28 / 04 / 2024

Sultanbeyli'de tapular dağıtılıyor!

Sultanbeyli'de tapular dağıtılıyor!

Sultanbeyli'de 9 mahalleyi kapsayan 1561 parselin ilk tapular veriliyor. En büyük parsel olan Sultangazi 1561, Hasanpaşa’dan başlayarak Necip Fazıl Mahallesi’nde sona eriyor.




Sultanbeyli'deki 110 yıllık mülkiyet sorunu çözüme kavuştu ve hak sahipleri tapularını almaya devam ediyor. Sultanbeyli Belediyesi'nde yer alan habere gmre, 1331 ve 1337 parselde yapılan çalışmaların ardından tebligatlarını alıp başvuru yapan vatandaşlara tapuları teslim edildi. Tüm parsellerde çalışmalar sürüyor. Ölçümleri tamamlanan 1561 Hamidiye Mahallesi etabı ve 1410 parsellerde askı süreçleri başladı.

Belediye Başkanı Hüseyin Keskin mülkiyet ofisine süreçle ilgili bilgi almak için gelen vatandaşların sorularını yanıtladı. Askı süreciyle ilgili bilgiler veren Başkan Keskin konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “1561 parsel en büyük parsel olma özelliği taşıyor. 9 mahallemizi kapsıyor. Şimdi bu parselimizde çalışmalarını tamamladığımız Hamidiye Mahallesi’nde askı sürecini başlattık. Diğer taraftan 1410 parselde askıya çıktı. Yapılan çalışmalar 1 ay boyunca askıda kalacak ve askı sürecinin ardından hak sahiplerine tebligatlar gönderilecek.” şeklinde konuştu. Hamidiye Mahallesi’nde tapuların verilmesinden sonra isteyenler ruhsatlı yapılarını yapabilecek.

Sultanbeyli-Çekmeköy Metro Hattı'nda çalışmalar hızlanacak!


Geri Dön