02 / 05 / 2024

sultanhisar jeotermal santrali imar planı

sultanhisar jeotermal santrali imar planı

Aydın Sultanhisar İlçesi, Kurtuluş Mahallesi'nde yapılması planlanan Sultanhisar Jeotermal Enerji Santrali 1/5.000 ve 1/1.000 ölçekli İlave Nazım ve Uygulama İmar Planı askıda...

Aydın Kızıldere III Jeotermal Enerji Santrali için kamulaştırma!

Aydın ilinde tesis edilecek Kızıldere III Jeotermal Enerji Santralinin yapımı amacıyla bir adet taşınmazın Maliye Bakanlığı Tarafından acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Aydın jeotermal elektrik santrali için ÇED raporu iptal davası açıldı!

Aydın'da yapılması planlanan jeotermal elektrik santrali için ÇED raporu iptal davası açıldı. Santralin kurulmaması için mahkemeye itiraz davası açan bölge halkı, mahkeme kararı çıkmadan firmanın iş makinelerinin zeytin ağaçlarını sökmeye başladığını belirtti.

Aydın Efe 6 Jeotermal Enerji Santrali halk toplantısı 25 Şubat'ta!

Gürmat Elektrik Üretim A.Ş tarafından Aydın ilinin Germencik ilçesinde Efe 6 Jeotermal Enerji Santrali projesinin yapımı için 25 Şubat'ta saat 14:00'da halk toplantısı düzenlenecek.

Denizli'de jeotermal enerji santrali için acele kamulaştırma!

Denizli'de 28 numaralı jeotermal kaynak işletme ruhsat sahasında yapımı devam eden jeotermal enerjiye dayalı santral çalışmaları kapsamında bazı taşınmazların acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Aydın Kuyucak'a jeotermal elektrik üretim santrali geliyor!

Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi, Kuyucak İlçesi'nde, jeotermal elektrik üretim santrali yapılmasına ilişkin 1/5000 ölçekli nazım imar planı teklifini şartlı kabul etti.

Aydın Sultanhisar Jeotermal Enerji Santrali imar planı askıda!

Aydın Sultanhisar İlçesi, Kurtuluş Mahallesi'nde yapılması planlanan Sultanhisar Jeotermal Enerji Santrali 1/5.000 ve 1/1.000 ölçekli İlave Nazım ve Uygulama İmar Planı askıda...

Manisa Kemaliye Jeotermal Enerji Santrali imar planı askıda!

Manisa Alaşehir ilçesine bağlı Kemaliye Mahallesi'nde planlanan Kemaliye Jeotermal Enerji Santrali yapılması amacıyla hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı...

Türkiye’nin en büyük jeotermal santrali tamamlanıyor!

Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın ikinci büyük jeotermal santrali “Yüksek Elektrik Mühendisi İdris Yamantürk Elektrik Üretim Merkezi” ağustos ayında tamamlanıyor.

Türkiye’nin en büyük jeotermal santralinin açılışı yapıldı!

Avrupa’nın ikinci, Türkiye’nin en büyük jeotermal santrali Aydın-Germencik’te açıldı. Güriş Holding’e ait santrale holdingin Onursal Başkanı İdris Yamantürk’ün adı verildi..

Türkiye’nin en büyük jeotermal santrali, Aydın-Germencik’te açıldı!

Avrupa’nın 2., Türkiye’nin en büyük jeotermal santrali, Aydın-Germencik’te açıldı. Jeotermal Enerji Santrali (JES), toplam 232.3 MW üretim kapasitesiyle Türkiye’nin jeotermal enerji üretiminin yüzde 25’ini tek başına sağlayacak.

Türkiye’nin en büyük jeotermal santrali Aydın-Germencik’te açıldı!

Avrupa’nın ikinci, Türkiye’nin en büyük jeotermal santrali, Aydın-Germencik’te açıldı. Jeotermal Enerji Santrali (JES), toplam 232.3 MW üretim kapasitesiyle Türkiye’nin jeotermal enerji üretiminin yüzde 25’ini tek başına sağlayacak.

Türkiye’nin en büyük jeotermal santrali Aydın'da açıldı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Aydın’ın Germencik ilçesinde kurulan Avrupa’nın 2’inci ve Türkiye’nin ise en büyük Jeotermal enerji santralinin açılışını yaptı.

Efeler Jeotermal Enerji Santrali'nde 2. ve 3. üniteler açıldı!

Avrupanın ikinci, Türkiye’nin en büyük jeotermal santrali olarak nitelendirilen Efeler Jeotermal Enerji Santrali'nde 2'inci 3'üncü üniteler devreye girdi.

sultanhisar jeotermal santrali imar planı Haberi

sultanhisar jeotermal santrali imar planı


Aydın Sultanhisar İlçesi, Kurtuluş Mahallesi, Pınarlımusluk Mevkiinde 260 ada 1,2,3,4 parsellere ilişkin “Sultanhisar JES Projesi” yapılması amacıyla hazırlanan 1/5.000 ve 1/1.000 ölçekli İlave Nazım ve Uygulama İmar Planı teklifi,  bakanlık tarafından onaylandı.


Onaylanan imar planları 18 Eylül 2015 Cuma günü askıya çıkarıldı. Otuz gün boyunca askıda kalacak olan imar planı 19 Ekim 2015 tarihinde askıdan inecek.



1/1000'lik plan için tıklayınız


1/1000'lik açıklama raporu için tıklayınız


1/5000'lik plan için tıklayınız


1/5000'lik açıklama raporu için...