28 / 04 / 2024

Sultanahmet tarihi mekanlar

Sultanahmet tarihi mekanlar

Sultanahmet'in tarihi sokaklarında yer alan butik oteller yüksek fiyatlarıyla dikkat çekiyor. Zengin turistlerin yeni tercihi olan tarihi yarımadadaki bu küçük oteller, pahalılıkta dünya çapındaki otel zincirlerini geride bırakıyor.

Tarihi Rumeli Hisarı'nın ortasına 22 adet konak projesi duyanları şaşkına çevirdi! İBB'den açıklama

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) AK Parti yönetiminde olduğu dönemde kentin sembol tarihi mekanlarından Rumeli Hisarı'na konut yapma girişiminde bulunduğu ortaya çıktı.

Galataport ve Tersane İstanbul’da yatırımcılarla anlaşmalar yapıldı!

Nüfusu 240 bini geçen Beyoğlu, 40 bin işletmesi ve turizme hitap eden tarihi mekanlarıyla İstanbul'un ekonomisinde rolü büyük olan bölgelerden. Beyoğlu, şimdi Galataport ve Tersane İstanbul projeleriyle gündeme geldi.

Tarihi Leman Esma Kasay Han 120 milyon TL'ye satışa çıkarıldı!

Sultanahmet'te yer alan Tarihi Leman Esma Kasay Han 120 milyon TL'ye satışa sunuldu...

Dünyanın sıfır noktasındaki tarihi bina 120 milyon TL'ye satılıyor!

İstanbul’un kalbi konumunda bulunan ve dünyanın en önemli tarihi simgelerinden olan Sultanahmet Meydanı’nda bulunan Nuri Kenan Paşa'ya ait 200 yıllık bina 120 milyon TL'ye satılıyor....

Erzurum'daki tarihi mekanlar kentsel dönüşümle gün yüzüne çıkartıldı!

Erzurum'da "Kültür Yolu" projesi kapsamında gerçekleştirilen kentsel dönüşüm çalışmalarıyla tarihi mekanlar gün yüzüne çıkartıldı

Devletin tarihi köşkleri yeni sahiplerini bekliyor!

Türkiye Cumhuriyeti’nin en önemli simgelerinden Çankaya Köşkü, hemen yanı başında Başbakanlık Konutu, Dışişleri Konutu ve TBMM Başkanlık Konutu’yla birlikte devletin yönetim merkezi olarak bilinen tarihi mekanlar yeni sahiplerini bekliyor.

İzmir Kültürpark'ın tarihi mekanlarında restorasyon başlıyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kültürpark’taki Ada ve Göl Gazinoları'nın restorasyonuna başlıyor. İzmir ve Türkiye'nin kültür ve sanat geçmişinde önemli bir yere sahip olan tarihsel mekanlar rölöveleri alınarak aslına uygun olarak restore edilecek.

Tarihi Bomonti'den yeni Maslak'a!

Bomonti'nin tarihi 1890'lı yıllarda Feriköy'ün göbeğine bira fabrikası kurulması ile başlıyor. Fabrikanın semte adını vermesi ile Bomonti ismini kazanıyor. Köklü tarihine ek olarak son eklenen parçalar ise rezidanslar ve şehrin popüler mekanları olarak yerini alıyor...

Kocasinan'daki tarihi yapılar restore ediliyor!

İlçeceki çalışmalarına devam eden Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Kocasinan bölgesinde bulunan tarihi yapıları ve mekanları; restorasyon çalışmalarıyla aslına uygun bir görünüme kavuşturduklarını söyledi.

Erzurum'da tarihi mekanlar kentsel dönüşümle hayat bulacak!

Erzurum Valisi Okay Memiş, ilde başlayacak kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili konuştu.  "Bütün projeleri masaya yatırdık ve kısa süre içinde başlatmayı hedefliyoruz'' dedi.

Tarihi İshak Paşa Hamamı satışında müşteri mi kızıştırılıyor?

İstanbul Sultanahmet'te, Fatih Sultan Mehmet döneminden kalan tarihi İshak Paşa Hamamı, satılığa çıkarıldı...

Tarihi yarımada için imar barışı başvurusu!

12. yüzyılda inşa edilen Molla Zeyrek Camisi ve çevresi, Yedikule surları ve zindanı, Sultanahmet bölgesinin yarısı, Küçük Ayasofya ile Acemoğlu Hamamı, tarihi sarnıçlar gibi yarımada içerisinde bulunan kaçak yapılar için imar barışına başvuruldu. 

Bitlis'e AVM inşa edilecek!

Bitlis'in tarihi mekanlarının gün yüzüne çıkarılması ve Bitlis deresi üstündeki iş yerlerinin yıkılması çalışmaları kapsamında 51 dönüm arazi üzerine kurulan iş merkezini ziyaret etti.

Sultanahmet tarihi mekanlar Haberi

Sultanahmet tarihi mekanlar

Sultanahmet'te yer alan bazı butik otellerin düşük sezonda oda fiyatı 300 Euro'ya kadar çıkabiliyor. Yoğun sezonda ise bu fiyat 400 Euro'yu buluyor. Bunun en büyük sebebi ise butik otellerin tarihi mekanlara yakınlığı ve turistin kendini evinde hissetmek istemesi. Turizm internet sitelerinden araştırıldığında bu rakamların 5 yıldızlı otellerin fiyatının üstünde olduğu görülüyor. 



Dünyada yeni trendin butik oteller olduğunu söyleyen Sultanhan Otel'in Müdürü Enis Akçan, tarihi mekanlara kolay ulaşımın beş yıldızlı otel yerine butik otellerin tercih edilmesinde etkili olduğunu ifade etti. Akçan. "Yüzlerce kişi ile birlikte kahvaltı etmek, konaklamak artık turistlere cazip gelmiyor. 

Özellikle zengin turistler gittiği bölgenin tarihi dokusuna uygun küçük otellerde konaklıyor." şeklinde konuştu. Ayasofya'nın bitişiğinde bulunan diğer bir butik otel Ottoman Imperial'da ise kışın 120 Euro'yu bulan oda fiyatı yazın...