28 / 04 / 2024

Sur imar

Sur imar

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile TOKİ Sur'u yeniden inşa ediyor. 4 Ocak'ta temeli atılan çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Sur yeniden her yanıyla imar ediliyor!

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu, "UNESCO ve Diyarbakır" konulu istişare toplantısında, "Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yıkılan ve yakılan Sur yeniden her yanıyla imar ediliyor" dedi...

Sur, Diyarbakır eskisinden daha güzel bir hal alacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde gerçekleştirilen ihya ve imar çalışmalarına ilişkin, "Bu yıl içerisinde burası büyük oranda toplanacak. Bu proje bittiği zaman Sur eskisinden daha güzel, Diyarbakır eski Diyarbakır'dan daha güzel bir hal alacak." dedi.

Büyükyalı projesinin imar sorunu çözüldü!

Bakırköy-Zeytinburnu sahilinde sur gibi yükselen yeni konut projelerinden biri olan ve açılan dava sonucu plansız kalan Büyükyalı projesinin imar sorunu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından çözüldü.

Zeytinburnu Sur Tecridi imar plan askıda!

Zeytinburnu İlçesi, Sur Tecridi 1625 ada, Merkezefendi ve Çevresi yenileme alanı Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı Turizm Tesis Alanı Plan Notu Değişikliği bugün askıya çıktı..

İznik Sur İçi Koruma İmar Planı Tadilatı toplantısı 7 Ekim'de!

İznik Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Sur İçi Koruma İmar Planı Tadilatı kapsamında 7 Ekim 2016 ve 17 Aralık 2016 tarihlerinde halk toplantısı yapılacak.

Mehmet Özhaseki: Sur imar planına göre inşa edilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Sur İlçesi Eylem Planı'nı açıkladı. Özhaseki, "TOKİ gelip de buraya 3-4 katlı evler yapmayacak. Öyle bir şey yok. Burada zaten imar planı var biz bunu gerçekleştirmeye çalışacağız." dedi.

Diyarbakır Sur'daki kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Sur'daki yeniden inşa çalışmalarının duracağı iddiasına yanıt verdi. Bakan Sarı, "Sur ve bölgedeki diğer ilçelerimizin ve illerimizin imar ve inşası son hızıyla devam edecektir. " dedi.

Sur'da koruma amaçlı imar planı yapılacak!

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Sur'a özel bir anlayışla yaklaşıyoruz. Sosyal, ekonomik, tarihi, kültürü, geleneği esas alan bir imar çalışması yürütmek üzere hareket ediyoruz." dedi.

Sur’un inşasında Toledo ve Dubrovnik model alınacak!

Sur'un yeniden imarı için çalışmaları hızlandıran hükümet, Toledo ve Dubrovnik’e ekip gönderdi. Bakan Sarı, "Sur’u yöresel dokuyu bozmadan ayağa kaldıracağız. Alt yapıda ise en modern teknolojiyi kullanacağız" dedi.

Sur'daki çalışmalar 2012'de onaylanan imar planına göre yapılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Sarı, "Sur'da yapacağımız çalışmaların aslında temelini 2012 yılında Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclisinden onaylanan Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı çerçevesinde yapacağız" dedi.

Çiğdem Karaaslan: Sur'u imar çalışmasıyla ihya edeceğiz!

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Diyarbakır'ın Sur ilçesinin yeniden imar edileceğini belirterek, "Sur bölgesinde çok önemli bir çalışma hayata geçiriyoruz." dedi.

Sur'da UNECO'dan onaylanmamış imar çalışması yapılamaz!

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Fırat Anlı, Sur İlçesi'nde hasar gören tarihi tescilli yapılara zarar verilmesinin uluslararası anlamda bir suç olduğunu, UNESCO'dan onaylanmamış hiç bir imar çalışması yapılamayacağını söyledi.

İznik Belediye Meclisi yeni imar planını onayladı!

Bursa’nın İznik ilçesinde 4 kat yapılaşmaya imkan tanıyan imar değişikliği Belediyesi Meclisi’nden geçti.Sur dışı kuzey ve güney kısmı nazım imar plan revizyonları 1/5000’lik nazım imar planı Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nde kabul edildi.

Sur imar Haberi

Sur imar

Tarihi Sur ilçesinde geçen yıl terör örgütü PKK mensuplarının kazdıkları çukurlar, kurdukları barikatlar ve tuzakladıkları patlayıcıları infilak ettirmesiyle oluşan tahribatın giderilmesi için başta Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile TOKİ olmak üzere ilgili kurumlarca başlatılan hummalı çalışma devam ediyor.


Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin katılımıyla 4 Ocak'ta temeli atılan çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Çalışmaların tamamlanmasıyla tarih boyunca 33 medeniyete ev sahipliği yapan Suriçi, devlet tarafından adeta yeniden inşa edilmiş olacak.


Ev sahipliği yaptığı bütün medeniyetlerin izlerini taşıyan ve tarihi değerleriyle "Doğu'nun Paris"i olarak adlandırılan Sur'daki kültür varlıkları da bu sayede korunarak gelecek nesillere aktarılacak.


Bakanlıkça Dicle Vadisi ve Kırklar Dağı rekreasyon çalışmaları yürütülüyor.


GELENEKSEL DOKUYA UYGUN KONUTLAR YAPILIYOR


Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca ilçede terör olaylarında zarar gören alanda, ilk etap olarak planlanan 44 geleneksel...