28 / 04 / 2024

Çarşı Uşak esnafı tapu kaygısı yaşıyor!

Çarşı Uşak esnafı tapu kaygısı yaşıyor!

Uşak Belediyesi tarafından hayata geçirilen Çarşı Uşak Projesi'nin lansmanı yapılmıştı. Ancak esnaf ise son dönemde tartışılan yasa sebebiyle tapu kaygısı yaşıyor.



Çalışmalarına devam eden Uşak Belediyesi Çarşı Uşak Projesiyle ilgili lansmanını yapmıştı. Bölgede kurulan Kentsel Dönüşüm Ofisine tapu sahipleri beklenirken esnafı da tapu kaygısı sardı.

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre gerçekleştirilen açılıştan sonra esnafa bir mesaj atıldı ve kentsel dönüşüm ofisine beklendiği belirtildi.

Uşakport'tan Ali Araslı'nın haberine göre söz konusu projeyle ilgili Uşak Belediyesi tarafı, esnaf için her şey çok güzel olacak mesajı veriyor. Yine konu ile ilgili olarak paylaşılan bilgilere göre Uşak Belediyesi yönetimi de, bir süredir Çarşı Uşak Projesi’nin şehir için ne kadar elzem olduğunu anlatıyor.

UŞAK MİMARLAR ODASI’NIN YEŞİL ALAN KAYGISI

Konu ile ilgili olarak paylaşılan bilgilere göre Çarşı Uşak Projesi ile ilgili olarak Mimarlar Odası İl Temsilciliği de bir açıklama yaptı. Habersiz bir biçimde projenin oluştuğunu belirtti. Mimarlar Odası İl Temsilciği yeşil alanla ilgili kaygılarını da dile getirdi. 

Çarşı Uşak esnafı tapu kaygısı yaşıyor!

Söz konusu projenin pozitif bilimden uzak olduğunu kaydeden Uşak Mimarlar Odası, pozitif bilim ışığında çalışmalar yapılması gerektiğini bildirdi. Ayrıca Mimarlar Odası İl Temsilciliği, proje imalatı sırasında maliyetlerin değişebileceğini kaydetti.

Tüm bunlar dışında ayrıca maliyet etmeninden dolayı projenin uzayacağını da endişeler arasına ekledi.


ESNAF AVUKAT ARIYOR

Söz konusu projenin hayata geçeceği bölge esnafı, Çarşamba pazarının taşınmasıyla beraber bölgedeki iş hacminin azaldığını kaydetti. Bölgeye yapılacak alışveriş merkezi tarzı projenin ne kadar zamanda tamamlanacağını bilmeyen esnaf, bazı kaygılar da taşıyor.

Söz konusu kaygıların başında tapumuz elimizden temelli gidecek mi konusu geliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yönlendirmesiyle çıkan yeni yasa da bu noktada tartışılan konular arasında yer alıyor.

Bir bölge esnafı konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “Sürekli araştırıyoruz ve konu ile ilgili olarak ne yapabileceğimiz üzerinde duruyoruz. Burayı yıkmak yerine binalar depreme dayanıklı duruma getirilebilir. Dış cephe iyileştirmeleriyle bölgedeki ekonomik canlılık da sağlanır." dedi.

TOKİ 32 ildeki 169 konut ve 28 ildeki 192 iş yerini satışa çıkarıyor!

Deprem bölgesindeki Yerinde Dönüşüm Projesi'ne 245 bin afetzede başvurdu!

TOKİ'den Ordu'ya 200 konutluk iki yeni proje geliyor!


Geri Dön