01 / 05 / 2024

Sultanahmet ile sahil arası

Sultanahmet ile sahil arası

1981 yılında İstanbul'da Sultanahmet Cami ile sahil surları arasındaki alan, Turizm Bakanlığı tarafından kamulaştırılacakmış. Kamulaştırılarak turizme açılan saha da İstanbul'un en büyük turistik alışveriş merkezi kurulacakmış.

Manavgat Sahil Gayrimenkul Geliştirme Yatırım Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Manavgat Sahil Gayrimenkul Geliştirme Yatırım Ve Ticaret Anonim Şirketi Beşiktaş'ta 9 milyon 787 bin 425,19 TL sermaye bedeli ile Hatice Zeynep Bodur Okyay, Osman Okyay, Kadri Tarık Özçelik ve Yusuf Kınay ortaklığında kuruldu.

Four Seasons İstanbul’daki ilk rezidansını Tay Group ile hayata geçiriyor! Yaşam 2024'te başlayacak!

Turizm ve gayrimenkul sektörlerinin önde gelen lüks markaları arasında yer alan Four Seasons, Boğaziçi ve Sultanahmet'teki Four Seasons otellerinin sahibi Tay Group ile ortaklaşa olarak yürüttüğü İstanbul’daki ilk rezidans projesi Four Seasons Private Residences İstanbul’da yaşam 2024'te başlayacak.

Çınar Sultanahmet Turizm İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Çınar Sultanahmet Turizm İnşaat Limited Şirketi Fatih'te 500 bin TL sermaye bedeli ile Emin Demirel tarafından kuruldu.

Sahil Kent 4 Sitesi nerede? Sahil Kent 4 Sitesi Eylül 2023 fiyatları!

Sahil Kent 4 Sitesi nerede sorusunun yanıtı ve Sahil Kent 4 Sitesi Eylül 2023 fiyatları haberimizde yer alıyor. İşte Sahil Kent 4 Sitesi projesi ile ilgili detaylar...

Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığına Personel Alımı Başladı: JSGA 770 Başvurusu Nasıl Yapılır?

2023'te Jandarma personel alımı yapılacağı haberi geldi. JSGA 770 personel başvurusu hakkında detaylı bilgiler paylaşıldı. Jandarma Genel Komutanlığı ile Sahil Güvenlik Komutanlığı için 770 askeri personel alımı yapılacak. Resmi Gazete ‘de yayınlanan ilan sonra başvuru alımları başladı. 

Sahil Güvenlik Komutanlığı uzman erbaş alımı yapacak! Uzman erbaş alımı başvuru şartları neler? Hemen bakın!

Sahil Güvenlik Komutanlığı Karargâhı ile bağlısı birlik ve kurumlarda istihdam edilmek amacıyla uzman erbaş alımı gerçekleştirilecek. Peki uzman erbaş alımı başvuru şartları neler? Uzman erbaş alımı başvuruları başladı mı? İşte ayrıntılar...

KKTC'den Kapalı Maraş çıkışı: 3 yılın ardından yeni bir ilk

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde 1974 yılından bu yana kapalı olan Maraş'ın yeniden yerleşime açılmasının gündeme geldiği bugünlerde KKTC'den dikkat çeken bir açıklama geldi. Maraş'ın Demokrasi Caddesi ile sahil kısmının bir bölümü 8 Ekim 2020'de açılmıştı.

Zin D Sefin Turizm Ve İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Zin D Sefin Turizm Ve İnşaat Limited Şirketi bugün Çekmeköy'de 25 bin TL sermaye bedeli ile Sahil Zeki ve Sara Zin Korkmaz ortaklığında kuruldu.

Biz Cevahir İnşaat Turizm Ve Sağlık Yatırımları Anonim Şirketi Biz Cevahir Hotel Sultanahmet Şubesi açıldı!

Biz Cevahir İnşaat Turizm Ve Sağlık Yatırımları Anonim Şirketi Biz Cevahir Hotel Sultanahmet Şubesi 89 milyon TL sermaye bedeli ile Ayşe Cevahir Ersoy tarafından açıldı.

Yağız Turizm Ve Dış Ticaret Anonim Şirketi Sultanahmet Şubesi açıldı!

Yağız Turizm Ve Dış Ticaret Anonim Şirketi Sultanahmet Şubesi 8 milyon TL yatırım bedeli ile Derviş Erdoğmuş tarafından açıldı.

Pendik 1/5000 ölçekli imar planı askıya çıkarıldı!

Pendik ilçesi, D-100 Karayolu ile Sahil Arasında Kalan Kısmına ilişkin itiraz 1/5000 ölçekli 24.07.2020 tasdik tarihli plan. Ş.PLN askıya çıkarıldı.

Sahil Metal Yapı Otomotiv Otomasyon Ve Enerji Sistemleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sahil Metal Yapı Otomotiv Otomasyon Ve Enerji Sistemleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi Kartal’da 500 bin TL sermaye bedeli  ile Fatma Karateke ve Şehri Şirin tarafından kuruldu.

Pendik 1/5000 ölçekli imar planı değişikliği askıya çıktı!

Pendik ilçesi, D-100 karayolu ile sahil arasında kalan kısmına ilişkin 1/5000 Ölçekli 24.07.2020 tasdik tarihli Nazım İmar Planı değişikliği askıya çıktı.

Sultanahmet ile sahil arası Haberi

Sultanahmet ile sahil arası



SULTANAHMET İLE SAHİL ARASI KAMULAŞTIRILACAK


İstanbul'da, Sultanahmet Cami ile sahil surları arasındaki alan, Turizm Bakanlığı tarafından kamulaştırılacak. Bu geniş alana İstanbul'un en büyük turistik alışveriş merkezi kurulacak. İstanbul Vali Yardımcısı ve İl Turizm Daimi Kurulu Başkanı Osman Fazıl Yöney, ''Sultanahmet ve çevresinin tümü ile turizme açılacağını'' belirtmiş ve bu yıl uygulamaya konacak proje hakkında şunları söylemiştir: ''Sultanahmet çevresi İstanbul'a ayak basan her yabancının ilk uğrak yeridir. Bu amaçla İl Turizm Daimi Kurulu bu bölgenin kamulaştırılarak turizme açılmasını karara bağladı ve gerekli projeleri de hazırlattı. Bu yıl uygulanmaya başlanacak proje uyarınca cami, Topkapı Sarayı, surlar arasında yer alan ve çoğu...