06 / 05 / 2024

suriyeliler inşaatlarda mı çalışıyor

suriyeliler inşaatlarda mı çalışıyor

Suriyeli adayların eğitim durumlarına bakıldığında yüzde 60’ının üniversite mezunu olduğu görülüyor. Büyük oranda üniversite mezunu olan adaylar en çok inşaat, eğitim ve turizm sektörlerindeki ilanlara başvuruyor.

İnşaatlarda denetim için Müteahhitler Odası kurulmalı: Önüne gelen müteahhit olmasın!

İMKON (Türkiye İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu) Yönetim Kurulu Üyesi ve Kentsel Dönüşüm Uzmanı Osman Avcıl, önüne gelenin müteahhit olduğunu belirterek, inşaatlarda denetim için Müteahhitler Odası'nın kurulması gerektiğini söyledi. 

TÜRMOB’dan 'Kat karşılığı inşaatlarda KDV yükümlülüğü eşitlensin' talebi!

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Başkanı Emre Kartaloğlu, kat karşılığı inşaatlarda KDV yükümlülüğünün eşitlenmesini talep etti...

İnşaatlarda hedef iklim krizine uyumlu binalar üretmek olmalı!

ÇEDBİK Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sami Kılıç, gayrimenkul sektöründe iklim değişikliğiyle mücadele yollarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Mehmet Sami Kılıç, "Artık inşaatlarda hedefimiz lüks yapılar, gösterişli mimariler değil, iklim krizine uyumlu binalar üretmek olmalı" dedi.

İnşaatlarda sigorta şartı!

Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun teklifinde değişikliğe gidildi. Buna göre, inşaatlarda sigorta zorunlu hale geldi. Teklifin yasalaşması halinde müteahhitler için bina tamamlama sigortası zorunlu olacak.

İnşaatlarda yüzde 100 yerli malı kullanılmalı!

Antalya İnşaat Müteaahhitleri Derneği, "Yerli Malım, Yerli Param" sloganıyla kampanya başlattı. Antalya İnşaat Müteaahhitleri Derneği Başkanı Deniz Karataş inşaat sektörünün Antalya' nın lokomotiflerinden olduğunu, inşaatlarda yerli malı her ürünün en kalitesinin bulunabildiğini belirtti.

İnşaatlarda yerli malı kampanyası başladı!

Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkan Vekili ve Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Karataş, inşaatlarda “Yerli Param, Yerli Malım” kampanyası başlattıklarını ve tüm sektör temsilcilerini destek olmaya davet etti.

HKÜ İnşaat Mühendisliği öğrencileri iş sağlığı eğitimi verdi!

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencileri, inşaatlarda çalışan personelleri bilinçlendirmek ve olası kazaların önüne geçmek için iş sağlığı ve güvenliği eğitimleri düzenledi.

TSE belgesi inşaatlarda riski önlüyor!

Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Başkanı Sebahittin Korkmaz, "Firmalarımızın TSE belgesi alması inşaatlarda yüksekten düşme risklerinin önlenmesi için en etkin çözüm olacaktır" dedi.

Adana İMO: Türkiye’de en çok ölüm inşaatlarda yaşanıyor!

İMO Adana Şube’sinin düzenlediği ‘İnşaatlarda İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Çalıştayı’ acı gerçekleri ortaya serdi. İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şubesi, en çok ölümlerin inşaatlarda yaşandığını belirtti..

İnşaat mühendisleri 'adam-ay' uygulamasına geçilmesini istiyor!

HÜKÜMETTEN teminat mektuplarının kaldırılmasını isteyen inşaat mühendisleri ve mimarlar, inşaatlarda götürü ve sabit bedel yerine ‘adam-ay’ uygulamasına geçilmesini de istedi.

Kat karşılığı inşaatlarda arsa maliyeti!

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi yolu ile inşaat üretimi hem arsa sahiplerine hemde müteahhitlere kolaylıklar sağlayan bir yöntem olarak karşımıza çıkıyor. Peki, kat karşılığı inşaatlarda arsa maliyeti nedir?

Kat karşılığı inşaatlarda bağımsız bölümler nasıl belirlenir?

Kat karşılığı inşaat sözleşmelerinde, müteahhite inşaatın yapımı ile ilgili gerekli izin ve belgeler için vekaletname verilmesi gerekiyor. Peki, kat karşılığı inşaatlarda bağımsız bölümler nasıl belirlenir?

İnşaatlarda elektronik denetim dönemi!

Olası afetlere karşı kalitesi yüksek yapılaşmanın temin edilmesi için Çevre ve Şehircilik Bakam İdris Güllüce’nin talimatıyla önümüzdeki süreçte inşaatlarda kullanılacak betonlar elektronik sistem üzerinden denetlenecek.

suriyeliler inşaatlarda mı çalışıyor Haberi

suriyeliler inşaatlarda mı çalışıyor

SURİYELİLER Türkiye'deki iş arayışlarını hızlandırdı. Eleman.net’in verilerine göre, Suriye uyruklu adayların iş ilanlarına yaptıkları başvuru sayısı 54 bini geçti. Büyük oranda üniversite mezunu olan adaylar en çok inşaat, eğitim ve turizm sektörlerindeki ilanlara başvuruyor. Arapça alt sitenin hizmete girmesiyle birlikte, Eleman.net üzerinden iş arayan Suriyelilerin sayısının da artacağı tahmin ediliyor. Verilere göre, 2 bin 898 Suriye uyruklu adayın son altı aylık dönemde yayımlanan iş ilanlarına yaptıkları başvuru sayısı 54 bini aştı. Geçici Koruma Sağlanan Yabancıların Çalışma İzinlerine Dair Yönetmeliğin geçtiğimiz günlerde yayınlanmasının ardından, Suriye uyruklu mültecilerin Türkiye’de yasal olarak çalışmalarının da önü açılmış oldu. Yönetmelik, Suriyeli mülteciler için yüzde 10'luk istihdam kotası da getiriyor.


Eğitim durumu yüksek

Eleman.net Murahhas Üyesi Savaş Ünsal, Suriye uyruklu adayların eğitim durumlarına bakıldığında, yüzde 60’a yaklaşan...