28 / 04 / 2024

Sümela Manastırıda ayin yapılacak

Sümela Manastırıda ayin yapılacak

Trabzon İli Maçka ilçesinde tarihi Sümela Manastırı'nda, Hristiyan aleminde "Meryem Ana'nın göğe yükseliş günü" olarak kabul edilen 15 Ağustos'ta Ortodokslarca yapılacak ayin için hazırlıklar tamamlandı.

CarrefourSA’da 2 litre ayçiçeği yağı 75 TL’ye, sıvı çamaşır deterjanı 110 TL’ye, bulaşık deterjanı 89,50 TL’ye düştü!

Yeni aktüel ürünler kataloğunu paylaşan CarrefourSA, katalogdaki indirimlerin 8 Kasım’a kadar geçerli olacağını duyurdu. Carrefour’da 2 litre ayçiçeği yağı 75 TL’ye, Peros sıvı çamaşır deterjanı 110 TL’ye, Fairy bulaşık deterjanı 89,50 TL’ye düştü. İşte CarrefourSA 8 Kasım 2023 Çarşamba fiyat listes

Kentsel dönüşüm bir zorunluluk diyen Refik Tuzcuoğlu belediyelere çağrıda bulundu! Sahada daha aktif olmalısınız!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu, kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandıracaklarını ifade ederek, belediyelerin sahada daha aktif olmaları konusunda çağrıda bulundu. 

Diyarbakır'da ağır hasarlı beş bin 459 binada son dakika gelişmesi! Yarısından fazlası yıkıldı!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Diyarbakır'da 5 bin 459 ağır hasarlı bina ile ilgili yıkım çalışmaları devam ediyor. Son dakika gelişmesine göre Diyarbakır'da depremlerden etkilenen binaların yarısından fazlası yıkıldı.

Diyarbakır'da yıkılan binalardaki kusurlara ilişkin gözaltı sayısı 53'e çıktı!

"Asrın felaketi" şeklinde nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerde Diyarbakır'da yıkılan binalarla ilgili "yapım kusurları ve kolon kesme" iddialarına ilişkin gözaltına alınanların sayısı 53'e çıktı.

Franchaıs Turizm Yatırımları Gıda Anonim Şirketi Kuruldu!

Franchaıs Turizm Yatırımları Gıda Anonim Şirketi dün Şişli’de Adnan Cam tarafından kuruldu.

Ölümcül tehlike nedeniyle kapalı olan Sümela Manastırı ziyarete açıldı! İşte açık olduğu saatler

Trabzon'un Maçka ilçesindeki dünyaca ünlü Sümela Manastırı yeniden ziyarete açıldı. Uzun süredir restorasyon ve bakım çalışması yapılan manastır Ramazan Bayramı'nın ilk gününde kapılarını ziyaretçilere açacak.

Arnica Tesla Plus toz torbasız süpürge Teknosa'da indirimli fiyatıyla satışta! İşte 24 Nisan 2022 ürün ve fiyat listesi

Arnica Tesla Plus toz torbasız elektrikli süpürge Teknosa'da indirimli fiyatıyla satışa çıktı. Peki Arnica Tesla Plus toz torbasız elektrikli süpürge kaç TL? İşte 24 Nisan 2022 ürün ve fiyat listesi...

Recai Çakır, Mısır'da 100 milyon dolarlık otel kuracak!

Turizmci Recai Çakır, detoks otel konseptini yurt dışına taşımaya hazırlanıyor. Mısır'da 100 milyon dolarlık otel kuracak Çakır, yurt dışında birçok proje hayata geçirmek için çalışmalara başladı.  

Trabzon körfez ülkelerinin yeni gözdesi oldu!

Doğa ve yayla turizminin yanı sıra Sümela Manastırı, Ayasofya, Atatürk Köşkü gibi çok sayıda tarihi ve turistik değere sahip Trabzon, yabancı yatırımcıların da ilgi odağı haline geldi.  

Sümela Manastırı ve Trabzon Ayasofya Camii açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sümela Manastırı 2. Etap Açılış Töreni ve Trabzon Ayasofya Camii Restorasyon Sonrası Açılış Töreni'ne video konferansla katıldı.

Sümela Manastırı ve Ortahisar Ayasofya Camisi açıldı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sümela Manastırı 2. Etap Açılış Töreni ve Trabzon Ayasofya Camii’nin restorasyon sonrası gerçekleştirilen açılış törenlerinde konuştu.

Sümela Manastırı'nın restorasyonu tamamlandı! Bugün açılıyor!

Türkiye'nin önemli inanç turizmi merkezlerinden Sümela Manastırı'nda, Şubat 2016'da başlayan restorasyon, çevre düzenlemesi, kayalıkların jeolojik ve jeoteknik bakımdan araştırılması ve güçlendirilmesi çalışmalarında sona gelindi...

Sümela Manastırı teleferik projesinde son aşamaya gelindi!

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan, Karadağ'ın eteğindeki sarp ve kayalık alana kurulu tarihi Sümela Manastırı'na kolay ulaşım sağlanması için kurulacak teleferik projesinde sona gelindi. Proje kapsamında, 3 istasyondan oluşan 2 bin 500 metrelik teleferik kurulacak...

Sümela Manastırıda ayin yapılacak Haberi

Sümela Manastırıda ayin yapılacak

Trabzon'un Maçka ilçesi Altındere Vadisi'nde Karadağlar'ın eteğinde bulunan tarihi Sümela Manastırı'nda 15 Ağustos'ta Hristiyan Ortodokslarca yapılacak ayin için hazırlıklar tamamlandı.


Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğünce, 88 yıl aradan sonra ilk kez 15 Ağustos 2010'dan itibaren yılda bir kez Hristiyan Ortodoksların ayin yapmasına izin verilen Sümela Manastırı'nda bu yıl da aynı tarihte ayin düzenlenecek.


Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ayin için Trabzon Valiliği koordinesinde hazırlıkların tamamlandığını söyledi.


Ayin için ilçede her türlü tedbirin alındığını belirten Koçhan, "Ayine katılacakların güvenlik, konaklama, ulaşım ve olası sağlık sorunlarının giderilmesi amacıyla eksikliklerimiz tamamlandı. Tüm kurumlarımız ayinin huzurlu, güvenli bir ortamda yapılması ve organizasyonda sorun yaşanmaması için çalıştı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Sümela'ya gelen konuklarımız...