03 / 05 / 2024

suriyeli mülteciler sulukulede ev kiralıyorlar

suriyeli mülteciler sulukulede ev kiralıyorlar

Bir zamanlar Roman mahallesi olan Sulukule'de TOKİ'nin yaptığı lüks villaları, varlıklı mülteciler kiraladı . Suriyerlilerin bir kısmı kurulan kamplarda hayatini sürdürürken, maddi durumu iyi olanlar büyük kentlere göç etti..

Fatih'te kiralık ev bulamayan Suriyeliler Sulukule'ye taşınıyor!

Savaştan kaçan Suriyelilerin çoğu Fatih'e yerleşti ancak Fatih'te kiralık ev bulamayan ve maddi durumu biraz daha iyi olan Suriyeliler Sulukule'de ev kiralıyorlar. Kiralanan evleri çoğunlukla iki aile paylaşıyor..

Yüksek kiralar ödeyenler dikkat! Seçim öncesinde açıklandı!

Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkanı olarak Suriyeli mültecilerin ülkelerine geri gönderilmesinin, kira sorununun çözümüne katkı sağlayabileceği görüşünü dile getirdi.

BM'den afet bölgesine 3 bin çadır 

Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiserliği, Kahramanmaraş'ta yaşanan ve tüm dünyayı hüzüne boğan depreme kayıtsız kalmadı ve zarar görenlere destek amacıyla Türkiye'ye 3 bin çadır gönderdi.

Konya'daki feci yangında kahreden kentsel dönüşüm ihmali!

Konya'da Suriyeli ailenin yaşadığı bir evde yangın çıkmıştı. Konya'da 3 kız kardeşin hayatını kaybettiği feci yangının çıktığı evin kentsel dönüşüm kapsamında yıkılacağı öğrenildi. 

Bozkır Müftülüğü'nden İyilik Konutları Projesi'ne destek!

Bozkır Müftülüğü ve bazı sivil toplum kuruluşları, savaş mağduru Suriyeli ailelere yönelik olarak başlatılan "İyilik Konutları Projesi"ne destek vermeyi sürdürüyor.

Şanlıurfa´da kağıt toplayan aileye kira yardımı!

Şanlıurfa Valiliği kağıt toplayıcılığı yapan 21 Suriyeli aileye  kira yardımı yapacak. 

BİMDER, İdlib'de inşa edeceği 20 konut için hayırseverlerden yardım bekliyor!

Bozkır İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Gönüllüleri Derneği (BİMDER), Suriye'nin İdlib kentinin Türkiye sınırına savaştan kaçarak yerleşen mülteciler için 20 Evlik konut inşa etmek istiyor.

Lübnan'da 1600 Suriyelinin yaşadığı binalar çökme riski nedeniyle boşaltılıyor!

Lübnan makamları, güneydeki Cenub kentine bağlı El-Bisariyye bölgesinde yaklaşık olarak 1600 Suriyeli mültecinin yaşadığı ve çökme tehlikesi olan 4  binadan meydana gelen kompleksi boşaltıyor...

Paris Belediyesinden mültecileri ortak yaşamla Fransızlaştırma girişimi!

Paris'in en pahalı bölgelerinde Fransızlarla birlikte yaşayabilecekleri ucuz barınma olanağı sunulan mülteciler Fransızlaştırılmak isteniyor.

Midilli Adası'ndaki evsiz mülteciler için gösteri düzenlendi!

Brüksel'de, Avrupa Parlamentosu önünde toplanan yüzlerce gösterici Midilli Adası'ndaki 4.000'i çocuk 13.000 mültecinin evsiz kalmasını protesto etti.

Yunanistan yanan Moria kampı yerine kalıcı bir mülteci merkezi inşa edecek!

Yaklaşık olarak 13 bin kişinin kaldığı Moria kampında çıkan yangınlardan sonra sokaklarda sabahlayan mülteciler için yine Midilli Adası'nda kalıcı bir karşılama kampı yapılacak.

Ankara'da Suriyeli kiracı ev sahibini bıçakladı!

Ankara'nın Çubuk ilçesinde, tek katlı evde yalnız yaşayan Suriyeli Abdullah U., tartıştığı ev sahibi Fatih Dönmez'i bıçakladı. Olaya müdahale eden polis aracına da zarar vererek kaçmaya çalışan zanlı, kovalamaca sonrası yakalandı...

Suriyeli mültecilerden kiralarının karşılanması talebi! 

Suriye'deki iç savaştan kaçarak Gazze'ye gelen Filistinli ve Suriyeli mülteci aileler, Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansının (UNRWA) kira bedellerini yeniden karşılaması talebinde bulundu.

Suriyeli mülteciler çadır kurdukları araziler için 2 milyon Lübnan lirası kira ödüyor!

Suriyeli mülteciler kampta çadırlarını kurdukları arazi sahibine yıllık olarak 2 milyon Lübnan lirası (1300 dolar) kira ödüyor...

suriyeli mülteciler sulukulede ev kiralıyorlar Haberi

suriyeli mülteciler sulukulede ev kiralıyorlar

Bir zamanlar Roman mahallesi olan Sulukule, Suriyeliler'in mekanı haline geldi. TOKİ'nin yaptığı lüks villaları, varlıklı mülteciler kiraladı SURİYE'de süren iç karışıktan kaçıp, Türkiye'ye sığınan Suriyeli sayısı 600 bini geçti. Bunların bazıları kendileri için kurulan kamplarda hayatini sürdürürken, maddi durumu iyi olanlar büyük kentlere göç etti. Bu kentlerin başını da İstanbul çekiyor. Zengin Suriyeliler, Nişantaşı, Şişli, Bakırköy, Taksim gibi İstanbul'un lüks semtlerinde kendilerine yeni hayat kurdu. 


Aylık bedel 1500 TL Eski Roman mahallesi Sulukule de Suriyeliler'in gözde mekanlarından biri. TOKİ'nin yaptığı villalara yerleşen varlıklı mülteciler, hayatlarına kaldığı yerden devam ediyor. Türkiye Gazetesi'nin haberine göre, semtin yeni sakinlerinden Ummü Hatumi, bir villada iki gelini ve 9 torunuyla birlikte yaşıyor. Sulukule'de oturan Hatumi,  "Vatanımızı çok seviyoruz. Ancak kaçmak zorunda kaldık. Aylık 1500 lira...