23 / 06 / 2024

Sur Erdebil Köşkü

Sur Erdebil Köşkü

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde geçen yıl PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda 800 yıllık tarihi Erdebil Köşkü'nde oluşan hasar, devlet desteğiyle büyük oranda giderildi

Sur Tatil Evleri GYO halka arz oluyor! Talep toplama tarihleri 7-8 Aralık!

Sur Tatil Evleri GYO’nun halka arzında talep toplama tarihleri açıklandı. Merakla beklenen halka arzda, 7-8 Aralık tarihlerinde 49,18 TL sabit fiyatla talep toplanacak. 

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya'da sağlık çalışanlarına özel yüzde 5 indirim fırsatı!

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya'da sağlık çalışanlarına özel yüzde 5 indirim fırsatı başladı. İşte ayrıntılar...

Sur Yapı Antalya’da 4.500 TL kiradan daha ucuza taksitle yazlık! 

Sur Yapı Antalya'daki projesinde satışlar devam ediyor. Bu kapsamda Sur Yapı Antalya’da 4.500 lira kiradan daha ucuza taksitle yazlık satılıyor. 

Sur Yapı'dan sağlık çalışanlarına özel 15 bin TL'lik ek indirim!

Sur Yapı yüzde 20’ye varan indirimli ‘‘Rahat Bi Nefes Al’’ kampanyasına destek verdiğini açıkladı. Sur Yapı, sağlık çalışanlarına aynı adlı kampanyasının avantajlarına ilave 15 bin TL'ye varan ek indirim sunduğunu açıkladı.

Fatih'te tarihi surun üzerindeki otel ve pansiyon yıkılıyor!

Fatih'te tarihi sur kalıntılarının ve tarihi çeşmenin üzerinde bulunan 5 katlı otel ve 4 katlı pansiyon yıkılıyor.

Teröristlerin yıktığı Ziya Gökalp Müzesi küllerinden doğdu!

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 5 yıl önce PKK'lı teröristler tarafından yakılan ve yıkılan Ziya Gökalp Müzesi, restorasyon ve teşhir çalışmaları sonrasında yeniden ziyaretçilere açıldı. 

Konut satışında aylık bazda tarihi rekor kırıldı!

KONUTDER Yönetim Kurulu Başkanı ve Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Elmas ,"Türkiye genelinde Eylül ayında 146 bin 903 adet konut satılarak tüm zamanların aylık satış rekoru kırıldı" dedi...

Altan Elmas: Yeni reform paketini memnuniyetle karşıladık!

Yeni reform paketi hakkındaki görüşlerini açıklayan Konutder Yönetim Kurulu Başkanı ile Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Elmas, "Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın açıkladığı reform paketini memnuniyetle karşıladık" dedi...

Sur İçi Kentsel Gelişim Projesi, Kayseri Büyükşehir gündeminde!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, şehrin tarihi dokusunu da ortaya çıkaracak olan önemli bir kentsel dönüşüm projesi daha hayata geçiriyor.

Vatandaşlık düzenlemesi ülkeye döviz girdisi sağlayacak!

Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) ve Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, "Vatandaşlık düzenlemesi gayrimenkul sektörüne muazzam bir döviz girdisi sağlayacaktır." dedi.

Sur'da görenlerin inanamadığı villa yıkılacak!

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 14 katlı plazanın çatı katına inşa edilen iki katlı villa görenleri hayerete düşürüyor. Kaçak olduğu anlaşılan yapılar hakkında yıkım kararı verildi.

Sur Yapı Altın gibi bir kampanyayla 5 büyük fırsat!

Gayrimenkul sektörünün öncü firması Sur Yapı, gayrimenkul alıcıları ve yatırımcıları için 5 büyük fırsatın yer aldığı‘‘Altın gibi bir kampanya” hazırladı.

Sur Yapı Antalya Turkuaz 2. Kısım fiyatları ne kadar?

Sur Yapı Antalya Turkuaz 2. Kısım fiyatları ne kadar sorusunun cevabı haberimizde yer alıyor. Projede 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 konutlar bulunuyor.

Sur Erdebil Köşkü Haberi

Sur Erdebil Köşkü

Diyarbakır'da, PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu 800 yıllık Erdebil Köşkü'nde oluşan hasar, devlet desteğiyle gideriliyor.


Merkez Sur ilçesinde geçen yıl 10 Ağustos'ta polis servis aracına PKK teröristlerce düzenlenen, aynı aileden 5 kişinin yaşamını yitirdiği, 5'i polis 12 kişinin yaralandığı saldırıda, tarihi köşk de büyük hasar gördü.


2004 yılında Vakıflar Genel Müdürlüğünce geçici tahsisle Diyarbakır Tanıtma Kültür ve Yardımlaşma Vakfına (DİTAV) verilen, restore edilerek, 2008 yılında turizme kazandırılan köşkün zarar gören restoran ve kafeterya bölümü 4 ay süren onarımın ardından yeniden hizmete sunuldu.


Konumu itibarıyla bütün Diyarbakır'ı kucaklayan, On Gözlü Köprü, Dicle Nehri, karşısındaki Kırklar Dağı ve bütün ihtişamıyla tarihi Diyarbakır surlarının görülebildiği kentteki 6 köşkten biri olan Erdebil Köşkü'ndeki çalışmalar ise sürüyor.


4 aylık çalışmayla onarıldı

DİTAV Diyarbakır Şubesi Müdürü Ahmet Edip Sevgican, AA muhabirine...