14 / 05 / 2024

sünger şehir projesi

sünger şehir projesi

Çin doğal felaketlerden en az hasarla kurtulmak için yeni bir proje geliştirdi. Sel felaketlerinin artması nedeniyle 30 yerde sünger şehir yapılacak. 

Şehir Plancısı Dr. Buğra Gökce'den sünger şehir açıklaması: İstanbul'da neler yapıldı? 

Şehir Plancısı Dr. Buğra Gökce, X sosyal medya hesabından sünger şehirler ile ilgili bir paylaşımda bulundu. Peki sünger şehir nedir? İstanbul'da bu doğrultuda neler yapılıyor? İşte Gökce'nin o paylaşımı...

'Sünger şehirler' geliyor: Artık kentler iklim uyumlu olacak, yağmur suları toplanacak!

AK Partili belediyeler, yeni dönem için sünger şehir planlamaları yapıyor. Peki yeni şehirler ve kamusal alanlar nasıl olacak? İşte merak edilenler...

Dap Ataşehir projesi nerede? Dap Ataşehir fiyat listesi Mayıs 2022!

Dap Ataşehir projesi nerede sorusunun yanıtı ve Dap Ataşehir fiyat listesi Mayıs 2022 haberimizde yer alıyor. İşte Dap Ataşehir projesi ile ilgili merak edilen detaylar...

Fuzul Yapı Başakşehir projesi satışa çıkıyor!

Geçtiğimiz ay hizmete açılan Başakşehir Şehir Hastanesi'nin tam karşısında yer alan Fuzul Yapı Başakşehir projesi satışa çıkıyor.

Kuru Kayısı Lisanslı Depo Projesi'nin temeli atılıyor!

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilmesi planlanan Kuru Kayısı Lisanslı Depo Projesi’nin temeli atılıyor.

Çin'de 30 kente 'sünger şehir' yapılacak!

Çin doğal felaketlerden en az hasarla kurtulmak için yeni bir proje geliştirdi. Sel felaketlerinin artması nedeniyle 30 yerde sünger şehir yapılacak. 

Bursa, Termal Turizm Şehir Projesi ile şifa merkezi olacak!

Bursa Büyükşehir Belediyesi Türkiye'nin termal şifa merkezi haline gelmek için düğmeye bastı. Sıcaksu – Tabakhaneler Bölgesi'n, termal turizm merkezine dönüştürecek proje hazır. Proje kapsamında hayata geçirilecek Termal Turizm Şehir Projesi 4 etaptan oluşuyor.

Artaş Avrupa Office Ataşehir Projesi!

Avrupa Office Ataşehir projesi İstanbul Uluslararası Finans Merkezi'nin karşısında Artaş İnşaat tarafından hayata geçirilecek...

Gaziantep Kuzey Şehir Projesi'nin son toplantısı yapıldı!

Gaziantep’e yeni bir soluk getirmeyi hedefleyen “Kuzey Şehir Projesi” nin fikir ve görüş toplantılarının sonuncusu yapıldı. Özel bir otelin toplantı salonunda konusunda uzmanların katılımı ile gün boyu süren toplantıdan somut veriler elde edildi.

TOKİ Başakşehir projesi başvuruları!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından İstanbul Başakşehir Kayaşehir'de inşa edilen 448 konut 25 Mayıs'ta ihale edilecek. Peki,TOKİ Başakşehir projesi başvuruları nasıl yapılacak?

Riva Kalesi Sünger Bob'a benzemesin!

Restore edildikten sonra çizgi film karakteri ‘Sünger Bob’a benzetilen Şile Kalesi’nden sonra İstanbul’un Karadeniz kıyısındaki Cenevizlilerden kalma Riva Kalesi’nin restorasyonu için Büyükşehir Belediyesi düğmeye bastı.

Keleşoğlu İnşaat Luxist Bahçeşehir Projesi!

Keleşoğlu İnşaat Luxist Bahçeşehir Projesi İstanbul Bahçeşehir 1. Kısım'da inşa edilecek. İnşaat alanı 398 bin metrekareden oluşan proje 67 bin 300 metrekarelik arsa üzerinde yükselecek.

Başakşehir Vadişehir Projesi iletişim bilgileri!

Irmak Group - Çolakoğlu Yapı - Bordo Yapı-İntes Yapı ortaklığında hayata geçirilen Başakşehir Vadişehir Projesi'nde 650 konut ve 60 ticari ünite bulunuyor. İşte Başakşehir Vadişehir Projesi iletişim bilgileri...

sünger şehir projesi Haberi

sünger şehir projesi

Habertürk Gazetesi'nde yer alan habere göre Çin hükümeti 'sünger şehirler' yapacak. Selin yıkıcı etkisinin gitgide artması ve su yatağına yakın yerlerde tehlikenin artması sebebiyle Çin'de sünger şehirler inşa edilecek. 

Çin'de sel felaketleri 2008 yılından bu yana iki katına yükseldi. 2015 yılında fikri ortaya atılan 'sünger şehirlerle' yağmur sularının yüzde 80'inin emilimi ve yüzde 70'lik kısmının da yeniden kullanılması planlanıyor.


30 ŞEHİRDE KURULACAK

Proje Şangay, Wuhan ve Şiamen'in de bulunduğu 30 kentte hayata geçirilecek. Proje için şuana kadar toplamda 12 milyar dolar aktarıldı.