09 / 05 / 2024

Sümela Manastırı kapatılıyor mu

Sümela Manastırı kapatılıyor mu

Trabzon’un Maçka ilçesinde bulunan Sümela Manastırı, en iyi ve uzun süreli güvenlik seviyesine ulaştırılması, uygun ziyaret ortamının sağlanması, yapının restorasyonunun gerçekleştirilmesi amacıyla 1 yıl ziyarete kapatılacak.

Sümela Manastırı bir yıllığına kapatılacak!

Yanlış yapılan restorasyonun düzeltilmesi ve dağ yamacından kaya düşme tehlikesinin ortadan kaldırılması amacıyla Trabzon'un dünyaca ünlü Sümela Manastırı bir yıl turizme kapatılacak.

Hoover Hoce3T618ES Kombi No Frost Buzdolabı ne kadara satılıyor,özellikleri neler? 1 Mart 2023 fiyat listesi

Hoover Hoce 3T618ES Buzdolabı, şık tasarımı, geniş iç hacmi ve gelişmiş soğutma teknolojisiyle yiyeceklerin uzun süreli muhafaza edilmesini sağlıyor.

Temizlik artık robotlardan soruluyor! Peki en uygun fiyatlı robot süpürgeler nerede satılıyor? İşte 5 Ocak fiyat listesi

Son dönemde popüler olan, bir çok kişi tarafından tercih edilen robot süpürgeler hangi fiyata satılıyor? İşte 5 Ocak 2023 fiyat listesi…

Bu fiyatlara dikkat! En ucuz Xiaomi Mi robot süpürge nerede satılıyor bulduk! İşte 28 Eylül 2022 fiyat listesi..

Xiaomi Mi robot süpürgenin piyasadaki en ucuzunu bulduk ve liste haline getirdik. Evlerimizde yeni yardırıcımız olan robot süpürgeler en çok araştırılan akıllı ev teknolojilerinden biri haline geldi.  İşte, en ucuz Xiaomi Mi robot süpürge 28 Eylül 2022 fiyat listesi..

Ölümcül tehlike nedeniyle kapalı olan Sümela Manastırı ziyarete açıldı! İşte açık olduğu saatler

Trabzon'un Maçka ilçesindeki dünyaca ünlü Sümela Manastırı yeniden ziyarete açıldı. Uzun süredir restorasyon ve bakım çalışması yapılan manastır Ramazan Bayramı'nın ilk gününde kapılarını ziyaretçilere açacak.

Fukuşima'nın yeniden imar ve inşa sürecinin sonraki safhası başlıyor!

Fukuşima Valisi Uçibori Masao yaptığı açıklamada "Gelecek ay Fukuşima'nın yeniden imar ve inşa sürecinin sonraki safhası başlıyor. Sosyal yaşamı geliştirerek Fukuşima'nın parlak geleceği için çalışmayı sürdüreceğiz." dedi.

Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda çalışmalar başlıyor! 

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer'in en önem verdiği projelerden biri olan Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda çalışmalar başlıyor. Çarşı yakın zamanda yeni bir görünüme kavuşacak. 

Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı'nın test sürüşü başlıyor!

İstanbulluların uzun zamandır beklediği Alibeyköy-Eminönü Tramvay Hattı'nde test sürüşü başlıyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, projenin çok yakında hizmete açılacağını müjdeledi.

Trabzon körfez ülkelerinin yeni gözdesi oldu!

Doğa ve yayla turizminin yanı sıra Sümela Manastırı, Ayasofya, Atatürk Köşkü gibi çok sayıda tarihi ve turistik değere sahip Trabzon, yabancı yatırımcıların da ilgi odağı haline geldi.  

TOKİ Başakşehir Kayabaşı başvuruları yarın başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın İstanbul Başakşehir Kayabaşı projesi için başvuru süreci yarın başlıyor...

Gayrettepe-Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metrosu'nda test sürüşü başlıyor!

Günlük 600 bin yolcu taşıması hedeflenen Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metrosu'nda test sürüşü başlıyor. 37,5 kilometre uzunluğundaki hat üzerinde çalışmalar hızla tamamlanıyor.

Sümela Manastırı ve Trabzon Ayasofya Camii açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sümela Manastırı 2. Etap Açılış Töreni ve Trabzon Ayasofya Camii Restorasyon Sonrası Açılış Töreni'ne video konferansla katıldı.

Sümela Manastırı ve Ortahisar Ayasofya Camisi açıldı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sümela Manastırı 2. Etap Açılış Töreni ve Trabzon Ayasofya Camii’nin restorasyon sonrası gerçekleştirilen açılış törenlerinde konuştu.

Sümela Manastırı'nın restorasyonu tamamlandı! Bugün açılıyor!

Türkiye'nin önemli inanç turizmi merkezlerinden Sümela Manastırı'nda, Şubat 2016'da başlayan restorasyon, çevre düzenlemesi, kayalıkların jeolojik ve jeoteknik bakımdan araştırılması ve güçlendirilmesi çalışmalarında sona gelindi...

Sümela Manastırı kapatılıyor mu Haberi

Sümela Manastırı kapatılıyor mu

Trabzon’un Maçka ilçesinde bulunan Sümela Manastırı, en iyi ve uzun süreli güvenlik seviyesine ulaştırılması, uygun ziyaret ortamının sağlanması, yapının restorasyonunun gerçekleştirilmesi amacıyla 1 yıl ziyarete kapatılacak.


Her yıl yerli ve yabancı çok sayıda ziyaretçisi olan Trabzon'un Maçka ilçesinde bulunan Sümela Manastırı, restorasyon ve güvenlik çalışmaları nedeniyle ziyarete kapatılacak. Son zamanlarda Sümela Manastırı ve çevresinde ziyaretçilerin can ve mal güvenliğini tehdit eden ve Türkiye’nin en önemli kültür varlıklarından biri olan yapıya zarar veren kaya düşmesi olaylarının sıklıkla yaşanması nedeniyle, bölgede kayaların jeolojik ve jeoteknik bakımdan araştırma ve güçlendirme çalışmaları başlatıldı.


Söz konusu çalışmalarda; manastıra ve çevresindeki tesislere bakan yamaçlardaki kaya düşme tehlikelerini araştırmak ve riskli bölgeleri belgelemek amacıyla işin uzmanlarınca endüstriyel dağcılık teknikleri kullanılarak ve gerekli güvenlik önlemleri alınarak yamaç güzergâhlarından inişler...