05 / 05 / 2024

Sultan Çeşmeleri

Sultan Çeşmeleri

Türk Tarih Kurumu (TTK), Osmanlı döneminde merkezi yerlere inşa edilen sultan çeşmelerinin benzeri olan ''ilim çeşmeleri'' ile kitapseverlere hizmet verecek

Gümüşe yatırım yapmak mantıklı mı? Gümüş fiyatları yükselecek mi, düşecek mi?

Gümüşe yatırım yapan vatandaşlar gümüş fiyatlarındaki son dakika gelişmeleri yakından takip ediyor. Yatırımcılar ''gümüş fiyatları düşecek mi, yükselecek mi?'' sorusunun yanıtını merak ediyor. İşte 12 Ekim 2022 son dakika gümüş fiyatları...

Memur promosyonlarında resmen deprem! Peş peşe açıklanan rakamları duyanların gözleri yuvalarından fırladı! Hemen bakın!

Memur promosyonlarında yaşanan son dakika gelişmeleri, binlerce memur tarafından yakından takip ediliyor. Emekli promosyon ödemelerinin 10 bin TL'ye yaklaşmasıyla gözler memur promosyonu ödemelerine çevrildi. Peş peşe açıklanan rakamları duyanların gözleri yuvalarından fırladı... Hemen bakın...

THY’den Ekrem İmamoğlu'na Fehime Sultan ve Hatice Sultan yalıları yanıtı: İddialar gerçeği yansıtmıyor!

THY, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Fehime Sultan ve Hatice Sultan Yalıları ile ilgili iddialarının gerçeği yansıtmadığına ilişkin bir açıklamada bulundu. İşte THY'den konu ile ilgili gelen o açıklama...

Gümüşe yatırım yapılır mı diye soranlara kapak gibi cevap! 12 lira oldu...

Gümüş fiyatlarındaki son dakika gelişmeleri milyonlarca kişi tarafından yakından takip ediliyor. Yatırımcılar altın fiyatlarındaki yükselişten sonra gümüşe yatırım yapmaya başladı. Gümüşe yatırım yapılır mı diye soranlara kapak gibi cevap gümüş 12 lira oldu...

Gümüş fiyatları ters köşe yaptı! Gümüş fiyatları düştü mü yükseldi mi? Son dakika gümüş fiyatları

Gümüş fiyatlarında son dakika gelişmeleri milyonlarca yatırımcı ve gümüş almak isteyenler tarafından yakından takip ediliyor. Gümüş fiyatları haftanın dördüncü işlem günü ters köşe yaptı. Peki gümüş fiyatları düştü müi yükseldi mi? 

Euro gözünü açtı! Euro kurunda son dakika gelişmeleri...

Euro/dolar paritesi Aralık 2002 yılından itibaren en düşük seviyeyi gördükten sonra bugün yükselişe geçti. Euro bugün tekrar yükselişe geçerken döviz kurlarını yakından takip edenler tarafından merak edilip araştırılıyor. İşte euro kurunda son dakika gelişmeleri...

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün satışında son durum ne?

Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün 2027'ye kadar işletme hakkını elinde tutan IC Yatırım Holding, bir grup Çinli yatırımcıyla görüşmeleri askıya aldı.

Adele, Ayşe Gülnev Sutton'un evini satın aldı!

İngiliz şarkıcı Adele kiralık oturduğu Sultan 5. Murad’ın torunu Ayşe Gülnev Sutton’un 13 odalı malikanesini 7 milyon sterline satın aldı. 

Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Çevre Otoyolu'nun satışında sona gelindi!

2021'in ilk büyük satışı için geri sayım başladı. IC İçtaş, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile Kuzey Çevre Otoyolu'nun yüzde 51'inin satışı için Çinliler ile yürüttüğü görüşmeleri imza aşamasına getirdi.

Fiyatlardaki güçlü artış eğilimi sürüyor!

Merkez Bankası, dün açıklana enflasyon verilerinin ardından bugün de aylık fiyat gelişmeleri raporunu yayımladı. Raporda, üretici fiyatlarındaki güçlü artış eğiliminin devam ettiği belirtildi.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün Çinlilere satışında belirsizlik!

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün; China Merchants Expressway, CMU, Zheijiang Expressway, Jiangsu Expressway, Sichuan Expressway ve Anhui Expressway’e satış görüşmelerinde “belirsizlik” oluştu. 

Mihrişah Valide Sultan İmareti açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Eyüpsultan'da, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore edilen Mihrişah Valide Sultan İmareti'nin açılışını gerçekleştirdi.

Fatih Sultan Mehmet'in eğitim aldığı Saatli Medrese müze olacak!

Fatih Sultan Mehmet'in eğitim aldığı medrese olarak bilinen Edirne'deki Saatli Medrese, 'Fatih Sultan Mehmet Müzesi' oluyor.

Sultan Çeşmeleri Haberi

Sultan Çeşmeleri


     TTK, Osmanlı İmparatorluğu'nun, hüküm sürdüğü topraklarda bıraktığı eserlerden ''sultan çeşmelerinin'' mimari olarak benzerlerini yaptıracak ve bu mekanlardan Anadolu'nun farklı yerlerinde vatandaşa kitap satışı yapacak. 

     TTK Başkanı Prof. Dr. Mehmet Metin Hülagü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TTK'nın temel görevlerinin tarihi anlatmak, sevdirmek ve toplumu tarih konusunda bilgilendirmek olduğunu söyledi. 

     TTK'nın bin 400 çeşit kitap yayınladığını vurgulayan Hülagü, şu an depolarda bu kitapları muhafaza ettiklerini ve okuyuculara ulaştırmaya çalıştıklarını anlattı. 

     Büfeler ve internet üzerinden yapılan satışlarla toplumu bilgilendirmeye çalıştıklarını ifade eden Hülagü, ''Bu bilgilendirme ve kitap satışını, bilgi aktarımını biz biraz daha genişletmek istiyoruz. Gençliğin, toplumun, tarih severlerin ayağına gitmek istiyoruz'' dedi. 

     

     -Bir çeşmede 6 bin kitap- 

     

     Bu amaçla ''ilim...