08 / 05 / 2024

Sur yeniden yapılacak

Sur yeniden yapılacak

Hükümet, terör örgüt PKK'nın yakıp yıktığı Diyarbakır'ın Sur ilçesini 'Kentsel ihya çalışması' ile ayağa kaldıracak. Sur, tarihi dokusuna uygun olarak yeniden inşa edilecek.

İki yıldır ihaleye çıkmayı bekleyen Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı'nda son dakika gelişmesi! Yeniden ihale yapılacak...

2022'de çıkılan ihale ile yeterli teklif alamayan Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı için tekrar ihale yapılacak. 

Emekli maaşlarına ne kadar seyyanen zam yapılacak? Seçim öncesi işaret edildi, rakam verildi! 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün yaptığı açıklamasında emeklilere hak ettikleri parayı vereceklerini söylemesinin ardından, seyyanen zam tartışması yeniden alevlendi. Peki emekli maaşlarına ne kadar seyyanen zam yapılacak? SGK uzmanı Özgür Erdursun, hem tarih hem rakam verdi. İşte o açıklama...

Validen son dakika duyurusu! O ilçe tamamen yıkılıp yeniden yapılacak!

Yaşanan büyük deprem felaketinde büyük yıkım yaşayan 10 ilden biri olan Gaziantep’te bir ilçenin kalan yapıları da dahil yüzde yüzü yıkılarak yeniden inşa edileceği bildirildi.

Sağlık çalışanlarına ek gösterge düzenlemesi geliyor! Emekli maaşı ve maaşlarda artış yapılacak!

Sağlık çalışanlarının özlük haklarının yeniden yapılandırılmasına yönelik yasa teklifinde son aşamalara gelindi. Peki sağlık çalışanlarına ek gösterge düzenlemesinde neler yapılacak? İşte ayrıntılar...

İcra iflas kanunu değişikliği ile yeniden yapılandırma TBMM'de görüşülecek!

'İcra iflas kanunu değişikliği ile yeniden yapılandırma düzenlemeleri ve teklifleri TBMM komisyonlarınca masaya yatırılacak.

Kanal İstanbul güzergahında hangi metro hatları yapılacak?

Çılgın proje Kanal İstanbul, 2011'den beri Türkiye'nin gündeminde. Son günlerde yetkili isimlerinde açıklamalarıyla yeniden gündeme gelen proje dikkat çekiyor. Peki Kanal İstanbul güzergahında hangi metro hatları yapılacak? İşte detaylar...

Şişli Etfal Hastanesi arazisinde ne yapılacak?

Belediye Meclisi’nin 5 Nisan 2021'de düzenlenen oturumunda Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yerinde yeniden inşa edilmesi oy çokluğuyla onaylanmıştı. Peki Şişli Etfal Hastanesi arazinde ne yapılacak? Hastane yerinde yeniden inşa edilecek mi?

İzmir depreminde hasar gören 33 okul yeniden yapılacak! 

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, 30 Ekim'de meydana gelen depremde hasar gören 33 okulun iş insanları desteği ile yeniden yapılacak. 

Divan Talya Otel 50 milyon dolara yeniden yapılacak!

Divan Talya Oteli'nin yeniden yapımı için resmi makamlardan alınması gerekli yıkım ve inşaat izinleri ile birlikte diğer tüm idari ve tüzel kişiler ile ilgili süreçlerin tamamlanmasına yönelik çalışmalar başlatıldı. Bu kapsamda Divan Talya Otel 50 milyon dolara yeniden yapılacak.

Edirne'deki yanan müftülük binası yeniden yapılacak!

Edirne Valisi Ekrem Canalp, 19 Ocak'ta çıkan yangında tamamen kullanılamaz hale gelen Edirne Müftülüğü binasının aslına uygun olarak yeniden yapılacağını açıkladı.

Vergi ve harçlara yüzde 11 zam yapılacak!

Yeniden değerleme oranı TÜİK verileri uyarınca bu yıl yüzde 9.11 oldu. Ocak ayında vergi ve harçlara bu oranda zam yapılacak.

31 Ağustos milat olacak: 500 milyar liralık yeniden yapılandırma!

Toplam 500 milyar liraya ulaşan yeniden yapılandırma düzenlemesi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi. Düzenlemeye göre yeniden yapılandırılacak borçlarda milat 31 Ağustos 2020 olacak.

Çukurova Havaalanı ihalesi Ekim'de yeniden yapılacak! 

Limak-Kalyon-Cengiz’in elenmesinden sonra Mart'ta iptal edilen ve Ulaştırma Bakanı’nı yiyen Çukurova Havaalanı ihalesi Ekim sonunda tekrar yapılacak. CHP milletvekili Burhanettin Bulut, “Gözümüz, bu ihalede. 500 milyon Avro harcanacağına mevcut havaalanı modernize edilsin” dedi.

Sur yeniden yapılacak Haberi

Sur yeniden yapılacak


Hükümet, terör örgüt PKK'nın yakıp yıktığı Diyarbakır'ın Sur ilçesini 'Kentsel ihya çalışması' ile ayağa kaldıracak. Sur, tarihi dokusuna uygun olarak yeniden inşa edilecek. Vatandaşlar, kira öder gibi taksitle ev sahibi olacak. Esnafın zararları devlet tarafından karşılanacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni imar planına göre yeni yapılan binalar ilçeye adını veren surların yüksekliğini geçmeyecek. Daha önce 7-8 katlı kaçak olan yapılara izin verilmeyecek, iki katlı evler inşa edilecek.


VATANDAŞ MAĞDUR

Terörün yakıp yıktığı ilçedeki vatandaşlar da mağdur edilmeyecek. Vatandaşlara konut için "İsterseniz evinizin bedelini verelim, isterseniz Diyarbakır'ın çeşitli yerlerinde bulunan TOKİ'den kira öder gibi taksite sizi ev sahibi yapalım" şeklinde iki alternatif sunulacak. Hükümet, Sur'da kiracı olanları, tapusu olmayanları da unutmadı. Eylem planına göre bu durumda olanlar da isterlerse kira...