02 / 05 / 2024

suriyeliler sulukuleye yerleşti

suriyeliler sulukuleye yerleşti

Bir zamanlar Roman mahallesi olan Sulukule'de TOKİ'nin yaptığı lüks villaları, varlıklı mülteciler kiraladı . Suriyerlilerin bir kısmı kurulan kamplarda hayatini sürdürürken, maddi durumu iyi olanlar büyük kentlere göç etti..

Fatih'te kiralık ev bulamayan Suriyeliler Sulukule'ye taşınıyor!

Savaştan kaçan Suriyelilerin çoğu Fatih'e yerleşti ancak Fatih'te kiralık ev bulamayan ve maddi durumu biraz daha iyi olan Suriyeliler Sulukule'de ev kiralıyorlar. Kiralanan evleri çoğunlukla iki aile paylaşıyor..

Konut yatırımcısı Dubai'ye akın etti ve ilk sıralara yerleşti! Niçin Dubai tercih ediliyor?

Türk yatırımcılar Dubai'ye akın etti. İlk kez Türkler Dubai'de konut yatırımında ilk sıralara yerleşti. Niçin Dubai tercih ediliyor?

Kentsel dönüşümden dolayı boşaltılan eve hırsız yerleşti! Ev sahibi çözümü kapıya duvar örmekte buldu!

Avcılar'da bir kişi, kentsel dönüşüm kapsamında yıkılması planlanarak boşaltılan binadaki daireye ev sahibinden habersiz yerleşti. Ev sahibi ise çözümü kapıya duvar örmekte buldu. İşte ayrıntılar..

Konut sahipliği kasım ayında getiri lideri koltuğuna yerleşti! 

REIDIN Emlak Endeks sonuçlarına göre; Konut sahipliği, varlık sınıfı getiri lideri koltuğuna bir kere daha yerleşti.

Dünyanın en zengin isimleri burada yaşıyor!  Amazon’un kurucusu Jeff Bezos da 'Milyarder sığınağı'na yerleşti!

ABD'nin en yüksek gelirli mahallelerinden birine yerleşen Amazon'un kurucusu Jeff Bezos, dünyaca ünlü isimlerle aynı çatı altında yaşamaya başladı. Bu yer, 'milyarder sığınağı' olarak adlandırılıyor. 

Çin, inşaat alanında en büyük yatırımcı konuma yerleşti!

Çin, Afrika'da inşaat başta olmak üzere madencilik, ulaşım ve enerji alanlarında en büyük yatırımcı konumuna yerleşti.

İstanbul yaşam maliyetinde 185'inci sıraya yerleşti! Megakent 227 şehir arasında expat çalışanlar için cazibeli konumda!

Mercer, Yaşam Maliyeti Araştırması’nın sonuçlarını tek tek açıkladı. İstanbul yaşam maliyetinde, 227 şehir arasında 185'inci sıraya yerleşti. İşte ayrıntılar...

Gaziantep Nurdağı'nda depremzedeler köy evlerine yerleşti! Bakan Kurum köy evlerinin videosunu paylaştı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Nurdağı ilçesinde inşası tamamlanan ve depremzedelerin yerleştiği köy evlerinin fotoğraflarını paylaştı. Bakan Kurum, konu ile ilgili açıklamada da bulundu. İşte ayrıntılar...

Mevduat faizinde şok gelişme! Faizler son 20 yılın zirvesine yerleşti!

TCMB’den edinilen bilgiye göre, Mart itibarıyla 3 aya kadar vadeli olan mevduat hesaplarında faiz oranı yüzde 28.10 olarak gerçekleşti. Bu oran,  2003 yılından bu yana mevduat faizlerine ödenen en yüksek miktar.

Ozan Güven Bodrum'a yerleşti!

Levent'teki villasını kiraya veren oyuncu Ozan Güvem, Bodrum'a yerleşti...

İlayda Alişan Beykoz'a yerleşti!

Önceki sezon ekranlara gelen Masumiyet dizisiyle büyük üne kavuşan ve birlikte olduğu Serkay Tütüncü'den kısa bir süre önce ayrılan oyuncu İlayda Alişan evini değiştirdi. Daha önce Kavacık'ta oturan Alişan Beykoz'a yerleşti. 

Nusret Gökçe Maçka Palas'a yerleşti! 

Dünyaca ünlü şef Nusret Gökçe Zorlu Center'daki rezidansından çıkarak sahibi olduğu Maçka Palas’a yerleşti. 

4,5 yıl önce eşiyle köye yerleşti! Atıl arazide iş kurdu!

İzole ortamda salgın sürecini daha rahat geçirmek isteyen Burak Alsan, 4,5 yıl önce eşiyle köye yerleşti. Burada atıl arazide organik tarıma başladı ve 20 kişiye istihdam imkanı sağladı.

Nihat Doğan annesinin yanına yerleşti!

Ünlü türkücü Nihat Doğan, annesinin hastalığı nedeniyle evini kapatarak annesinin yanına yerleşti. 

suriyeliler sulukuleye yerleşti Haberi

suriyeliler sulukuleye yerleşti

Bir zamanlar Roman mahallesi olan Sulukule, Suriyeliler'in mekanı haline geldi. TOKİ'nin yaptığı lüks villaları, varlıklı mülteciler kiraladı SURİYE'de süren iç karışıktan kaçıp, Türkiye'ye sığınan Suriyeli sayısı 600 bini geçti. Bunların bazıları kendileri için kurulan kamplarda hayatini sürdürürken, maddi durumu iyi olanlar büyük kentlere göç etti. Bu kentlerin başını da İstanbul çekiyor. Zengin Suriyeliler, Nişantaşı, Şişli, Bakırköy, Taksim gibi İstanbul'un lüks semtlerinde kendilerine yeni hayat kurdu. 


Aylık bedel 1500 TL Eski Roman mahallesi Sulukule de Suriyeliler'in gözde mekanlarından biri. TOKİ'nin yaptığı villalara yerleşen varlıklı mülteciler, hayatlarına kaldığı yerden devam ediyor. Türkiye Gazetesi'nin haberine göre, semtin yeni sakinlerinden Ummü Hatumi, bir villada iki gelini ve 9 torunuyla birlikte yaşıyor. Sulukule'de oturan Hatumi,  "Vatanımızı çok seviyoruz. Ancak kaçmak zorunda kaldık. Aylık 1500 lira...