29 / 04 / 2024

Sultanahmet Cezaevi otel mi oldu

Sultanahmet Cezaevi otel mi oldu

1993 yılında tarihi Sultanahmet Cezaevi'nin otel olarak restorasyon çalışmaları başlamış. 1848 yılında Darülfunun olarak inşa edilen, Cumhuriyet döneminde ise hapishane olarak kullanılan bina da restore sonrasında turistler konaklayacakmış.

Özsoy Sultanahmet Otel Turizm Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Özsoy Sultanahmet Otel Turizm Ticaret Anonim Şirketi Fatih'te Ali Tarık Özsoy, İffet Özsoy ve Kübra Özsoy ortaklığında kuruldu.

Sultanahmet Soğuk Çeşme’de konaklar otel oldu!

Dorak Holding, Sultanahmet’te büyük bir projeye imza attı. Soğuk Çeşme Sokağı’ndaki konakların işletim hakkını Turing’den alan holding, otel zinciri Hilton ile iş birliğine giderek tesisi Hagia Sofia Mansions Curio Collection by Hilton markası ile hizmete açtı...

Ajwa Hotel Sultanahmet Otel hizmete açıldı!

Türk iş adamı Abu Bakr'ın satın aldığı Ajwa Hotel Sultanahmet Otel hizmete açıldı. Otel beş yıldızlı otellerin en iyisi olmayı hedefliyor.

Sultanahmet Ajwa Otel hizmete açıldı!

Azerbaycanlı yatırımcı Abu Bekr’in Ajwa Oteli açıldı.Uzun yıllardır turizm konusunda uzmanlaşan Selim Geçit’in Genel Müdür olduğu otel, misafir kabul etmeye başladı.

Miran Otel İşletmeleri Turizm Gıda İnşaat Taahhüt İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Miran Otel İşletmeleri Turizm Gıda İnşaat Taahhüt İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Kemal Zira tarafından 20 Fatih bin TL sermaye ile 2 Aralık'ta Fatih, Sultanahmet Emin Sinan Mahallesi, Katip Sinan Sokak'ta kuruldu.

1943 yılında Sultanahmet ile Yedikule arasının imar planı hazırlanmış!

1943 yılında Umumi Meclis, Prost'un hazırladığı Sultanahmet ile Yedikule arasının imarına dair planı kabul etmiş. Bölgede otel, yat limanı dahil inşa edilecekmiş ve burası şehrin en şerefli bölgesi olacakmış.

2006 yılında 1500 yıllık tarihin üstü otel olacak!

2006 yılında Sultanahmet Cezaevi'nin binasına kurulan Four Seasons Oteli, 1500 yıllık tarihi Bizans Sarayı kalıntılarının üzerine doğru genişleyecekmiş. Çelik direklerin üzerine kurulacak olan ek bina kalıntıları kapatmayacakmış.

2005 yılında Best Western Amber Otel satılacakmış!

2005 yılında Sultanahmet'te bulunan Best Western Amber Otel satılacakmış. 3 bin 500 metrekare kapalı alanlı otel 4 milyon 500 bin dolar muhammen bedel üzerinden teklif alma yoluyla satılacakmış.

Paktaş Çorap İstanbul'da konut ve otel yapacak!

Paktaş'ın CEO'su Onur Kaya, Sultanahmet'te 25 odalı bir butik otel, Yenibosna'da 300 konut ve Florya'da 10 lüks konutluk projeleri olduğunu söyledi.

1994 yılında Sultanahmet Cezaevi'nin restorasyon çalışmaları devam ediyormuş!

1994 yılında eski Sultanahmet Cezaevi'nin restorasyon çalışmaları devam ediyormuş ve 1995 yılı sonunda tamamlanacakmış. Milli Emlak'tan 49 yıllığına kiralanan tarihi cezaevi ''Four Seasons'' adıyla hizmet verecekmiş.

1993 yılında Sultanahmet Cezaevi'nde turistler konaklayacakmış!

1993 yılında tarihi Sultanahmet Cezaevi'nin otel olarak restorasyon çalışmaları başlamış. 1848 yılında Darülfunun olarak inşa edilen, Cumhuriyet döneminde ise hapishane olarak kullanılan bina da restore sonrasında turistler konaklayacakmış.

1990 yılında kamu mülkleri, görücüye çıkmış!

1990 yılında tarihi binalar, yalıları ve kamu arazileri Turizm Bakanlığı tarafından yatırım programına alınmış. Yatırım programında 87 emlak arasında Sultanahmet Cezaevi, Debreli İsmail Paşa Yalısı da bulunuyormuş.

1990 yılında Sultanahmet Cezaevi, berduşlar meskeni olmuş!

1989 yılında Sultanahmet Cezavi, berduşlar meskeni olmuş. Sıkıyönetim'den Adalet Bakanlığı'na daha sonra Turizm Bakanlığı'na devredilen cezaevi, otel yapılması için Borusan'a kiralansa da Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu, ''olmaz'' demiş.

Sultanahmet Cezaevi otel mi oldu Haberi

Sultanahmet Cezaevi otel mi oldu



Tarihi cezaevinde konaklama sırası turistlerde


Sultanahmet Cezaevi... Darülfunun olarak inşa edildi... Meclis, Adliye, Maliye ve Evkaf binası olarak kullanıldı... 1933'te geçirdiği yangın sonrasında cezaevi oldu. Şimdi turistik otel olacak. Avusturyalılar restorasyonu sürdürüyor.


Jale ÖZGENTÜRK


    Nazım Hikmet'ten Orhan Kemal'e, Orhan Veli'den Kemal Tahir'e kadar birçok ünlü yazarın konaklamak zorunda kaldığı Sultanahmet Cezaevi'nde artık turistler kalacak. Binanın en geç iki yıl içinde turizme açılacağı belirtiliyor. 

    İstanbul'un tarihi yapısında önemli bir yeri olan Sultanahmet Meydanı'nda bulunan Cezaevi'nin ilginç bir geçmişi var. 

    1848 yılında Darülfunun binası olarak yani üniversite binası olarak inşa edilen bu bina daha sonra ki yıllarda...