02 / 05 / 2024

Sulukule'deki lüks villaları varlıklı Suriyeli mülteciler kiraladı!

Sulukule'deki lüks villaları varlıklı Suriyeli mülteciler kiraladı!

Bir zamanlar Roman mahallesi olan Sulukule'de TOKİ'nin yaptığı lüks villaları, varlıklı mülteciler kiraladı . Suriyerlilerin bir kısmı kurulan kamplarda hayatini sürdürürken, maddi durumu iyi olanlar büyük kentlere göç etti..



Bir zamanlar Roman mahallesi olan Sulukule, Suriyeliler'in mekanı haline geldi. TOKİ'nin yaptığı lüks villaları, varlıklı mülteciler kiraladı SURİYE'de süren iç karışıktan kaçıp, Türkiye'ye sığınan Suriyeli sayısı 600 bini geçti. Bunların bazıları kendileri için kurulan kamplarda hayatini sürdürürken, maddi durumu iyi olanlar büyük kentlere göç etti. Bu kentlerin başını da İstanbul çekiyor. Zengin Suriyeliler, Nişantaşı, Şişli, Bakırköy, Taksim gibi İstanbul'un lüks semtlerinde kendilerine yeni hayat kurdu. 


Aylık bedel 1500 TL Eski Roman mahallesi Sulukule de Suriyeliler'in gözde mekanlarından biri. TOKİ'nin yaptığı villalara yerleşen varlıklı mülteciler, hayatlarına kaldığı yerden devam ediyor. Türkiye Gazetesi'nin haberine göre, semtin yeni sakinlerinden Ummü Hatumi, bir villada iki gelini ve 9 torunuyla birlikte yaşıyor. Sulukule'de oturan Hatumi,  "Vatanımızı çok seviyoruz. Ancak kaçmak zorunda kaldık. Aylık 1500 lira kira ödüyoruz. Elimizdeki birikimlerimiz tükenmek üzere,Burada huzurlu ve güvendeyiz,  Bazı evlerde 3-4 aile kalıyor" dedi. 


Sözcü


Geri Dön