04 / 05 / 2024

Suriyelilerin ekimde kurduğu inşaat şirketleri

Suriyelilerin ekimde kurduğu inşaat şirketleri

TOB­B’­un açık­la­dı­ğı ve­ri­le­re gö­re 2015 Ekim ayın­da 366 adet ya­ban­cı or­tak ser­ma­ye­li şir­ket ku­rul­du. Verilere göre kurulan şirketlerden 479'u inşaat şirketi.

Ünlü milyarder Jeff Bezos Amazon'u kurduğu evi 2,3 milyon dolara satışa çıkardı!

Ünlü milyarder Jeff Bezos'un Amazon'u kurduğu ev 2,3 milyon dolara satışa çıkarıldı. Söz konusu ev 1998 yılında 182 bin dolara, 2005 yılında 375 bin dolara 2009 yılında 620 bin dolara ve en son 2019 yılında da 1,53 milyon dolara satılmıştı. İşte konu ile ilgili aktarılan detaylar...

Sabancı Holding Türkiye ve ABD'de iki yeni şirket kurdu

Sabancı Holding enerji ve iklim teknolojileri konusunda Türkiye ve ABD'de kurduğu iki yeni şirketle ilgili KAP'a açıklama yaptı. Açıklama kapsamında ABD'de gerçekleştirilerek güneş enerji projesi hakkında bilgi verildi. İşte detaylar...

Yabancıların kurduğu gayrimenkul şirketlerinde rekor artış!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) merakla beklenen kurulan ve kapanan şirket istatistiklerini açıkladı. Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada yabancıların kurduğu gayrimenkul şirketlerindeki rekor artışa değindi.

Los Angeles’ta evsizler sokaklara kamp kurdu!

Los Angeles şehrinde evsizlerin, Koreatown kasabasında işlek caddelerin kenarlarında çadır kurduğu görülüyor. Daha önce Skid Row bölgesinde görülen evsizler, şimdi tüm sokakları istila etmiş durumda.

Melih Gökçek Dubai'de inşaat şirketi kurdu iddiası!

Görevden alınan Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Melih Gökçek döneminde, 2004'te, 2 belediye şirketinin yüzde 49 ortaklık ile Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Dubai’de bir inşaat şirketi kurduğu belirlendi.

Albaraka Türk varlık kiralama şirketi kurdu!

Albaraka Türk, kurduğu varlık kiralama şirketiyle kira sertifikası alanındaki hedeflerini büyütüyor.

TOBB'nin ABD’de kurduğu ticaret merkezi yarın açılıyor!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)'un ABD'de kurduğu  Türkiye Ticaret Merkezi’nin açılışı yarın gerçekleşiyor. 

Ali Kahyaoğlu Beykoz'da 10 dönümlük bir çiftlik kurdu!

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) Başkanlığı da yapan Ali Kahyaoğlu, Atatürk'ün göçmenler için kurduğu Beykoz Cumhuriyet Köyü'nde 10 dönümlük bir çiftliğe imza attı. Buraya büyük dedelerinin ve babasının ortak ismi olan Esat Bey Çiftliği adını verdi.

Melike Oğuz’un kurduğu Bonanza Global hizmet vermeye başladı!

Gayrimenkul danışmanlık ve proje geliştirme alanında uzun yıllardır farklı şirketlerde yöneticilik yapan Melike Oğuz’un kurduğu Bonanza Global Gayrimenkul Danışmanlık ve Proje Geliştirme faaliyetlerine başladı.

Brad Pitt'in kurduğu hayır kurumuna çürük ev davası!

ABD'li aktör Brad Pitt'in kurduğu 'Make It Right' isimli hayır kurumuna inşaatlarda kullanılan kalitesiz kerestelerin çürümesi sebebiyle dava açıldı.

Suriyelilerin Türkiye'deki yatırımları artıyor!

Çağrı Bulut: "Suriyelilerin kurduğu şirket sayısı, Türkiye’de faaliyette bulunan yabancı sermayeli firmalar toplamının yüzde 10’una kadar yükseldi" dedi.

Orhan Aydoğan Maslak’ta showroom kurdu!

İnşaat sektöründeyken hobisinin peşinden koşan Orhan Aydoğan, kurduğu Extreme Audio ile ses, müzik ve sinema sistemlerinde Türkiye’nin en büyük şirketine sahip oldu.

Konya Selçuk Üniversitesi güneş santrali kurdu!

Konya Selçuk Üniversitesi de Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu bahçesine kurduğu güneş enerjisi santralleriyle elektrik üretmeye başladı.

Suriyelilerin ekimde kurduğu inşaat şirketleri Haberi

Suriyelilerin ekimde kurduğu inşaat şirketleri

TOB­B’­un açık­la­dı­ğı ve­ri­le­re gö­re 2015 Ekim ayın­da 366 adet ya­ban­cı or­tak ser­ma­ye­li şir­ket ku­rul­du. Bu şirket­le­rin 136’sı Su­ri­ye, 28’i Al­man, 26’sı Irak or­tak­lı. İlk 10 ay­da ise ku­ru­lan ya­ban­cı or­tak ser­ma­ye­li şir­ket sa­yı­sı 3 bin 899. Bu şir­ket­le­rin 1284’ü Su­ri­ye, 289’u Al­man,  241’i Irak or­tak­lı.


PE­RA­KEN­DE­YE İL­Gİ GÖSTERDİLER


587’si ano­nim, 3 bin 312’si li­mi­ted şir­ket olan bu şir­ket­le­rin 1427’si top­tan ve pe­ra­ken­de ti­ca­ret, mo­tor­lu taşıt­la­rın ve mo­to­sik­let­le­rin ona­rı­mı, 498’i ima­lat ve 479’u in­şa­at sek­tö­rün­de ku­rul­du. Bun­la­rın top­lam sermaye­le­ri­nin yüz­de 85,70’i ya­ban­cı ser­ma­ye­li or­tak pa­yı. Bu tür şir­ket­le­rin top­lam ser­ma­ye­si ise 982,4 milyon li­ra­yı bul­du.


Bugün...