03 / 05 / 2024

Sur tarihi yıkım

Sur tarihi yıkım

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde yaşanan çatışmalar sırasında anıtsal değerde bulunan ve tescillenen birçok yapı yıkıldı. 

İstanbul'da 200 yıl genelev olarak kullanılan binanın yıkımı esnasında tarihi bir keşif yapıldı

İstanbul'un Karaköy semtinde 200 yıl boyunca genelev olarak kullanıldıktan sonra kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkımına başlanan binanın altından tarihi bir keşif yapıldı.

Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'nde çok katlı binanın yıkımı tamamlandı!

Bursa'da, Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı'da hayata geçirilen kentsel tasarım projesi dahilinde çok katlı bir binanın yıkımı daha gerçekleşti. 

Bursa Çarşıbaşı'nda yıkım çalışmaları tam gaz!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi dahilinde yıkım çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi son olarak  Pirinç Han’ın arka tarafındaki bir binanın daha yıkımını gerçekleştirdi. 

Beyoğlu'ndaki tarihi bir binanın yıkımı meclis gündeminde!

İstanbul Beyoğlu'nda bulunan bir tarihi binanın yıkımı meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Beyaz, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Siirt'teki tarihi çarşı için yıkım kararı!

Geçtiğimiz yıl Siirt Belediyesi ve Dicle Kalkınma Ajansı tarafından restore edilen tarihi Helvacılar Çarşısı için yıkım kararı alındı.

Şanlıurfa Kızılkoyun'da 2. etap yıkım çalışmalarına başlandı!

Tarihi değerleri gün yüzüne çıkartmalara başlayan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Haleplibahçe havzasında bulunan Kızılkoyun mağaralarının 2. etap uygulaması çerçevesinde yıkım çalışmalarına start verdi.

Tekirdağ Süleymanpaşa Büyük Meydan Projesi için yıkım başladı!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, il genelinde tarihi yapıları restore ederek şehre kazandırıyor. Restorasyon çalışmaları kapsamında "Süleymanpaşa Büyük Meydan Projesi" çerçevesinde 3. ve son aşama olan Telekom binasının yıkım çalışmaları tamamlandı.

Bursa'da 15 dükkanın yıkımı gerçekleşti!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım projesi kapsamında Pirinç Han’ın arkasında bulunan yaklaşık 350 yıllık Esir Dede Türbesi etrafındaki 15 dükkanının yıkımını gerçekleştirdi. 

Mevlana Çarşısı'nın yıkımı gerçekleşti!

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından tarihi dokuya uygun dönüşüm çalışması için Mevlana Çarşısı’nda başlatılan yıkım tamamlandı.

Mimarlar Odası'ndan '100. Yıl Çarşısı'ndaki yıkımı durdurun' çağrısı!

Mimarlar Odası,‘Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı Projesi’ kapsamında yıkım kararı alınan Ulus 100. Yıl Çarşısı ile ilgili “Yıkımı durdurun” çağrısı yaptı.

Ankara'daki Ulus 100. Yıl Çarşısı binası yıkım işi ihale edildi!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı Projesi kapsamında Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından oy birliğiyle alınan kararı sonrasında binanın geri dönüşüm malzemeleri karşılığı yıkım işi ihalesinin tamamlandı.

Tarihi Roma Hamamı sit alanında yıkım başladı!

Tarihi Roma Hamamı’nın kazı çalışmaları yapılırken sit alanındaki yapıların yıkımı tek tek gerçekleştirildi. Sadece Bülent Doğan’ın işlettiği tesislerde yıkım başlamadı...

Tarihi Erenköy Kız Lisesi için yıkım kararı!

Birçok ünlü isimin eski okulu olan ve deprem riski bulunan tarihi Erenköy Kız Lisesi için yıkım kararı verildi.

Sur tarihi yıkım Haberi

Sur tarihi yıkım

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde yaşanan çatışmalar sırasında aralarında anıtsal değerde bulunan ve tescillenen birçok yapı tahrip edildi. 16.2 hektara sahip olan Fatihpaşa mahallesinde 15 hektarlık alanın yıkımı gerçekleşti.

Güneydoğı Ekspres Gazetesi'nde yer alan habere göre, dört yıl önce başlayan çatışmalar sonucunda  aralarında anıtsal değerde bulunan ve tescillenen yapılar yıkıldı. 

16.2 hektara sahip olan Fatihpaşa mahallesinin yapılan tespitlere göre 15 hektarlık alanı yıkıldı. Yıkılan alanın yüzde 92'sini yapısal alanla...