07 / 05 / 2024

sulukule kentsel

sulukule kentsel

Sulukule'de kentsel dönüşüm 2005 yılında tamamlandı ancak tartışmalar hala devam ediyor. Metrekare birim fiyatının artmasına vatandaşlar tepki gösterdi...

Sulukule'ye 12 yıl sonra iptal kararı!

Kentsel dönüşüm sürecinde tamamen yıkılan Sulukule'de Roman vatandaşların yaşıyuordu. Bu süreçte açılan davalardan biri geçen ay sonuçlandı. Yenileme projesine ikinci kez iptal kararı veren mahkeme başvurucuları haklı buldu...

Kentsel dönüşüm, Sulukule'yi ikiye böldü!

Kentsel dönüşümün gerçekleştirildiği taraftaki lüks konutlarda yaşayan Suriyeliler, demir bir kapı aracılığıyla, Romanların yaşadığı taraftan izole ediliyor.

Sulukule kentsel dönüşümde son durum!

Sulukule, Kentsel Dönüşüm Projesi sonucunda kimliğini yitirmiş. Bu projeyle korunacağı söylenen kültüre bu sokaklarda rastlamak mümkün değil.

Sulukule'ye kentsel dönüşüm yaramadı mı?

Sakinlerinin renkli kültürüyle akıllarda yer etmiş Sulukule'de bugün sessiz sokaklar, çoğunlukla boş evler var. Kentsel Dönüşüm Projesi sonucunda gerçekleşen bu değişim sonucunda semt kimliğini yitirmiş.

Sulukule projesi iptal mi edildi?

Sulukule Kentsel Dönüşüm projesi hakkında Mimarlar Odası İstanbul Şubesi'nin açtığı davada idare mahkemesinin iptal kararı Danıştay tarafından da onandı.

İstanbul'da ilçe ilçe kentsel dönüşüm!

İstanbul da dönüşüm tam gaz devam ediyor İstanbul'da kentsel dönüşümün ilk örneklerini Zeytinburnu, Başakşehir ve Fatih Sulukule'de gördük. Konutlar tamamlandı, oturum başladı..

İstanbul'daki kentsel dönüşüm projelerinde son durum!

İstanbul'da kentsel dönüşümün ilk örneklerini Zeytinburnu, Başakşehir ve Fatih Sulukule'de gördük. Konutlar tamamlandı, oturum başladı. Şimdi farklı bölgelerde dönüşüm çalışmaları sürüyor.

TOKİ Sulukule projesinde son durum!

‘Sosyal proje’ olarak tanıtılan ancak yeni yapılan 620 konuttan sadece 20’sini yerli halkın alabildiği Sulukule kentsel dönüşüm projesine Danıştay’dan üçüncü kez ret kararı geldi..

Kentsel dönüşüm ayrışım mı var?

Doç. Dr. Şebnem Gökçeoğlu, 'Kentsel Dönüşüm'de yaşanmakta olan çelişkilere dikkat çekerek, Sulukule örneğinde olduğu gibi istenmeyen bazı sınıfların kent dışına itildiğini söyledi.

Antalya'ya Sulukule örneğiyle kentsel dönüşüm!

Antalya Kent Konseyi’nde ‘Kent ve Sosyal Adalet’ konulu bir konferans veren Doç. Dr. Gökçeoğlu, günümüzde kentsel dönüşüm uygulamalarında yaşanmakta olan önemli çelişkilere dikkat çekti.

TOKİ Sulukule'de 23 konut bugün satışa çıkıyor!

TOKİ Sulukule Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında inşa edilen 23 sivil mimari örneği taşınmaz bugün saat 14:00'te Turyap Müzayede Salonu'nda açık artırma ile satışa sunulacak.

TOKİ Sulukule açık artırma 2015!

TOKİ Fatih Sulukule'de Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında inşa edilen 23 adet müştakil konutun satışı yarın saat 14:00'de açık arttırma usulü ile yapılacak. İşte TOKİ Sulukule açık artırma 2015 detayları...

TOKİ Sulukule açık artırma ihalesi ne zaman?

TOKİ İstanbul Fatih Sulukule Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında hayata geçirilen 23 adet müstakil konutun satışı açık arttırma usulü ile yapılacak. Peki TOKİ Sulukule açık artırma ihalesi ne zaman?

sulukule kentsel Haberi

sulukule kentsel
2005 yılında Sulukule'de kentsel dönüşüm projesi tamamlandı ancak rant kavgası hala devam ediyor. TOKİ, eski konutlar için verdiği 600 liralık metrekare birim fiyatına karşılık olarak önce 243 bin TL'den ön sözleşme yaptı. Teslim öncesinde bu rakam 2 bin 500 TL'ye çıkınca vatandaşlar farkı ödemelerinin imkansız olduğunu söyleyerek isyan...