyaletine bağlı El-Faşir'de bulunan ve bir kısmı müzeye dönüştürülen Sultan Ali Dinar Kasrı, bölgede yaşanan büyük savaşlara ve yaklaşık 100 yıldır herhangi bir bakım yapılmamasına karşın şartlara direniyor.


Bir ev ve saraydan ziyade resmi işlerin yapıldığı devletin gücünün, elde ettiği ganimetlerin sergilendiği, yabancı misafirlerin ağırlandığı resmi bir kompleks olarak kullanılan kasrın Türk bir mimar tarafından 19'uncu yüzyılın sonuna doğru inşa edildiği ifade ediliyor.


TİKA, Sultan Ali Dinar Kasrı'nı restore edecek


Ali Dinar Müzesi Müdürü Abdurrahman es-Sıddik, AA muhabirine yaptığı açıklamada "Darfur Sultanlığı, bir zamanlar bölgenin en önemli güçlerinden biriydi, hem iktisadi hem de...