12 / 05 / 2024

Suriçinde kentsel dönüşümün telafuz edilmesi bile suç olmalıdır

Suriçinde kentsel dönüşümün telafuz edilmesi bile suç olmalıdır

Diyarbakır'ın simgesi olan Sur ilçesinin korunması için UNESCO'ya çağrılar yapılıyor.Çevreciler "Suriçinde kentsel dönüşümün telafuz edilmesi bile suç olmalıdır" diyor.

Bakan Özhaseki duyurdu: 10 gün içinde tüm kentsel dönüşüm çalışmaları açıklanacak!

Kanine Toplatısı sonrası açıklama yapan  Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 10 gün içinde ülke genelindeki tüm kentsel dönüşüm çalışmalarının açıklanacağını duyurdu. 

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım: Ümraniye kentsel dönüşümle 5 yıl içinde ayağa kaldırılacak!

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, kentsel dönüşümde birlikte, bütün ilçenin 5 sene içinde ayağa kaldırılacağını açıkladı. 

Muhittin Selvitopu'ndan kentsel dönüşümde kooperatif modeline ilişkin açıklama!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde görev de bulunduğu zaman içinde kentsel dönüşüme ilişkin çalışmalarda iki yöntemi kullandıklarına dikkat çeken Selvitopu, kooperatifleşmenin henüz çok yeni bir yöntem olduğunu belirtti. Selvitopu, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Keçiören'de kentsel dönüşüm kapsamında 1.650 metruk yapı yıkıldı!

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, 19 Ekim Muhtarlar Günü etkinliğinde kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 1.650 metruk yapının yıkıldığını açıkladı. 

Sarıgöl Kentsel Dönüşüm Konutları yıl içinde teslim edilecek!

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, inşaatı devam eden kentsel dönüşüm konutlarından 725 konutu 2019 yılı içinde teslim edeceklerini açıkladı.

Her şehrin kendi içinde kentsel dönüşümünü planlaması gerekiyor!

Star Şehir Buluşmaları toplantısında konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Her şehrin kendi içinde kentsel dönüşümünü, şehrini planlaması gerekiyor." dedi...

Kentsel dönüşümde vatandaş, müteahhit ve devlet işin içinde olmalı!

Kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Kurum, "Kentsel dönüşüm projelerinde vatandaşın da müteahhitin de işin içinde olması gerekiyor. Bakanlık olarak devlet olarak bizim de işin içinde olmamız gerekiyor." dedi...

Binali Ünal: İzmir'in yüzde 85'inde kentsel dönüşüm olmalı!

Palandöken İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Binali Ünal, İzmir'in yüzde 85'inin kentsel dönüşüme ihtiyacı olduğunu dile getirdi...

Kentsel Dönüşüm Uzmanlık Sertifika Programı 6 Mayıs'ta başlıyor!

İstanbul Üniversitesi ve ManagementPlus işbirliğinde gerçekleşecek ''Kentsel Dönüşüm Uzmanlık Sertifika Programı'' 6 Mayıs'ta başlıyor.

Sultangazi'de 2 mahalle kentsel dönüşüm alanı ilan edildi!

İstanbul Sultangazi'de bulunan Cumhuriyet, 50. Yıl ve Esentepe Mahalleleri içinde bazı alanlar kentsel dönüşüm ve gelişim alanı ilan edildi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Depreme karşı kentsel dönüşüm çalışmaları hızlanmalı!

Mehmet Özhaseki, İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) Genel Kurul Toplantısı’na katıldı. Özhaseki, olası bir depreme karşı kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlanması gerektiğini belirterek, "Yoksa bizi zor günler bekliyor. Bu işin iktidar partisi yok, muhalefet partisi yok. Deprem geldiğinde

Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi'nde teslim zamanı!

Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projelerinden Bursa Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi'nde sona yaklaşıldı. Projede teslimler bu ay içinde gerçekleşecek.

Fikirtepe'deki kentsel dönüşüm 3 yıl içinde tamamlanmalı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Fikirtepe'deki kentsel dönüşüm çalışmalarının 3 yıl içinde tamamlanmasını istediklerini bildirdi.

Suriçinde kentsel dönüşümün telafuz edilmesi bile suç olmalıdır Haberi

Suriçinde kentsel dönüşümün telafuz edilmesi bile suç olmalıdır

Faşizme direnişin simgesi


Hıristiyan, Müslüman ve Yahudi kültürlerini harmanlayan 2 bin yıllık tarihiyle UNESCO korumasındaki Toledo, mimarisi kadar işgal ve direnişlerle dolu geçmişiyle de dikkat çekiyor. Sırasıyla Roma belediyesi, Vizigotların başkenti, Kordoba emirliğinin kalesi, Mağribilerle savaşan Hıristiyan kralların üssü ve ardından başkenti olan Toledo, en büyük darbeyi 1936’da faşist General Franco’dan aldı. Franco, Cumhuriyetçi direnişçilerin sığındığı tarihi kaleyi iki ay bombalattı. Alcazar de Toledo savunmasıyla tarihe geçen 84 bin nüfuslu kent, Kastilya-La Mancha özerk bölgesinin de başkenti.


Diyarbakır Sur’da 5. kez ilan edilen sokağa çıkma yasağı ve operasyonlar 64. gününe girerken tarihi ilçe operasyonlarda yerle bir oldu, en az 20 bin kişi evlerini terk etti. Yaşananlara karşın Başbakan Davutoğlu’nun “Sur’u Toledo yapacağız” açıklaması büyük tepki çekti. Hukukçular, yerel yöneticiler ve uzmanlar...