29 / 04 / 2024

Suriye tezkeresi

Suriye tezkeresi

Irak ve Suriye’deki terörist örgütlerden Türkiye'ye yönelebilecek saldırıların bertaraf edilmesini öngören Başbakanlık Tezkeresi TBMM Başkanlığı'na sunuldu. Tezkere, TSK'nın yabancı ülkelere asker göndermesi ile yabancı silahlı kuvvetlerin Türkiye'de bulu

ILO, Türkiye ve Suriye’li çalışanlar için acil destek çağrısı yaptı!

Kahramanmaraş depreminin işgücü piyasasındaki etkileri hakkında rapor yayınlayan ILO, afetten etkilenen Türkiye ve Suriye’deki yüzbinlerce çalışan için “acil destek” çağrısı yaptı.

Türkiye, Suriye’nin kuzeyine briket evler inşa ediyor! Güvenli bölgelerde yeni kentler gün yüzüne çıkacak!

Uluslararası yardım kuruluşları ve Türk sivil toplum kuruluşlarının (STK) desteğiyle Suriye topraklarında başlatılmış olan briket ev çalışmaları hız kesmeden sürüyor. İşte konu ile ilgili detaylar...

Suriye'de ihtiyaç sahipleri için 4 bin 500 konut inşa edilecek!

Ataa İnsani Yardım Derneği ve Merhametli Kalpler Derneği iş birliğinde, Gaziantep Valiliğinin desteğiyle, Suriye'de ihtiyaç sahipleri için toplam 4 bin 500 konut inşa edilecek.

Suriye vatandaşları Türkiye'den gayrimenkul alabilecek mi?

Alemdağ Merkez Emlak Yönetim Kurulu Başkanı ve Gayrimenkul Yatırım Uzmanı İsa Demir, ülkemizde taşınmaz edinebilecekler arasında Suriye vatandaşlarının yer almadığını belirterek, konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

İHH ve Qatar Charity Suriye'de 1400 konut inşa edecek!

İHH ve Qatar Charity kurumu Suriye'nin  kuzeyindeki Azez ilçesindeki siviller için 1400 konutluk projenin inşaatını başlattı.

Fransa'daki hayırseverlerden Suriye'ye 539 konut bağışı!

Fransa Strazburg Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB), Strazburg Din Hizmetleri Ataşeliği ve bağlı dernekler tarafından Suriye'ye 539 konut bağışı gerçekleştirildi.

Hatay'da inşaat halindeki binadan düşen Suriye uyruklu işçi öldü!

Hatay Hassa ilçesi 15 Kasım Mahallesi'nde inşaat halinde olan bir binanın 6. katından düşen Suriye uyruklu işçi yaşamını yitirdi.

Kuyumcular uyardı! Suriye altını ve sahte altın alarmı!

Gaziantep Kuyumcular Odası Başkanı Sedat Özdinç, kontrollü normalleşme süreci ile birlikte başlaması beklenen düğünler öncesinde vatandaşları 'Suriye altını' ve sahte altın konularında uyardı.

Suriye'de hayırseverlerin desteğiyle inşa edilecek imam hatip lisesinin temeli atıldı!

Suriye’nin kuzeyinde Fırat Kalkanı Harekatı bölgesindeki Bab ilçesinin Bizia beldesinde hayırseverlerin desteğiyle inşa edilecek  imam hatip lisesinin temeli törenle atıldı.

Hamid et-Tuhri: Hedefimiz Suriye'nin yeniden imar için bir fon temin etmek!

Barış Pınarı Harekatı bölgesindeki Tel Abyad Aşiret ve Kabileler Başkanı Hamid et-Tuhri yaptığı açıklamada, "Hedefimiz Suriye'nin yeniden imar için bir fon temin etmek" dedi.

Suriye sınırına ticaret merkezi inşa edilecek!

Barış Pınarı Harekatı ile terörden temizlenen bölgelerde ticaretin geliştirilmesi amacıyla Suriye Ticaret Merkezi inşa edilecek. 

Dünya Şehit Çocukları Vakfından Suriye İdlib'e briket ev!

Dünya Şehit Çocukları Vakfınca Suriye'nin İdlib bölgesine inşa edilen briket evler ailelere teslim edildi.

Suriye’de Ayasofya’nın benzeri kilise inşaatı!

Suriye'nin İdlib şehrine yakın Skabliya bölgesinde Ayasofya’ya benzer tasarlanan bir kilisenin inşaatına başlandı. Bu kiliseye Rusya Savunma Bakanlığı’nın katkı sunduğu ortaya çıktı.

Suriye tezkeresi Haberi

Suriye tezkeresi

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin gerektiği takdirde sınır ötesi harekat ve müdahalede bulunmak üzere yabancı ülkelere gönderilmesi ve aynı amaçlara yönelik olmak üzere yabancı silahlı kuvvetlerin Türkiye'de bulunmasını içeren Başbakanlık Tezkeresi, TBMM Başkanlığı'na sunuldu. 


"Bakanlar Kurulu Prensip Kararı" başlığı ile sunulan Tezkere'de, "Türkiye'nin  ulusal güvenliğine yönelik terör tehdidi  ve her türlü güvenlik  riskine  karşı uluslararası  hukuk  çerçevesinde gerekli her türlü tedbiri almak,  Irak ve Suriye'deki tüm terörist örgütlerden ülkemize  yönelebilecek saldırıları bertaraf etmek ve kitlesel göç gibi diğer muhtemel risklere karşı güvenliğinin idame ettirilmesini sağlamak, kriz süresince ve sonrasında hasıl olabilecek gelişmeler istikametinde Türkiye'nin yüksek menfaatlerini etkili bir şekilde korumak ve kollamak, gelişmelerin seyrine göre ileride telafisi güç  bir durumla karşılaşmamak için süratli ve dinamik bir politika izlenmesine yardımcı olmak üzere hudut,...