04 / 05 / 2024

sur kamulaştırma

sur kamulaştırma

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki terörle mücadele operasyonlarının sona erdiği Diyarbakır'ın Sur ilçesinin yeniden inşasına ilişkin eylem planının detaylarını anlattı.

Sur’un yüzde 98’i kamulaştırılacak!

Acele çıkartılan bir kamulaştırma yasasıyla 158 bin hektar yüzölçümü olan Sur’un yüzde 98’i kamulaştırılacak. O kadar bilgisiz bir kamulaştırma planı yapılmış ki, 558 tescilli binanın hemen hepsi yıkılacak.

Şeyhmus Diken'den Sur'daki kamulaştırma kararı açıklaması!

Diyarbakır’ı, Sur’u en iyi bilen isimlerden biri Yazar Şeyhmus Diken. Sur üzerine çok şey yazan, söyleyen Diken Sur'daki acele kamulaştırma kararı hakkında açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalar..

Sur'daki acele kamulaştırma Danıştay'a taşındı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 16.03.2016 tarih ve 2988 sayılı işlemine dayanılarak alınan, 21.03.2016 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararını yargıya taşıdı.

Sur'da kentsel dönüşüm başlayacak mı?

Sur çok özel bir yer. Tarihi mimarisinden geriye neredeyse hiç sivil örnek kalmamış olsa da sit alanı ve koruma altında. Mevcut binalar yıkılırsa pek çoğunun yeniden yapılamayacağını herkes biliyor.

Sur'daki acele kamulaştırma kararına ilişkin 6 sorun TBMM'de!

İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde alınan kamulaştırma kararına ilişkin soru önergesi hazırladı. Bekaroğlu sorularının Başbakan Yıldırım tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

Şeyhmus Diken'den Sur'daki kamulaştırma kararı açıklaması!

Diyarbakır’ı, Sur’u en iyi bilen isimlerden biri Yazar Şeyhmus Diken. Sur üzerine çok şey yazan, söyleyen Diken Sur'daki acele kamulaştırma kararı hakkında açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalar..

Sur'daki acele kamulaştırma için endişe ediliyor!

Sur’a giden CHP’liler, acil kamulaştırma kararından endişeli olduklarını açıkladı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eşbaşkanları Gültan Kışanak, Dünya Kültür Mirası Listesi’ndeki Sur ilçesinde büyük tahribat yaşandığını vurguladı.

5 soruda acele kamulaştırma!

Sur ve Silopi için verilen acele kamulaştırma kararlarına yenileri eklendi ve Şırnak, Hakkari, Mardin ve Diyarbakır’da da yeni bölgelerle ilgili acele kamulaştırma kararları için ilk adım atılmış oldu. İşte 5 soruda acele kamulaştırma:

CHP heyeti Sur'da acele kamulaştırma kararını inceleyecek!

CHP, merkez Sur İlçesi'nde Bakanlar Kurulyu tarafından alınan 'acele kamulaştırma' kararanı incelemek üzere Diyarbakır'a bir heyet gönderme kararı aldı. Heyet 14 Nisan Perşembe ve 15 Nisan Cuma günlerinde bölgede incelemelerde bulunacak.

Hüseyin Aksoy'dan Sur'daki kamulaştırma kararı açıklaması!

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy "Sur'daki kamulaştırma kararı, acele kamulaştırma yetkisi veriyor. Yapılacak çalışmalara esnaf ve vatandaşlarla görüşülerek karar verilecek" dedi.

Bazı elektrik hattı projeleri için acele kamulaştırma kararı verildi!

Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararlarına göre Bazı elektrik üretim ve iletim hattı projeleri için acele kamulaştırma kararı verildi. Projeler, Şanlıurfa, Gaziantep, Çanakkale ve Hatay'da bulunuyor.

Hatay Altınözü Enek Tarıma Dayalı İhtisas OSB için Antakya ve Altınözü'nde acele kamulaştırma!

Hatay Altınözü Enek Tarıma Dayalı İhtisas (Süt) Organize Sanayi Bölgesi sınırları içerisinde kalan Altınözü Enek, Kamberli ve Antakya Dermaşta'da acele kamulaştırma yapılacak. Karar bugün Resmi Gazete'de yayımlandı...

Ermenek-Daran Enerji İletim Hattı Projesi için acele kamulaştırma yapılacak!

TEİTAŞ'a ait 154 kV Ermenek - Daran Enerji İletim Hattı Projesi kapsamında güzergaha isabet eden alanlar için acele kamulaştırma kararı çıktı. Karar bugün Resmi Gazete'de yayımlandı...

Koru RES TM-Çanakkale Havza 1 TM Enerji İletim Hattı Projesi için kamulaştırma kararı!

Koru RES TM - Çanakkale Havza 1 TM Enerji İletim Hattı Projesi için güzergaha isabet eden alanlarda acele kamulaştırma kararı çıktı. Karar bugün Resmi Gazete'de yayımlandı...

İç Anadolu DGKÇS TM-Gölbaşı TM Enerji İletim Hattı Projesi için kamulaştırma yapılacak!

Bağlantı anlaşması uyarınca tesis edilecek “380 kV İç Anadolu DGKÇS TM-Gölbaşı TM Enerji İletim Hattı Projesi kapsamında acele kamulaştırma kararı çıktı. Karar bugün Resmi Gazete'de yayımlandı...

Belkıs-Gaziantep 4 Enerji İletim Hattı Yenileme Projesi için acele kamulaştırma!

154 kV Belkıs - Gaziantep 4 Enerji İletim Hattı Yenileme Projesi kapsamında proje güzergahında kalan alanlar için acele kamulaştırma kararı verildi. Karar bugün Resmi Gazete'de yayımlandı...

Samsun Kavak OSB TM-Kavak Çimento Enerji İletim Hattı için kamulaştırma kararı çıktı!

Samsun 154 kV Kavak OSB TM-Kavak Çimento Enerji İletim Hattı Projesi kapsamında proje güzergâhına isabet eden alanlar için acele kamulaştırma kararı çıktı. Karar bugün Resmi Gazete'de yayımlandı...

sur kamulaştırma Haberi

sur kamulaştırma

Sur'un yeniden inşasının maliyetinin 7 milyar lirayı bulacağını açıklayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, terör saldırıları öncesi Sur'da yaşayan hak sahiplerine de 3 öneride bulunacaklarını belirtti. Sur'da yaşayan bütün vatandaşların evlerinin değerlerinin hesaplandığını söyleyen Bakan Özhaseki, "Vatandaş isterse parasını alacak, tapusunu bize teslim edecek. İsterse evinin değeri karşılığında Diyarbakır'da yaptığımız 3 bin konutluk inşaattan ev alacak. Evlerin değerini karşılaştıracağız, aradaki farkı uzun vadeli olarak kendisinden isteyeceğiz. İsterse de TOKİ'nin diğer illerde yaptığı evlerle takas yöntemine gireceğiz" diye konuştu. 


Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan Sur'un aslına uygun bir biçimde yeniden imar edilmesi için azami gayret göstereceklerini ve bu süreçte Sur'da evleri zarar görmüş hiçbir vatandaşı mağdur etmeyeceklerini kaydeden Bakan Üzhaseki şunları söyledi: "Sur'da yapacaklarımızı üç temel başlıkta özetleyebiliriz. 


Birincisi; evi...