05 / 05 / 2024

summa Blaise Diagne Havalimanı

summa Blaise Diagne Havalimanı

Türk firmaları Limak ve Summa tarafından hayata geçirilen ve Senegal'de yer alan Uluslararası Blaise Diagne Havalimanı açıldı.

Kısıklı Park görücüye çıktı! Lansmana özel yüzde 10 indirim!

Summa’nın Yıldızı Kısıklı Park görücüye çıktı. Fiyatların 16 milyon 500 bin TL’den başladığı projede lansmana özel olarak yüzde 10 indirim imkanı sağlanıyor. 

Kısıklı Park 20 Aralık'ta satışta! Yeni proje!

Summa Turizm Yatırımcılığı tarafından hayata geçirilen Kısıklı Park 20 Aralık'ta satışa çıkıyor. Kısıklı Park projesi yemyeşil korusu, oyun alanları ve çepeçevre peyzajıyla dikkat çekiyor.

Sudan Hartum'daki havaalanını Summa İnşaat yapacak!

Sudan Başbakanı Abdullah Hamduk tarafından, Ulaştırma Bakanlığı'na Hartum yeni havalimanı projesinde daha önce sözleşmeye imza atılan Türk şirketi Summa İnşaat ile devam edilmesinin talimatını verdi.

Türk müteahhitler 128 ülkede 10 bini aşkın proje üstlendi!

TMB Başkan Vekili ve Summa Turizm Yatırımcılığı A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Selim Bora, "Türk müteahhitler 128 ülkede üstlendiği 10 binin üzerinde proje ile bugüne kadar yaklaşık 420 milyar dolarlık hacim yarattı" dedi.

Senegal Stadyumu’nda Tabanlıoğlu Mimarlık imzası!

Tabanlıoğlu Mimarlık, bir büyük projeye daha imza atacak. Tabanlıoğlu Mimarlık’ın tasarladığı stadyum projesinin müteahhitliğini de bir başka Türk şirketi olan Summa üstlendi...

Senegal'in en büyük stadyumunu Türk şirketi inşa edecek!

Türk şirketi Summa, Dakar'a 50 kilometre mesafedeki Diamniadiao'da, UEFA standartlarında, 50 bin seyirci kapasiteli ve ülkenin en büyük spor kompleksi olacak Senegal Stadyumu'nu inşa ediyor... 

Türk Firması Summa Senegal'de fuar merkezi açtı!

Türk Firması Summa İnşaat Senegal'in başkenti Dakar'ın Diamniadio bölgesinde yaptığı Kongre Merkezi, havalimanı, otel ve spor kompleksi gibi önemli yapıların arasına bir yenisini daha ekleyerek Fuar Merkezini hizmete açtı. 

Türklerin Senegal'de inşa ettiği havalimanına yoğun ilgi!

Senegal'de Türk firmaları tarafından 8 ayda inşa edilen Uluslararası Blaise Diagne Havalimanı'nı (AIBD) 2 milyon 109 bin 611 yolcu kullandı.

Türk inşaatçılara Moldova'da yatırım fırsatı!

Summa İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Selim Bora, Başkan Erdoğan'a Moldova’da hayata geçirdikleri projeleri anlattı. Bora, Türk yatırımcıların bölgede 350 milyon dolarlık projeye imza attıklarını söyledi.

Eximbank'ın Senegal'deki Dakar Arena projesi açıldı!

Senegal’de Summa Turizm tarafından hayata geçirilen ve Eximbank'ın finanse ettiği Dakar Arena projesi açıldı. Dakar Arena'nın içerisinde Cicad İş Oteli, Cicad Sergi Sarayı ve Diamniadio Çok Amaçlı Spor Salonu projeleri bulunuyor.

Summa, Sudan’da havaalanı inşa edecek!

Başkent Hartum'da inşa edilecek yeni havaalanının ihalesini kazanan Türk şirketi ile Sudan arasında sözleşme imzalandı.

Limak ve Summa, Blaise Diagne Havalimanı'nı 8 ayda tamamladı!

Türk firmaları Limak ve Summa tarafından hayata geçirilen ve Senegal'de yer alan Uluslararası Blaise Diagne Havalimanı açıldı.

Mete Bora kimdir?

Summa İnşaat'ın Onursal Başkanı Mete Bora hayatını kaybetti. Mete Bora, hayatı boyunca hangi işlere imza attı?

summa Blaise Diagne Havalimanı Haberi

summa Blaise Diagne Havalimanı

Türk firmaların Senegal'de hayata geçirdiği Uluslararası Blaise Diagne Havalimanı açıldı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; 8 ayda tamamlanan havalimanı 3 milyon yolcu kapasitesine sahip. Havalimanı açılışına, Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall, Gabon Cumhurbaşkanı Ali Bongo Ondimba, Gambiya Devlet Başkanı Adama Barrow, Gine-Bissau Devlet Başkanı Jose Mario Vaz ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Türkiye'nin Dakar Büyükelçisi Nilgün Erdem Arı, Türk firmaların temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı. 


Dakar'da 2008'den bu yana bitirelemeyen ancak Summa ve Limak'ın tamamladığı yeni havalimanı aynı zamanda Senegal'de bağımsızlıktan sonra faaliyete geçen ilk havalimanı olma özelliği taşıyor.


Şehre 40 kilometre mesafede hayata geçirilen yeni havalimanının Afrika'yı Avrupa'ya bağlayacak geçiş noktası olacağı tahmin ediliyor. Summa ve Limak, yaklaşık 730 milyon dolara inşa ettiği havalimanının...