05 / 05 / 2024

Sultanhanı Kervansarayına turist ilgisi

Sultanhanı Kervansarayına turist ilgisi

Dünyanın en büyük kervansarayı olan Sultanhanı Kervansarayı'nı, yılın ilk 7 ayında yaklaşık 250 bin yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği bildirildi. Kervansaray Anadolu Selçuklu Sultanı 1. Alaeddin Keykubad tarafından yaptırılmış.

Türkiye, turizmde ucuz ülke imajını kırdı: Turist başına ortalama harcama 1200 dolara çıktı!

Türkiye'nin turist başına ortalama harcamasının son 5 yılda 800'den 1200 dolara çıktığı kaydedildi. Böylece, Türkiye, turizmde "ucuz ülke" imajını büyük ölçüde kırmış oldu.

Migros'ta Öncü domates salçası 39,90 TL’ye, Çaykur turist çay 62,90 TL’ye, Pril bulaşık deterjanı 101,90 TL’ye düştü!

Migros’un eylül ayına özel düzenlediği indirim kampanyası devam ederken, vatandaşların indirimlere yoğun ilgi gösterdiği gözlemlendi. Bu kapsamda, Öncü domates salçası 39,90 TL’ye, Çaykur turist çay 62,90 TL’ye, Pril sıvı bulaşık deterjanı 101,90 TL’ye düştü. İşte 3 Eylül 2023 Migros fiyat listesi..

Kervansaray Kundu Oteli'nin kira süresi 6 yıl uzatıldı!

Kervansaray Yatırım Holding'in Yönetim Kurulu kararıyla Kervansaray Kundu Oteli'nin Galeri Kristal Turizm İnşaat Pazarlama ve Ticaret A.Ş ile olan kiralama sözleşmesinin mevcut süresinin 6 sene daha aynı koşullarda uzatılmasına karar verildi. 

Ankapark'ın kapısına kilit vuruldu! 

Melih Gökçek'in "Başkent'e yılda 10 milyon turist getirecek" dediği Ankapark, 750 milyon dolara mal olmuştu. Ankapark'a gelen giden olmayınca, kapısına kilit vuruldu...

Tarihi Sultanhanı Kervansarayı restore edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İç Anadolu Bölgesi'ni ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktalarından biri olan tarihi Sultanhanı Kervansarayı'nın aslına uygun şekilde restore edilerek kültürel hayata yeniden kazandırıldığını söyledi.

TOKİ'den Aksaray Sultanhanı'na 253 yeni konut!

Yeni konut üretim çalışmalarına hız kesmeden devam eden Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Aksaaray Sultanhanı'nda 253 yeni konut inşa edecek.

Aksaray Sultanhanı Entegre Hastanesi'nin inşaatı tamamlanıyor!

Aksaray'ın Sultanhanı ilçesinde yapımına başlanan Sultanhanı Entegre Hastanesi'nin inşaatında sona gelindi. 10 yataklı hastanenin kısa sürede açılması planlanıyor.

TURSAB Şanlıurfa'da otel yapımına başladı!

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TURSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, Şanlıurfa Göbeklitepe’de yeni bir otel yapımına başladıklarını açıkladı. Bağlıkaya, "2019'da 1 milyona yakın turist bekliyoruz'' diye konuştu.

Yenikapı kruvaziyer limanı ile İstanbul'a 3 milyon turist gelecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, "Yenikapı'daki dolgu alanının hemen yanına yapılacak kruvaziyer limanı, İstanbul'a yaklaşık 3 milyon turist getirecek" dedi...

Kervansaray Lara Hotel'in satışına kimse katılmadı!

Kervansaray Grubu'nun Antalya'daki oteli Kervansaray Hotel Lara icradan satışa çıkmıştı. 318 milyon TL'ye satışa çıkan otelin ihalesinde katılım olmadı.

Kervansaray'ın Bodrum'daki oteli icradan satıldı!

Kervansaray Grubu’na bağlı Bodrum’daki otel, bugün yapılan icra ihalesi ile satıldı. 94 milyon 239 bin TL bedel belirlenen otel 47 milyon 150 bin TL’ye satıldı.

Aksaray Sultanhanı'na TOKİ müjdesi!

TOKİ, Aksaray Sultanhanı'na 157 konut inşa edilecek. Konutlar 2018 yılının Ağustos ayında hak sahiplerine teslim edilecek.

Aksaray Sultanhanı Kervansarayı restore edilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Aksaray'daki Anadolu'nun ayakta kalan en büyük kervansarayı olan Sultanhanı Kervansarayı'nın restorasyonu yapılacak.

Sultanhanı Kervansarayına turist ilgisi Haberi

Sultanhanı Kervansarayına turist ilgisi


Dünyanın en büyük kervansarayı olan Sultanhanı Kervansarayı'nı, yılın ilk 7 ayında yaklaşık 250 bin yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği bildirildi.


Sultanhanı belde Belediye Başkanı Fahri Solak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sultanhanı Kervansarayı'nın 1229 yılında Anadolu Selçuklu Sultanı 1. Alaeddin Keykubad tarafından yaptırıldığını, günümüze ulaşan dünyadaki en büyük kervansaray olduğunu söyledi.


Kervansarayların ortalama her 20 kilometreye bir yapıldığını belirten Solak, "Selçuklular için İpek Yolu üzerindeki en büyük ve en önemli kervansaray Sultanhanı'dır. Sultanhanı, aynı zamanda Selçuklulara başkentlik yapan Konya'ya da kale vazifesi görmüştür" dedi.


Kervansarayın 5 bin metrekarelik alanı kapladığını dile getiren Solak, şunları kaydetti:


"Yazlık ve kışlık bölümü bulunan Sultanhanı Kervansarayı'nın, dış ve iç kapısı mermerden yapılırken, bu özelliği ile diğer kervansaraylardan ayrılır. 3 gün yeme içmenin bedava olduğu kervansarayda bütün yük...