18 / 05 / 2024

sulukule mahkemesi

sulukule mahkemesi

Sulukule'de Roman vatandaşlar evlerini terk etti, Sulukule Projesi kamu yararına uygun değildir diye iptal edildi ama konutlar çoktan bitmişti

Sulukule'ye 12 yıl sonra iptal kararı!

Kentsel dönüşüm sürecinde tamamen yıkılan Sulukule'de Roman vatandaşların yaşıyuordu. Bu süreçte açılan davalardan biri geçen ay sonuçlandı. Yenileme projesine ikinci kez iptal kararı veren mahkeme başvurucuları haklı buldu...

Kayseri 1. Sulh Hukuk Mahkemesi'nden Melikgazi'de 20.7 milyon TL'ye satılık tarla!

Kayseri 1. Sulh Hukuk Mahkemesi, Kayseri İli, Melikgazi İlçesi, Esentepe Mahallesi, Kanlıyurt Mevkii, 10195 ada, 10 parseldeki tarlayı 20 milyon 671 bin 346 TL'ye satıyor...

Anayasa Mahkemesi evin yanındaki köprülü kavşak nedeniyle hak ihlali kararı verdi!

Anayasa Mahkemesi, Trabzon'da evinin bitişiğine inşa edilen köprülü kavşak dolayısıyla taşınmazı değer kaybeden başvurucunun mülkiyet hakkının ihlal edildiğine karar verdi.

Anayasa Mahkemesi'nden emsal yıkım kararı!

Anayasa Mahkemesi, 24 yıldır kullanılan gecekondunun yıkılmasında ve hak sahiplerine yapı bedeli ödenmemesinde mülkiyet hakkının ihlal edildiğine karar verdi.

Tank Palet Fabrikası'nın satışı Anayasa Mahkemesi’ne taşındı!

Sakarya'daki Tank Palet FabrikasıTank Paletin satışı, hak arama hürriyetinin, hukuk devleti ilkesinin ve tam kanunsuzluk halinin ihlal edildiği gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi’ne taşındı.

Sulh Hukuk Mahkemesi harcı 2019!

Gayrimenkuller hakkında yaşanan anlaşmazlıklar Sulh Hukuk Mahkemeleri aracılığı ile çözümlenebiliyor. Peki, Sulh Hukuk Mahkemesi başvuru harcı 2019'da ne kadar oldu?

Tüketici Mahkemesi'nin kararı: Ev bitmediyse para faiziyle iade!

Tüketici Mahkemesi, satın aldığı ev zamanında teslim edilmeyen tüm vatandaşları ilgilendiren emsal bir karar verdi. Bu kapsamda; müteahhit ve kredi veren banka, tüketicinin ödediği parayı faiziyle iade edecek.

İzmir 2. Sulh Mahkemesi Buca'daki 5 arsayı satıyor!

İzmir 2. Sulh Mahkemesi tarafından Buca'da bulunan 5 arsa 29 milyon 975 bin TL'ye satılıyor. Gayrimenkullerin ihalesi 10 Ekim'de gerçekleşecek.

Kamulaştırmasız el atma davalarında Anayasa Mahkemesi kararı!

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Ali Güvenç, Kamulaştırmasız El Atma Davalarında Hukuki El Atmalarla İlgili Anayasa Mahkemesi Kararı sürecini değerlendirdi. 

Asliye Hukuk Mahkemesi harcı 2018!

Asliye Hukuk Mahkemesi başvuru ve celse harçları 1 Ocak 2018 tarihi itibari ile arttı. Peki, Asliye Hukuk Mahkemesi harcı 2018 ne kadar oldu?

Sulh Hukuk Mahkemesi harcı 2018!

2018 yılı itibari ile yargı harçlarına ne kadar zam geldi? Sulh Hukuk Mahkemesi harcı 2018 ne kadar oldu?

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi'nin yeni binası açıldı!

Yerel mahkemeler tarafından verilen kararların incelemesini yapmak üzere geçtiğimiz yıl 20 Temmuz'da faaliyete başlayan ve geçici olarak Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'nda hizmet veren İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi'nin yeni binası tamamlanarak açıldı.

Antalya Bölge Adliye Mahkemesi hizmet binası törenle açıldı!

Antalya Bölge Adliye Mahkemesi hizmet binası hizmete açıldı. Yapılan açılışa, Başbakan Binali Yıldırım ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da katıldı.

sulukule mahkemesi Haberi

sulukule mahkemesi



Sulukule projesi Roman vatandaşların evlerini terk etmek zorunda bırakıldıkları bir projeydi. Başlaması da devam etmesi gibi sancılı ve çok ses getirmişti ve bitmesi yine aynı şekilde oldu. Sulukule projesi mahkeme kararıyla iptal edildi ama bütün evler boşaltılıp, yıkılıp ve yeni evlerin yapımı bittikten sonra. Geç gelen bir adalet oldu Sulukule'ye.


Sur Koruma Bandı’nda yer alan 90 bin metrekarelik alanda yapılan çoğunluğu villa 620 konutun inşa edildiği proje İstanbul 4. İdare Mahkemesi’nce “kamu yararına uygun” olmadığı gerekçesiyle iptal edildi.


Romanlar evlerinden çıktıktan sonra ve evleri yıkıldıktan sonra İstanbul 4. İdare Mahkemesi’nce “kamu yararına uygun” olmadığı gerekçesiyle iptal etmesine tepki gösterdiler. Fatih Belediyesi ve TOKİ'nin ortaklaşa yaptığı projenin iptali sonrasında henüz ne belediyeden ne de TOKİ'den bir açıklama gelmedi.


UNESCO projeyi “yerinden etme ve dışlama” projesi...