28 / 04 / 2024

Sürmene dönüşüm

Sürmene dönüşüm

Trabzon Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün, Sürmene'nin çehresini değiştirecek Yemişli Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin ilk etabını onaylattı. Üstün, Ankara'da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ile bir araya geldi.

2 bin 440 kişinin katıldığı araştırmanın sonucu belli oldu: Halkının yüzde 65,6’sı kentsel dönüşümü destekliyor...

Areda Survey'in  Kentsel Dönüşüm araştırmasının sonuçları belli oldu. 2 bin 440 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen araştırmaya göre; Türk halkının yüzde 65,6’sı kentsel dönüşümü desteklerken, yüzde 34,4’ü kentsel dönüşüme karşı çıkıyor.

Konya Mevlana Çarşısı'nda dönüşüm çalışmalarının yüzde 80'i bitti!

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Mevlana Çarşısı ve Altın Çarşı’da devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları büyük ölçüde tamamlandı. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, dönüşüm çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

GYODER Çözüm Platformu'nun gündemi 'turizmde dönüşüm' oldu!

GYODER Çözüm Platformu’nun üçüncü toplantısı, ‘Turizmde Dönüşüm Arayışları’ başlığı altında gayrimenkul ve turizm sektörü temsilcilerinin yoğun katılımıyla düzenlendi. Toplantının gündemi 'turizmde dönüşüm' oldu.

Yerinde, gönüllü ve süratli dönüşüm!

Kentsel dönüşüm projelerini ve dönüşüm alanlarını inceleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 1 milyon 273 bin konutun dönüşümünü başlattıklarını belirtti....

Hüseyin Sözlü: Hedefimiz dönüşüm odaklı kent inşa etmek!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Adayı Hüseyin Sözlü, dönüşüm odaklı kent inşa etmeyi hedeflediklerini söyledi.

Depreme kentsel dönüşüm önlemi!

Dokuz Eylül Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Deprem Yönetimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hasan Sözbilir, dönüşümü fırsat bilip, şehirleri yeniden inşa etmek gerektiğini söyledi. 

Kentsel dönüşümün en çok sosyal boyutu atlanıyor!

‘Kentsel Dönüşümün Sosyal Boyutu’ konulu yuvarlak masa toplantısı Kentsel Dönüşümün En Çok Sosyal Boyutu Atlanıyor tarafından düzenlendi. 

Üsküdar'ın 16 mahallesinde dönüşüm başladı!

Üsküdar'da 33 mahallenin 16'sında dönüşüm başlıyor. Üsküdar'ın 550 bin olan nüfusunun 270 bini bu mahallelerde yaşıyor.

Fikirtepe'nin kentsel dönüşümünde son viraja girildi!

Fikirtepe’de 5 yıldır süren dönüşüm çalışmaları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın müdahalesiyle hız kazandı. Teknik Yapı Başkanı Nazmi Durbakayım, “Fikirtepe’ye neşter vuruldu, ameliyat başladı” dedi.

Dönüşüm affından nasıl yararlanılabilir?

Milliyet Ege Gazetesi köşe yazarı olan Mustafa Yılmaz bugünkü yazısında, ''Dönüşüm affından nasıl yararlanılır?'' konusunu ele aldı. İşte Yılmaz'ın o yazısı...

Hatay Antakya'da kentsel dönüşüm son aşamada!

Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, ilçede kentsel dönüşüm projesinin kapsadığı 1390 yapının bulunduğunu söyleyerek dönüşüm çalışmaların son aşamaya geldiğini belirtti..

Konya'nın Bedesten Çarşısı'nda dönüşüm başlıyor!

Fatma Toru, tarihi Bedesten Çarşısı esnafıyla bir araya geldi. Toru: "kentsel dönüşüm çalışmalarını etap etap yaparak ve ilk kısmına 2 yıl içinde başlayacak şekilde çalışmalarımızı yoğunlaştırıyoruz. " dedi.

İnebolu'da kentsel dönüşüm toplantısı yapıldı!

İnebolu ilçemizde kentsel dönüşüm bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nde görevli inşaat mühendisi Muhammet Doğan, toplantıda yaptığı konuşmada, kentsel dönüşüm hakkında bilgi verdi.

Sürmene dönüşüm Haberi

Sürmene dönüşüm

Trabzon Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün Sürmene'nin çehresini değiştirecek Yemişli Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin ilk etabını onaylattı. Ankara'da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ile bir araya gelen Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün, Soyludan TOKİ Projesi için yardımcı olmasını istedi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu Başkan Üstün'ün bu isteğine hemen cevap verdi. TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan'ı arayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstiin'ün söylemiş olduğu Yemişli Kentsel Dönüşüm Projesi'ne destek istedi. Bu çağrıya olumlu cevap veren TOKİ Başkanı Ergün, Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün'ün'hayalim' dediği Yemişli Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin ilk etabı olan 25 bin metrekarelik bölümünün yapılmasını kabul etti. 



Aydın GELLECİ/Karadeniz'den...