06 / 05 / 2024

surda evi hasar görenlere kira desteği

surda evi hasar görenlere kira desteği

Diyarbakır’ın Sur ve Şırnak’ın Silopi ilçesinde evi hasar görenlere 600-700 TL kira desteği yapılacak. Aile ve Sosyal Yardım Bakanlığı’nın 1.000 TL’yi bulan yemek, barınma desteği ayrıca devam ediyor.

Çevre, Şehircilik Bakanlığı düğmeye bastı! 100 bin hafif çelik köy evi için ilk kazmayı vurdu!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, deprem bölgesinde hasar gören köy evlerinin yerine inşa edilecek olan 100 bin hafif çelikten köy evi için ilk kazmayı vurdu. 

Başvurusu reddedilen depremzede mahkeme kararı ile konut hakkı kazandı!

Elazığ’da 24 Ocak 2020’de yaşanan depremlerin ardından evi hasar alan fakat ilana zamanında başvurmadığı gerekçesiyle başvurusu onaylanmaya depremzedeyi, mahkeme haklı buldu.

Bakan Kirişci açıkladı! Adana'da 1900 konut, 7 köy evi inşa edilecek!

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci yaptığı açıklamada Adana'da hasar tespit çalışmalarının sürdüğünü dile getirerek, Adana'da 1900 konut, 7 köy evi yapılacağını söyledi.

Ev almak iseyenlere müjde! sıfır faizli kredi geliyor

Yaşanan depremin ardından, yaşanan kayıpların en aza indirgenmesi amaçlı yapılan hasar tespit çalışmaları ve alınacak önlemler gündemde. Evi hasar gören vatandaşlar  uygun fiyatlarla yeni konutların sahibi olabiliyor.

Depremde evi hasar görenler üzülmesin! Kredi desteğiniz hazır!

Depremde evi yıkılan ya da hasar görenler için açıklandı. Bu şartları taşıyanlara kredi desteği verilmektedir. İşte detaylar!

Depremde evi hasar görenlere müjde!

AK Parti milletvekilleri, ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren kanun teklifinde 2020 yılında meydana gelen depremlerde binaları hasar gören vatandaşlar için konut kredisine yönelik teklif komisyonda kabul edildi!

İzmirli depremzedeler için işbirliği: Rezerv alana 115 konut yapılacak!

İzmir'de 30 Ekim 2020 tarihinde oldukça büyük bir yıkım getiren olan depremin ardından, çok sayıda vatandaşın evi hasar gördü. Depremin ardından İzmir için seferberlik ilan edildi ve konut inşaatları hızlandırıldı.

İzmir depreminde evi yıkılan aileye güçlendirme kredisi verildi!

İzmir’de 30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan depremden sonra, hasar görmesi sebebiyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca evi yıkılan Balık ailesine, deprem yardımı kapsamında “güçlendirme kredi hak sahipliği” çıktı.

İzmir Karaburun'da depremde evi hasar gören ailelere kira yardımı yapılıyor!

İzmir'de büyük yıkıma neden olan deprem sonrasında rekor düzeye ulaşan dayanışmanın lideri olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karaburun Kösedere Mahallesi'ndeki evleri depremden ağır hasar görün ailelere de yardım ediyor.

İran Hürmüzgan'daki depremde 80 köy evi hasar gördü!

İran'ın güneyindeki Hürmüzgan eyaletinde yaşanan 5,5 büyüklüğündeki depremde 80 köy evi hasar gördü.

Elazığ'da evi yıkılan depremzede 'Ev boş' tutanağından şikayetçi oldu!

Elazığ’da 24 Ocak’ta yaşanan 6.8 büyüklüğündeki depremde oturduğu binanın ağır hasar görmesi sonrasında evi eşyalarıyla birlikte yıkılan Merve Köklüer, yıkım öncesinde polis memurunun 'Ev boş' diye tutanak tutması sebebiyle zarar gören eşyalarının karşılığında yardım alamadığını belirtti.

Depremde evi hasar görenler dikkat! Dava açabilirsiniz!

İzmir'de yaşanan deprem felaketinin ardından vatandaşlar haklarını merak ediyor. Deprem sonucunda evi hasar görenler müteahhide, yapı denetim kurumuna ya da belediyeye dava açabiliyor.

İzmir'de depremden zarar görenlerden emlak komisyonu alınmayacak!

İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkan Yardımcısı Gönül Vural yaptığı açıklamada depremde evi hasar görenlerden emlak komisyonu alınmayacağını açıkladı.

surda evi hasar görenlere kira desteği Haberi

surda evi hasar görenlere kira desteği

Terörden temizlenen Diyarbakır’ın Sur ve Şırnak’ın Silopi ilçesinde yeniden inşa süreci başlarken evi hasar görenlere kira desteği geliyor. Riskli alanlarda bulunan evi hasar görenlere 600-700 TL arasında kira yardımı yapılacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın koordinasyonunda yürütülen çalışmalarda kira yardımının başlayabilmesi için hasar tespit çalışmalarının tamamlanması gerekiyor. Sonrasında Bakanlık ile anlaşanlara kira yardımı yapılacak. Sur’daki hasar tespit çalışmalarının henüz tamamlanmadığına dikkat çeken yetkililer, “Riskli alan üzerinde bulunan yerlerdeki kişilerin evi oturulamaz halde ise ve Bakanlık ile anlaşma sağlanması halinde 600-700 TL civarında bir kira yardımı gerçekleştirilecek” dedi.


1.000 TL’YE KADAR YARDIM DEVAM EDİYOR


Aile ve Sosyal Yardım Bakanlığı’nın 1.000  TL’yi bulan yemek, barınma gibi desteği ayrıca devam ediyor. Terör olayları nedeniyle Sur, Silopi, İdil, Cizre, Derik gibi ilçelerde evi işyeri zarar görenlerin...