28 / 04 / 2024

sultanbeyli belediyesi tapu dağıtımı

sultanbeyli belediyesi tapu dağıtımı

Sultanbeyli'de 9 mahalleyi kapsayan 1561 parselin ilk tapular veriliyor. En büyük parsel olan Sultangazi 1561, Hasanpaşa’dan başlayarak Necip Fazıl Mahallesi’nde sona eriyor.

Sultanbeyli’de ilk tapular verildi!

Hisseli parsellerde tebligatları yapılan hak sahiplerinden, ilk müracaat yapan vatandaşlar imarlı tapularını aldı.

Çarşı Uşak esnafı tapu kaygısı yaşıyor!

Uşak Belediyesi tarafından hayata geçirilen Çarşı Uşak Projesi'nin lansmanı yapılmıştı. Ancak esnaf ise son dönemde tartışılan yasa sebebiyle tapu kaygısı yaşıyor.

Sarıyer Belediyesi önünde dikkat çeken tapu eylemi! 

Sarıyer Belediyesi'nin tapu hakkı sözünde durmadığını iddia eden vatandaşlar belediyenin önünde eylem için toplandı. Vatandaşlar 15 Kasım’da İBB önünde toplanacaklarını söylediler.

Sultanbeyli Belediyesi imarlı arsa satıyor! İstanbul'da arsa almak isteyenlere müjde!

İstanbul İli Sultanbeyli Belediye Başkanlığı, Sultanbeyli Abdurrahmangazi Mahallesi'nde yer alan arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsanın satış ihalesi 30 Haziran 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

Ordu Yeni Çarşı esnafının tapu sevinci!

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Altınordu ilçesinde seneler içerisinde 2 kez yer değiştirilen ve halk arasında Çarşamba Pazarı olarak bilinen Yeni Çarşı esnafı hem tapu sahibi oldu hem de modern bir çarşı haline getirildi.

Aydın İncirlliova'da tapu işlemleri kolaylaşıyor!

Aydın'a bağlı İncirliova Belediyesi ve İncirliova Tapu Müdürlüğü ortaklığı ile hayata geçirilen uygulamada vatandaşlar emlak beyan değeri ile ilgili işlemlerini online ortama aktarabilecek. 

Konya Ilgın Belediyesi'nden tapu kolaylığı!

Ilgın Belediyesi, emlak alım ve satım işlemlerinde Tapu Müdürlüğü tarafından vatandaşlardan istenen "Emlak Rayiç Bedelleri" işlemlerini yeni bir yazılımla Ilgın Tapu Müdürlüğüne elektronik ortamda sundu.

Tekirdağ Süleymanpaşa'da tapu işlemleri hızlandı! 

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi, ilçe genelinde yaşayan vatandaşların hayatını kolaylaştıracak projeyi hayata geçirdi. Yeni uygulama ile emlak ve tapu bilgileri çevrimiçi olarak sorgulana bilinecek.

Kepez Belediyesi'nde tapu işlemleri kolaylaştırıldı!

Antalya Kepez Belediyesi ve Kepez Tapu Müdürlüğü arasında, Elektronik Ortamda Emlak Beyan Değerinin Alınmasıyla ilgili protokole imza attı.

Aydın Efeler'de tapu işlemleri hızlanacak! 

Efeler Belediyesi ile Efeler İlçe Tapu Müdürlüğü arasında; bina, arsa ve arazi rayiç değerler verilerinin ‘yönetim bilgi sitemi’ üzerinden paylaşılmasına yönelik imzalar atıldı. 

Karşıyaka’da tapu işlemlerinde yeni dönem!

İzmir Karşıyaka Belediyesi, ilçe vatandaşlarının tapu işlemlerini kolaylaştırmak için yeni uygulamayı hayata geçirmeye hazırlanıyor. Yeni uygulama ile Karşıyaka Belediyesi taşınmazların rayiç değer verilerini Karşıyaka Tapu Müdürlüğü'yle dijital ortamda paylaşacak.

Fatih Belediyesi sit alanında olduğu gerekçesiyle bir eve el koydu!

Fatih Belediyesi’nin 75 yaşındaki kadın ve ailesinin oturduğu eve “taşınmazın sit alanında kalması nedeniyle tapu tahsis belgesinin geçersiz olduğu” gerekçesiyle el koydu.

İzmir Foça Belediyesi'nden tapu işlemlerinde büyük kolaylık!

İzmir Foça İlçe Tapu Müdürlüğü ile İzmir Foça Belediyesi arasında ‘‘Rayiç Bedeli İşlemleri Protokolü" için imzalar atıldı.

Adana Yüreğir Belediyesi'nden rayiç bedeli için kolaylık!

Adana Yüreğir Belediyesi, Tapu Müdürlüğü’ne rayiç bedeli görme yetkisi verdi. Böylelikle vatandaşların rayiç bedel sorgulamak için belediyeye gitmesi gerekmeyecek.

sultanbeyli belediyesi tapu dağıtımı Haberi

sultanbeyli belediyesi tapu dağıtımı


Sultanbeyli'deki 110 yıllık mülkiyet sorunu çözüme kavuştu ve hak sahipleri tapularını almaya devam ediyor. Sultanbeyli Belediyesi'nde yer alan habere gmre, 1331 ve 1337 parselde yapılan çalışmaların ardından tebligatlarını alıp başvuru yapan vatandaşlara tapuları teslim edildi. Tüm parsellerde çalışmalar sürüyor. Ölçümleri tamamlanan 1561 Hamidiye Mahallesi etabı ve 1410 parsellerde askı süreçleri başladı.

Belediye Başkanı Hüseyin Keskin mülkiyet ofisine süreçle ilgili bilgi almak için gelen vatandaşların sorularını yanıtladı. Askı süreciyle ilgili bilgiler veren Başkan Keskin konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “1561 parsel en büyük parsel olma özelliği taşıyor. 9 mahallemizi kapsıyor. Şimdi bu parselimizde çalışmalarını tamamladığımız Hamidiye Mahallesi’nde askı sürecini başlattık. Diğer taraftan 1410 parselde askıya çıktı. Yapılan çalışmalar 1 ay boyunca askıda kalacak ve askı sürecinin ardından hak sahiplerine tebligatlar gönderilecek.” şeklinde konuştu....